Hronika

Kućni pritvor zbog zlostavljanja pacijenta

Bolnica Dobrota

Bivši službenik obezbjeđenja Specijalne bolnice za psihijatriju u Dobroti Ž.M. (48) osuđen je na četiri mjeseca kućnog zatvora zbog zlostavljanja pacijenta te bolnice, o čemu su mediji pisali prošle godine.

Prema presudi, Ž.M. je kriv jer je 4. marta 2018. godine, oko 20.30, u hodniku odjeljenja za Sudsko-forenzičku psihijatriju bolnice kao službeno lice zlostavljao pacijenta i prema njemu postupao na način kojim se vrijeđa ljudsko dostojanstvo, piše Dan.

Ž.M. je zajedno sa radnikom obezbjeđenja i medicinskim tehničarem savladao pacijenta nakon što ga je napao po izlasku iz toaleta. Nakon toga odveo ga je i legao na krevet, a zatim pesnicom lijeve ruke udario u glavu, a potom i otvorenom lijevom šakom u glavu, pa opet pesnicom lijeve ruke u glavu, kada ga je tehničar M.B. odvojio od pacijenta.

Potom je, kako se navodi u presudi, a što je utvrđeno pregledanim snimkom video-nadzora, bacio ćebe na pacijenta i vezao mu nogu za okvir od kreveta. Potom mu je opet prišao i udario ga lijevom rukom, povukao ga sa kreveta, a zatim ga udario još dva puta desnom rukom u glavu, a zatim i nogom, nakon čega ga je u daljem napadu spriječio tehničar M.B., koji ga je odvojio od pacijenta.

Za krivično djelo zlostavljanje koje učini službeno lice u vršenju službe propisana je kazna od tri mjeseca do tri godine zatvora.

Obrazlažući izrečenu sankciju kućnog zatvora, sudija Danijela Samardžić navela je da su olakšavajuće okolnosti to što je Ž.M. porodičan čovjek i otac četvoro djece, dok je otežavajuća to što je ranije osuđivan.

“Sud smatra da je izrečena kazna adekvatna ličnosti okrivljenog, težini učinjenog krivičnog djela i okolnostima pod kojima je djelo učinjeno, te da će se njome u dovoljnoj mjeri uticati na okrivljenog i druge eventualne učinioce ovih i sličnih krivičnih djela da ubuduće ne vrše kako ova, tako ni druga krivična djela, odnosno da će se ostvariti ciljevi specijalne i generalne prevencije”, navela je u obrazloženju sudija Samardžić.

15

avatar
1000
7
8
0
 
15
BravoBrza isidora19, JundraškaDux
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bravo
Gost
Bravo

https://www.cdm.me/drustvo/medicinski-tehnicar-u-dobroti-samarao-pacijente/ – sjecate li se ovoga? Jasno, menadzment je sve vrijeme isti: citaj podoban.

Brza isidora
Gost
Brza isidora

Kućni pritvor za djelo koje nisam uspio ni da zapamtim čitajući ga, a kamo li da pomislim kako je taj nesretnik prošao. Ovo je klasična osveta, a zakon ne prepoznaje osvetu kao odbranu, jer ona to i nije! Trebalo je da mu odrape 4 mjeseca Spuža, a ne kuće!

Dux
Gost
Dux

Osudjen zato sto je napadnut po deseti put od narkomana,majka tereza bi ga osamarila da ga je srela dje !!!

19, Jun
Gost
19, Jun

Moj otac je radio u dusevnoj bolnici i nikada nije dozvoljavao da iko te ljude naziva ludacima i narkomanima, nego samo bolesnicima. Majka Tereza bi mu pomogla jer je bolestan. Ovo je preblaga kazna za ovo sto je uradio, pa da ima desetoro djece. Na stranu kako covjek koji je ranije bio osudjivan moze da bude obezbjedjenje u dusevnoj bolnici.… Više »

Kleopatra
Gost
Kleopatra

Mogli ste pustit moj komentar…mislim da nikog nisam uvrijedila s njim…

Ada Pero
Gost
Ada Pero

Eeee tesko nama….i on ce se nakon 4 mjeseca vratiti na posao, i primace platu iz budzeta, koji mi obicni gradjani punimo….i placamo nasilnika!
Trebao je dobiti zatvor, i otkaz, a porodica ostecenog da ga tuzi nanjete telesne povrede, i da traze odstetu!

Ada Pero
Gost
Ada Pero

*nanijete …greska u kucanju

draška
Gost
draška

Tačno tako. Sram bilo i onoga ko takve drži na posao.

skfuau
Gost
skfuau

imate dva covjeka na 30 ludaka a hocete da ispostujete evropske norme

Pile
Gost
Pile

Osudjujem nasilje, ali realno, nije ga ni ovim ljudima lako

atak
Gost
atak

Znaci li to da i onima nacistima koji su imali zadatak da ubiju milione Jevreje treba oprostiti jer ni njima nije bilo lako kad im je dat toliki zadatak. Nasilnistvo ne treba podrzavati vec ga treba ugusiti ali bukvalno.

Veverko
Gost
Veverko

Aj atace ne aveta’

Przi
Gost
Przi

lijepo je to zamišljeno ali nikad realizovano, nažalost.

Przi
Gost
Przi

komentar se odnosi na gušenje nasilništva, da se razumijemo.

zecijasapica
Gost
zecijasapica

loše poređenje

Send this to a friend