Hronika

Lažnoj prijateljici Milivoja Katnića pet i po godina zatvora

VDT

Prvostepenom presudom podgoričnog Osnovnog suda Dragana Radović, rođena u Srbiji a sa prebivalištem u Podgorici, osuđena je na pet i po godina zatvora zbog produženog krivičnog djela prevara.

Naime, kako se navodi u obrazloženju prvostepene presude, Radović je početkom aprila 2018. godine Goranu Popoviću ponudila pomoć oko zapošljavanja njegove supruge Aleksandre Popović u Specijalno državno tužilaštvo, gdje navodno postoji potreba za zapošljavanjem saradnika kod specijalne tužiteljka Lidije Vukčević. Tom prilikom od njega je tražila 350 eura za polaganje državnog ispita i 80 eura za naknadu za izdavanje potvrde na Ekonomskom fakultetu o stručnoj spremi, lažno predstavljajući da je zaposlena u Upravi za kadrove i da je prijateljica glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, tužiteljke Vukčević i sekretara Ekonomskog fakulteta Miodraga Zarubice, pišu Dnevne novine.

“Kazala mu je da će umjesto njegove supruge predati zahtjev i drugu dokumentaciju neophodnu za polaganje državnog ispita i tako ga navela da joj 4. maja 2018. preda 430 eura, koji novac je prisvojila i sebi pribavila protivpravnu imovinsku korist u navedenom iznosu”, navodi se presudi.

Osim toga, Radović se, prema navodima presude, martu 2017. godine Mlađanu Ulićeviću u komunikaciji putem Facebooka lažno predstavila da je finansijski direktor Erste banke i ponudila mu da postane korisnik VIP štednje, tako što će dati na zajam novac banci na sedam dana, a banka će mu po isteku tog roka vratiti dati iznos, uvećan za 20 odsto na dnevnom nivou za vrijeme trajanja zajma.

“Oštećeni je to prihvatio jer joj je vjerovao, pa joj je predao na ruke 8.000 eura koji je okrivljena prisvojila i sebi pribavila protivpravnu imovinsku korist”, dodaje se u presudi.

Kako se dalje navodi, ona je početkom juna 2017. godine, Slavici Mirković ponudila na prodaju stan u naselju City kvart površine 42 metra kvadratna, upisan u list nepokretnosti kao svojina Dragana Đuraševića koji je uzela u podzakup od Nebojše Rackovića za iznos od 45.000 eura.

“Isti joj je pokazala, lažno predstavljajući da je vlasnica stana njena tetka Dušica Golubović i da će joj se prenijeti pravo svojine i državnine na stanu, te je tako navela da joj na ime kupoprodajne cijene preda 10.000 eura, iako okrivljena nije imala ovlašćenja za nj egovu prodaju i stvarnu namjeru da učini i obezbijedi da se oštećenoj stan proda i preda u posjed, već samo da sebi pribavi imovinsku korist u visini novca koji joj je predat, a koji je prisvojila i sebi pribavila protivpravnu imovinsku korist”, stoji u presudi.

Takođe, kako se navodi u odluci suda, Radović je 27. decembra 2017. godine oštećenom Draganu Kankarašu ponudila da mu pomogne oko kupovine stana površine 60 kvadrata, koji se navodno nalazi u Budvi i koji navodno prodaje Erste banka za 65.000 eura.

“Tražeći od njega da mu preda 760 eura na ime naknade za prijavu na oglas za prodaju stana, lažno predstavljajući da je kuma direktorice banke i da će mu pomoći oko dobijanja kredita u banci kojim bi se obezbijedio novac za isplatu kupoprodajne cijene, i tako ga dovela u zabludu i navela ga da joj narednog dana u Podgorici preda 250 eura. Uz to, tražila je od njega da nađe još jednu osobu koja bi pod istim uslovima kupila stan u Budvi, i tako ga dovela u zabludu i navela da navodnu prodaju stana i uslove prodaje predstavii oštećenom Miru Kneževiću, kojeg je takođe dovela u zabludu da ulazi u postupak kupovine stana i navela da joj posredstvom oštećenog Kankaraša, uplati putem pošte u Budvi 760 eura time je sebi pribavila protivpravnu imovinsku korist uiznosu od 1.010 eura”, precizirano je u odluci.

Radović je i ranije više puta osuđivana za isto krivično djelo.

24

avatar
1000
19
5
0
 
22
.....BrckiDankoDodoško magareGoran
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Brcki
Gost
Brcki

Stari su zborili :Za ovakve se pazar pravi. A dje 20% na dnevnom nivou drug

Dodoško magare
Gost
Dodoško magare

Živjela CPC i DANU. Živio DPS, SD i Liberali. Živio Milivoje Katnić i Ivica Stanković i Pažin. Živjela i naša braća Bošnjaci, Hrvati, Romi i Albanci. Uz njihovu pomoć ćemo povratiti sve crkve i manastire.

