Hronika Herceg Novi

Krivične prijave zbog utaje više od pola miliona eura poreza

Hercegnovska policija je podnijela krivične prijave protiv četiri osobe zbog sumnje da su utajom poreza i doprinosa oštetili budžet Crne Gore za iznos od 545.520 eura.

“Sumnja se da su firma “Goratex CO“ Herceg Novi i odgovorno lice R.G. krivičnim djelom utaja poreza i doprinosa, kao i krivičnim djelom prouzrokovanje stečaja, oštetili budžet za 426.720 eura”, saopšteno je iz Uprave policije.

V.M. iz Herceg Novog se sumnjiči da je krivičnim djelom utaja poreza i doprinosa u produženom trajanju, kao izvršni direktor i ovlašćeni zastupnik firme “Vusamont“ Herceg Novi, nanio štetu budžetu za iznos od 47.990 eura, dok se L.A. i B.N. iz Herceg Novog sumnjiče da, kao ulagači kapitala u ortačkoj izgradnji, nisu prikazali oporezivi promet čime su budžet oštetili za 70.809 eura.

Crnogorska policija u ovom momentu provjerava poslovanje oko 1.000 privrednih društava.

Podsjećamo da su službenici Uprave policije od početka godine do 1. avgusta, u okviru operativnog projekta “Evazija“, koji se odnosi na otkrivanje i procesuiranje krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminaliteta u vezi sa nezakonitostima u postupku likvidacije preduzeća kao i utajom poreza i doprinosa, nadležnim tužiocima podnijeli 134 krivične prijave protiv 156 fizičkih i pravnih lica za 147 krivičnih djela iz ove oblasti kojima je nastala materijalna šteta po budžet Crne Gore od oko 1.520.000 eura.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vinsent
Gost
Vinsent

A ove sto Medo proziva dje su

Ljuta
Gost
Ljuta

Medo proziva mafiju na vlasti koja je i dalje nedodirljiva

jovan šiptar
Gost
jovan šiptar

Samo ćetiri jeli moguće???

Send this to a friend