Hronika

Medenica ponovo izabrana za predsjednicu Vrhovnog suda

Vesna Medenica

Na današnjoj sjednici Sudskog savjeta za predsjednicu Vrhovnog suda ponovo je izabrana Vesna Medenica. Ona je bila jedini kandidat za ovu funkciju i dobila je jednoglasnu podršku članova Sudskog savjeta.

<<<Utvrdio Sudski savjet: Medenica jedini kandidat za predsjednicu Vrhovnog suda<<<

“Shodno amandmanu VII na Ustav Crne Gore, i zakonski sprovedene ukupne procedure za izbor, a nakon što je razmotrio predlog Opšte sjednice Vrhovnog suda, program rada kandidatkinje i obavio intervju, Sudski savjet je na današnjoj sjednici jednoglasno donio odluku da se za predsjednika Vrhovnog suda Crne Gore izabere Vesna Medenica, dosadašnja predsjednica”, saopšteno je kratko iz Sudskog savjeta nakon završetka današnje sjednice.

Savjet je krajem prošle sedmice ocijenio da je prijava Medenice kao jedinog kandidata blagovremna i potpuna.

“Listu kandidata Sudski savjet će dostaviti Opštoj sjednici Vrhovnog suda, koja će dvotrećinskom većinom ukupnog broja sudija toga suda, tajnim glasanjem, utvrditi obrazloženi predlog za izbor predsjednika Vrhovnog suda, i isti dostaviti Sudskom savjetu”, navodi se u saopštenju.

Medenici drugi mandat na toj funkciji ističe 26. jula ove godine.

Ona je za predsjednicu Vrhovnog suda izabrana još 2007. godine, na tu poziciju došla je sa mjesta vrhovne tužiteljke, a birana je glasovima poslanika vladajuće koalicije u Skupštini Crne Gore.

Podsjećamo da je dio stručne javnosti osporavao izbor Medenice, obrazlažući svoj stav time da Ustav propisuje da ista osoba najviše dva puta može biti birana za predsjednika Vrhovnog suda.

Sa druge strane, iz Sudskog savjeta je saopšteno da se ta odredba ne može primjenjivati retroaktivno, odnosno da je ona propisana Amandmanom na Ustav iz 2013. godine, te se time njen prvi mandat ne računa u ovu ustavnu smetnju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Andrija
Gost
Andrija

Vesna je izabrala sama sebe ,jer niko nije smio da se kandiduje ili da eventualno ne glasa za njen novi izbor.Ona ce ici u penziju kada ona to pozeli,bez obzira kako bude radila,eventualno ako zeli ,a ocigledno da ne zeli moze da se distancira od pravosudja u tom slucaju ceka je diplomatija!

DUKLJA
Gost
DUKLJA

VESNA DOŽIVOTNA PREDSJEDNICA,NEMA DRUGE.

DUKLJA
Gost
DUKLJA

SledećI SudskI savjet za predsjednicu Vrhovnog suda ponovo da izabre Vesnu Medenica.,ali ovog puta na doživotnu funkciju.

Gile
Gost
Gile

Dzabe nekom funkcije,diplome,milioni,….
Kad nije dama

Dejo ferrara
Gost
Dejo ferrara

Bio sam 15 godina razdvojen od majke. Znate li što sad radim samo prošetam ujutro 40 minuta i cio dan u kuću provodim sa majkom.

Terra nova
Gost
Terra nova

A zna li iko u Crnu Gora da radi taj posa bez ova Medenica sto je ovo ?

malo lud
Gost
malo lud

Ja volim da gledam komedije 📺🎥🎬📼🤓 al ova komedija je vrh! Jes bez CDM-a! 👌👍😁

Hitno
Gost
Hitno

Posto smo se navikli da je tu,sad bi mogla Lidiju zamolit da joj pozajmi stilistu pod hitno od frizure pa do monture,jer me nervira da trosi nase pare,a da izgleda kao seljanka

MONTENEGRO
Gost
MONTENEGRO

Džaba pare kad selo neće pa neće da izađe iz tebe…

Go.na novinari
Gost
Go.na novinari

Nijesi ti kopitetan da određuješ koliko je selo daleko od grada!

Dejo ferrara
Gost
Dejo ferrara

Ne znam đe ću u inostranstvo ili kući ali kad vidim ovo bolje je inostranstvo.

Mila K
Gost
Mila K

Kakav se strah čitao sa lica predsjednice VS CG. Vidi joj se da se sakrila iza opšte sjednice koja se nije sastala bez 03.07.2019. A uskoro će se dokazati da nije pretraživala ni uporednu praksu. Sramota, koliko se boji poslanika-nica neznavenih oko zakona i sistema. Najveći krah je da će organizovati press tim da joj ne izvitoperavaju nakaradnosti u radu.… Više »

stado 600.000
Gost
stado 600.000

Što vam rade, kukala vam majka! Samo se vi prepirite oko crkve, jezika… dok vas šišaju i briju nasuvo.

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Skrivena kamera 2019 dio.

NBA
Gost
NBA

SRECNO GOS.MEDENICA! ZENA,MAJKA ,KRALJICA!

Ja sam za
Gost
Ja sam za

LEDENICA NASA MAJKA KRALJICA🤣🤣🤣🤣🤣

Kićan
Gost
Kićan

Sanjao sam da je slatka je kao biber, nasmijana kao feferona, blagorodna kao sumporna kisjelina. Ili možda nijesam sanjao?

Reality check
Gost
Reality check

Sprd sprd sprd, ali ovi će jahati i dalje sve nas a i vas, duhovito sarkastični komemtatori.

Send this to a friend