.....
Gost
.....

Ovo sto se desava kod nas je lose, bas…ali, vi sto kukate samo zato sto nismo sa srbijom ste jos veca tuga. Kakve veze sad imaju hrvati, bosnjaci, romi, albanci…? Sto, u srbiji je bolje ? I nema to veze sa nacijom I vjerom, nego sa nasom “kulturom” I “moralom” koji je izgradjen u CG u zadnjih 30 godina…u toj… Više »

Goran
Gost
Goran

Treba film snimit o njoj a ne je zatvorit. Prevarila je samo prevarante- svi oce na mufte i preko veze nesto. Zamisli kamata 20% na dnevnom nivou i papan joj da 8.000€. Ili ovoj sto oce da se zaposli tesko papire predat? Ajd ovo za stanove to donekle i razumijem ali ovoj gospodji samo- steta sto se u politiku ne… Više »

mina
Gost
mina

Pogrijsila je sto se pozvala na Katnica,trebala je samo da uzme clansku kartu DPSa i ocisti stan nekom drzavnom funkcioneru.Recimo,Simovicu ili Boskovicu.Mogla bi u obzir da dodje i crvenokosa crnogorka,koja zbori pravocrnogorski,Vesna sa dva prezimena,Simovic Zvicer.Obavlja ohoho funkcija.A predaje radno pravo na fakultetu.Zali boze danasnje studente,ko im sve predaje.

Pekmez-aga
Gost
Pekmez-aga

Kako znate da je lazna ?

Tumba
Gost
Tumba

A svaka joj cast…Kad ima takvih goveda glupih nepismenih….

Pracka
Gost
Pracka

Ako je zbog ovakvih prevara dobila 5 godina onda bi Migo, Milo i ostali zbog primanja mita u kovertama trebali da dobiju po 20 godina.

POJK
Gost
POJK

Vi svi prepoznaste u ovima naivčine, brave i ostale. Pogledajte sebe u ogledalu možda vidite nesto slično.

Danko
Gost
Danko

Dobro, ti nam onda navedi dje smo to mi dali tolike pare naslijepo! Ovo su krivicna djela i ona mora odgovarat za njih ali da su prevareni pokazali neku inteligenciju- NIJESU!

Ja sam to
Gost
Ja sam to

I što je ovdje problem

Przi
Gost
Przi

Rebnuli su je dobro i neka su, ali nemojte zaboraviti da samo poštenog čovjeka ne možete prevariti.

Mimi
Gost
Mimi

Stvarno ovi ljudi nisu normalni kad vjeruju da će im neko nesto zavrsiti i onda daju mu novac.Znate li zasto postoje institucije i kako funkcionišu?Pa zaboga,neka vas je prešla i ona ce opet nastaviti kad izadje jer ne zna drugacije da zaradi za živit.Ovo joj je super išlo

Pecanje
Gost
Pecanje

Mislis li da bi ovo mogla da izvede u nekoj uredjenoj zemlji. Ovo je dokaz gdje zivimo. Nijesu ovi osteceni nikakve ogranicene osobe, nego znaju kako funkcionisu stvari i zato su se upecali.

free samples
Gost
free samples

i sta kazes sve se radi preko institucija i legalno!? bez mita i poznanstava? Zivimo li u istoj drzavi Mimi ???

Ceraj
Gost
Ceraj

Hahaha, dok ima ovaca bice novaca…

Pravnik
Gost
Pravnik

Osudite i ove sto su protovpravno htjeli do radnog mjesta,evo su vam se sami prijavili.Pa ko krsi pravo ne moze se na njega mi pozivati!

....
Gost
....

Pa probaj ti pravno da se zaposlis u ovoj zemlji. Zena je samo iskoristila stanje u kojem se nalazimo. Ovo ne bi mogla da uradi nigdje drugo na svjetu. Zamisli da je ovo radila u zemljama EU. Oni je ne bi poslali u zatvor nego na lijecenje, a da ne govorimo da nikog ne bi prevarila jer narod tamo zna… Više »

Bot sa 7 imena
Gost
Bot sa 7 imena

Pa Dragana’ će prevariti i Upravnika zatvora..Prestaviti će se da je Ministarka ekonomije…Ponudiće mu struju za dz.iz obnovljivih resursa..

Ah ...
Gost
Ah ...

Trebalo bi kazniti i ove što su davali njoj mito da bi sebi priibavili korist.

Send this to a friend