Hronika

Marić: Nije mi bila namjera da pravim pritisak na sud

Milomir Marić

Urednik emisije Ćirilica, koja se emituje na srpskoj televiziji Happy, Milomir Marić,  rekao je da je puka slučajnost što je, dva dana pred završne riječi protiv optuženih za pokušaj terorizma u Crnoj Gori, u goste pozvao svjedoka saradnika u ovom procesu, srpskog državljanina Sašu Sinđelića, te da mu nije bila namjera da na bilo koji način pravi pritisak na sud.

<<<Danas završne riječi u slučaju pokušaj terorizma<<<

<<<Sinđelić promijenio iskaz: Nije bilo planirano nasilje, htjeli smo da napravimo protest podrške opoziciji<<<

“Ne znam što je bila Sinđelićeva namjera. Ja sam ga u goste zvao još prije četiri mjeseca, a on se javio prije nekoliko dana da kaže da prihvata”, rekao je Marić za Pobjedu.

<<<EKSKLUZIVNI AUDIO SNIMAK: Sinđelić priznaje da je vršen pritisak na njega<<<

On tvrdi da je jedini motiv zbog kojeg je želio Sinđelića u svojoj emisiji bio je da se uvjeri da su agenti ruske službe GRU zaista učestvovali u zavjeri protiv Crne Gore i Mila Đukanovića.

“Došao je u studio i rekao: “Sad ću ja da kažem istinu, pa makar išao u zatvor”. Ja pitam – kakva istina i objasnim mu da je obavezan da priča istinu kao svjedok. I mene je iznenadio”, kaže Marić.

Iako je Sinđelić, dodaje on, pokušao da u emisiji to što je govorio predstavi kao negiranje svog svjedočenja pred crnogorskim pravosuđem, u stvari je, ističe Marić, zapravo sve potvrdio.

“Potvrdio je da je s tim Rusima došao. Jedino je negirao da je trebalo da uhapse Đukanovića i izvrše atentat na njega. Samo to. Ovo ostalo je praktično i kod mene u emisiji sve priznao”, ističe Marić.

Marić vjeruje da je Sinđelić u strahu od Bratislava Dikića, koji je u Crnoj Gori u pritvoru pod optužbom da je dio zavjereničke grupe koja je spremala krvoproliće u Crnoj Gori u izbornoj noći 2016. godine, te da je zloupotrijebio gostovanje u njegovoj emisiji kako bi pokušao da se opravda.

“Zloupotrijebio je moje gostoprimstvo u smislu što je pokušao da relativizuje ono što je ispričao kao svjedok. Kod njega je vjerovatno neki strah ako ovaj Dikić izađe iz zatvora da će da se obračuna sa njim”, smatra Marić.

Zato je, dodaje on, Sinđelić probao i da sada ispriča priču kako su išli samo na mirni politički miting i ništa više.

“On je kalkulant. Spada u te opskurne, bizarne likove sa margina. Može da priča što god hoće. Vjerovatno će i pričati različite priče u zavisnosti od okolnosti”, ocjenjuje Marić.

Autor “Ćirilice” je kategoričan da nijesu tačni Sinđelićevi navodi kako ga je on pritiskao da gostuje kod njega i ispriča priču koja se kosi sa svjedočenjem. Na portalima juče se pojavio snimak na kojem se čuje Sinđelić koji, pored ostalog, govori da ga Marić pritiska te da će on vidjeti što može da učini, ali da su dokazi koje ima Crna Gora brojni.

“Ništa on meni nije rekao. Ko zna kome je on to rekao. Mene to nije interesovalo. Samo me zanimalo da li je on bio dio jedne zavjere iza koje su stajali oficiri GRU-a… Pokušao je da čitavu priču relativizuje, ali koliko sam ja čitao tih materijala dokazi su nepobitni”, zaključio je Marić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Miki Rurk
Gost
Miki Rurk

Maric je samo jedan nacionalista i nista vise. Istih takvih crnogoraca ima koliko oces odje ko nas. Ponovo je aktuelan kao i prije 30 godina…. ali mi je sindja femomen. Ja mislim da taj covjek ne zna kako se zove😁. Sprdnja😂😂😂

Hhh
Gost
Hhh

Zna se ko je Marić i šta je tačno on htio. Takodje se zna ko gostuje na Happy, svi oni koji pljuju po Cg.

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Maricu, svako ko ima i zrno soli u glavu zna da si spijun i za koga radis.

Nenad
Gost
Nenad

Toliko je fin ovaj sindja da je to strasno..pa iz ociju mu se vidi iskrenost i dobrota..hahaha
A vi sto mislite da milo i vucic nemaju izvrstnu saradnju grdno se varate..

CCCCCC
Gost
CCCCCC

Ko se zadnji smije najslađe….. Mariću, pozdravi tvoga prijatelja Šešelja i bratiju… malo si se zaigrao ali…..

Boro Čorbo
Gost
Boro Čorbo

Sinhronizovana akcija Hepi Tv i RTS-a.Jedni pokušavaju da spriječe neminovan i zaslužen odlazak u zatvor lidera DF-a,a drugi preko Kneževića da potaknu proteste pročetničke opozicije(DF i Demokrate).Tek se sada uviđa vanvremenski značaj 21.maja 2006. kada smo se zauvjek otarasili pošasti i bijede.

namještaljka
Gost
namještaljka

Tačno tako, sve je ovo odavno izrežirano i namješteno, posebno kada Knežević saopšti novinarki RTS-a da je on finansirao Demokrate u Srbiji i druge njihove priveske SPS i dr., da je uticao na sastav vlade Srbije, a novinarka se zacrveni i pređe olako preko toga, iako to Srbe treba da najviše interesuje. Ovo je samo skretanje pažnje sa pitanja Kosova,… Više »

budvamne
Gost
budvamne

Jedne ste se otarasili, a ovu druga vas jaše godinama, no neka, dok ima kamenja i kopriva imaćete šta da jedete

Tomos
Gost
Tomos

Mariću zeznuo si se i to je to..

almir
Gost
almir

Svi ste vi ruske marionete

Madagaskar
Gost
Madagaskar

Mozes samo da napravis pritisak na one dvije budale, a to su Mandic i Knezevic koji se ponasaju kao dva klovna

cvrkut
Gost
cvrkut

Kakav god da je onaj Katnic niko ne moze da mu ospori uspjeh koji je postigao ko bi jos imao hrabrosti da se bori sa ovim ratnim zlocincima i ubicama

srki
Gost
srki

Eh sto bi Vucic dao da moze da uspostavi mir u Srbiji kao sto je Milo u Crnoj Gori

EL_Gordo
Gost
EL_Gordo

Ahahahahahahahah

crni sin
Gost
crni sin

Dalje bre vise ruke od Crne Gore, ne dirajte nase parce zemlje !!!!

Mačak
Gost
Mačak

Svi ste vi ljubomorni na Crnu Goru i na uspjeh koji je Milo Djukanovic postigao sa Crnom Gorom, najveci nam je uspjeh sto smo nezavisni, a to vas najvise boli ! Bole vas dobri odnosi Djukanovica sa EU i SAD-om, boli vas odnos gradjana u Crnoj Gori. Ne mozete vi da shvatite da u jednoj drzavi zive srbi sa svim… Više »

Marko
Gost
Marko

Kako te Sindja nasamario. Ti mislio da će da potvrdi sve I da olakšaš Milivoju vatrogascu posao a ono obrnuto. joooj….

singapur
Gost
singapur

Cus nije htio da ubije Djukanovica ne nego je trazio maricu perovu po Zabjelu…… aaa makse

Send this to a friend