Hronika

Kurti: Vrh PES zahtijevao moju smjenu, sklonili su me iz ANB bez obrazloženja

foto: A Plus

Bivši generalni inspektor ANB-a Artan Kurti kazao je da je smijenjen sa te funkcije bez ikakvog obrazloženja i propisa, tvrdeći da su to zahtijevali šef kabineta premijera Branko Krvavac i izvršni direktor PES-a Vlado Bojović.

“Lično sam ih slušao kako su u ugostiteljskom objektu u podgoričkom naselju Zabjelo komentarisali da me hitno treba smijeniti i da je to tražio i Sreten Kankaraš. Sjedio sam sto do njih, nisu me prepoznali, ali sam ih čuo jasno. Retroaktivno su primjenjivali zakon o ANB-u i tada je rečeno da nemaju povjerenja više u mene i u moj rad. Za moju smjenu nije glasao nijedan ministar”, tvrdi Kurti u emisiji “Minula neđelja” na A plus televiziji.

Podsjetio je da je podnio prijavu protiv premijera Milojka Spajića zbog zloupotrebe službenog položaja.

“Posegnuli su da izdejstvuju negativan odgovor iz ANB-a za moj rad. Kada im se nije svidio odgovor iz ANB-a, posegnuli su za mehanizmima da promijene odredbe zakona o radu te institucije”, kazao je Kurti.

Kurti tvrdi da se u ANB-u nije vršila nikakva kontrola.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Dejo Dejo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dejo Dejo
Gost
Dejo Dejo

Zar treba obrazloziti tvoju smjenu???
Dovoljno je reci da si ti obican kriminalac sa podebljim dosijeom koji ti je Dritan uklonio iz evidencije.I mi nismo rasli u sumu da bi ti povjerovalo da su o tome pricali i to bas u kafani no fino reci da si ih pratio i prisluskivao.

Send this to a friend