Hronika

Medenica: Saradnja sudija i forenzičara presudna za sudske postupke

Forenzički centar je najznačajnija karika u rješavanju sudskih postupaka pa je neophodno raditi na obuci sudija, kako bi u potpunosti mogle da razumiju nalaze i mišljenja vještaka – forenzičara, poručila je predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, tokom posjete Forenzičkom centru u Danilovgradu.

Načelnik Forenzičkog centra Aleksandar Ivanović, naglasio je da je ova ustanova opremljena u skladu sa svjetskim standardima.

U delegaciji sudstva koja je posjetila Centar u Danilovgradu bile su i sudije Vrhovnog i Apelacionog suda, kao i predsjednici viših sudova.

Razgovarano je o saradnji između sudova i Forenzičkog centra, a posebno je akcentovana uloga forenzičara u sudskim postupcima, pa je tokom posjete organizovan obilazak prostorija forenzičkih grupa za DNK analizu, daktiloskopiju, analizu GSR čestica i hemiju.

Medenica je ocijenila da je tehnološki napredak Forenzičkog centra konstantan od njegovog osnivanja 2008. godine, i najavila da će se obuka sudija obavljati u okviru programa Centra za obuku u sudsvu i državnom tužilaštvu.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
VJERA NEVJERAzzzinstalater
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
VJERA NEVJERA
Gost
VJERA NEVJERA

E ovo mora ući u malu antologiju ogromne gluposti vesne medenice

zzz
Gost
zzz

ada vi ste jedinstveni po “saradnji” e qq

instalater
Gost
instalater

Ovoga nema u popisu Milovih instalacija! Instalacija v. d. stanja u VDT-u, Instalacija v. d. stanja u Sudskom savjetu, Instalacija v. d. stanja predsjednika Ustavnog suda, Instalacija v. d. stanja predsjednika DIK-a, Instalacija v. d. stanja direktora ASK-a, Instalacija predsjednice Vrhovnog suda, koja je prema mnogim ocjenama, i unutra i vani, izabrana neustavno treći put…

Send this to a friend