Hronika

Medenica: Unaprijediti saradnju sudova za prekršaje sa državnim organima

Prekršajni sudovi ostvarili su sudsku funkciju i postupali efikasno u prošloj godini, ali mjesta za napredak uvijek ima, zaključeno je na sastanku predsjednice Vrhovnog suda Crne Gore Vesne Medenice, sa predsjednicima Višeg suda za prekršaje i predsjednicima prekršajnih sudova Podgorice, Budve i Bijelog Polja.

Prekršajni sudovi su tokom 2019. godine naplatili oko 4 miliona 700 hiljada eura, ali bi bili efikasniji da su imali podršku državnih organa koji svojim postupanjem direktno utiču na ishod izvršnog postupka, ocijenila je Medenica, tokom analize Izvještaja rada prekršajnih sudova za 2019. godinu.

Problemi u radu, koji utiču na bolju ažurnost sudova, moraće da se riješe na sastancima sa predstavnicima državnih organa koji su podnosioci prekršajnih prijava, zaključeno je na sastanku, navodi se u saopštenju Vrhovnog suda.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
instalater
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
instalater
Gost
instalater

Instalacija v. d. stanja u VDT-u, Instalacija v. d. stanja u Sudskom savjetu, Instalacija v. d. stanja predsjednika Ustavnog suda, Instalacija v. d. stanja predsjednika DIK-a, Instalacija v. d. stanja direktora ASK-a, Instalacija predsjednice Vrhovnog suda, koja je prema mnogim ocjenama, i unutra i vani, izabrana neustavno treći put…

Send this to a friend