Hronika

Krivična prijava protiv vlasnika nikšićke firme: Osumnjičen da je oštetio budžet za skoro 40.000 eura

Nikšić/FOTO: CdM

Nikšićka plicija podnijela je kiivčnu prijavu protiv firme iz Nikšića a ujedno i osnivača, izvršnog direktora i ovlašenog lica u tom pravnom licu M.M (38), zbog sumnje da je izvšio krivično djelo utaja poreza i doprinosa.

“Naime, osumnjičeni M.M. kao izvršni direktor ovog firme, kako se sumnja, pomenuto krivično djelo izvršio je na način što nije prikazao prihod ostvaren prodajom tri stambene jedinice koje je prodao tokom 2021. godine, niti je tokom 2021. i 2022.godine iskazao obaveze po osnovu poreza i doprinosa za zaposlene, čime je po osnovu neiskazanog PDV-a, poreza na dobit pravnih lica i poreza iz i na lična primanja ostvario protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od oko 40.000eura, što ujedno predstavlja i materijalnu štetu pričinjenu budžetu Crne Gore”, kazali su iz policije.

Iz policije ističu da, službenici sektora za borbu protiv kriminala, nastavljaju intenzivne i prioritetne policijsko-tužilačke mjere i radnje na otkrivanju i procesuiranju odgovornih lica u privrednim aktivnostima i poslovanju.

Send this to a friend