Hronika

Medenica jedini kandidat za predsjednika Vrhovnog suda

Medenica

Konkurs za izbor predsjednika Vrhovnog suda Crne Gore završen je juče, a prema navodima Sekretarijata Sudskog savjeta, na njega se jedino prijavila aktuelna predsjednica Vesna Medenica, prenose Dnevne novine.

Kako istuču iz Sudskog savjeta, sačekaće se još dva dana, u slučaju da bude prijava koje su podnijete poštom. Nakon isteka tog roka, Sudski savjet sačinjava listu kandidata koji ispunjavaju zakonom propisane uslove za izbor predsjednika Vrhovnog suda. Lista kandidata zatim se dostavlja Opštoj sjednici Vrhovnog suda radi obavljanja razgovora sa prijavljenim kandidatima. Nakon toga Opšta sjednica Vrhovnog suda tajnim glasanjem utvrđuje predlog za izbor predsjednika Vrhovnog suda.

Predlog za izbor predsjednika Vrhovnog suda Opšta sjednica Vrhovnog suda zatim dostavlja Sudskom savjetu, koji sa predloženim kandidatom obavlja intervju. Sudski savjet, na osnovu obavljenog intervjua i navedenog predloga donosi odluku o izboru predsjednika Vrhovnog suda.

Po isteku vremena na koje je izabran i prestankom funkcije predsjednika Vrhovnog suda kad to sam zatraži, predsjednik Vrhovnog suda ostaje kao sudija u Vrhovnom sudu.

Medenici drugi mandat na toj funkciji ističe 26. jula ove godine. Ona je za predsjednicu Vrhovnog suda izabrana još 2007. godine, na tu poziciju došla je sa mjesta vrhovne tužiteljke, a birana je glasovima poslanika vladajuće koalicije u Skupštini Crne Gore.

32

avatar
1000
25
7
0
 
26
ĆazimĆuprijaHasta la vistavjecna da jeNenad
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Hasta la vista
Gost
Hasta la vista

Ja ne znam sto ce vi ovo komentarisanje kad ce bit sto ce bit! Samo se bezveze zamarate! Trebalo je stavit u Ustav ne Vrhovni sud no Vesnin da se zna ko kosi ko togu nosi! Nasa divna Vesna nevjesto Jadrana, pokrivena nebom ko od plave svile, ljepsa si od nase primorkinje vile i svjetlija od svoga đerdana!

vjecna da je
Gost
vjecna da je

pa naravno drps donosi odluku ko ce biti na toj funkciji i nikom ne pada napamet da se prijavi da se blamira ….crna gora je vlasnistvo privatno desetak porodica

Nenad
Gost
Nenad

Nece niko normalan da se upusta u ovo, jer vide kakvo nam je sudstvo..nece niko sjutra da odgovara za odluke koje mora da sonese a ne pita se sa sobom..

Mejc
Gost
Mejc

Iskren da budem, vidio sam je kao predsjednicu cg. Gdje je god dosla uspjela je vidno da poveca zarade. Da je bila u zdravstvu ili policiji plate bi im bile neuporedivo vece. Treba to priznati.

Gost
Gost
Gost

Možete li redakcijo iz CDM-a da mi objavite komentar kada napišem neki smiješni stih za Vesnu Medenicu?
Npr. “Vesna, Vesna suknjica ti tesna” hahahahahaa

Vukasin G.
Gost
Vukasin G.

Ni da je Bartos, pa ni po jada

Pjer
Gost
Pjer

Niko to nemoze bolje od nje

Bx45
Gost
Bx45

Kapetan na belu ladju.

Sijenka
Gost
Sijenka

evo je kao Milo, otac nacije

mojsilović
Gost
mojsilović

Kao u svim Banana Državama koje cijene i poštuju same sebe Aparat na ovako visokim funkcijama nema bez do jednog jedinog kandidata pa shodno tome i u ovoj našoj Burek Republici ko bi ako ne naša našminkana Vesna.

Most
Gost
Most

Treba biti KOPETENTAN prije svega!!!
Nema joj ni ravne ni ravnoga!
Crnogorsko sudstvo će se računati
PRIJE I POSLIJE VESNE MEDENICE!!!
Kad se čeljade rodi za nešto pa mu nema
PREMCA!!!Ne no je li???

Most
Gost
Most

Neka komentarisu samo oni koji razumiju sarkazam.Hvala.

Ćuprija
Gost
Ćuprija

Kopetetan, nijesi dobro čuo!

Sigurica
Gost
Sigurica

Nema većeg suda no od samoosude.

đurica
Gost
đurica

Čovjek bi se gadno prevario kada bi pomisli da ima netko drugi.Sve dok je ova i ovakva vlast,nebojse Medenica,nema ti ravne.

Montesprdnja
Gost
Montesprdnja

Valjda važe zakoni i Ustav Crne Gore i za ovu sutkinju!? Dva mandata i tačka!

Sijenka
Gost
Sijenka

Ustav Crne Gore

Predsjednik Vrhovnog suda bira se na pet godina.
Isto lice može biti birano za predsjednika Vrhovnog suda najviše dva puta.

Ćazim
Gost
Ćazim

Ako gazda farme od 600.000 ne kaže drugačije!

Blaki
Gost
Blaki

Drugi joj mandat ističe ….dokle više….

Send this to a friend