Hronika Predsjednica Vrhovnog suda tvrdi da je zemljište u Kolašinu prodala po niskoj cijeni

Medenica: Zemlju sam prodala da bih djeci obezbijedila budućnost

Predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica kazala je da je zemlju u Kolašinu prodala, kako bi obezbijedila budućnost svoje djece, prenosi portal RTCG.

Navela je i da je zbog iznenadne suprugove smrti, morala jeftino da proda, ono što je njenoj porodici pripadalo 300 godina.

Odgovarajući na pitanje novinara, o prodaji blizu 28 hiljada kvadratnih metara u blizini Kolašina, Medenica je navela da ne može ni svoju djecu da ubijedi zašto je prodala zemlju u Kolašinu i zašto je to morala da proda po tako niskoj cijeni.

Advokat Branko Čolović saopštio je da je njegov klijent biznismen Zoran Bećirović preko jedne od svojih kompanija, kupio od Medenice nešto manje od 28.000 m2 zemlje u Kolašinu po cijeni od 139.000 eura, odnosno po cijeni od oko pet eura po kvadratnom metru.

Medenica je navela da je vrlo značajna cijena po kojoj je zemlju prodala.

“Uprava za nekretnine ima zvaničan podatak da je u to vrijeme eksproprijacija za zemljište takvog kvaliteta, odnosno livade bila deset eura po kvadratu, plus ako je šuma tri eura po stablu, pa onda poljoprivredno vještaci procjenjuju koja je to vrsta drveta, a voćke od pet pa do 15 eura. Ja sam rekla da je to bilo 11 hiljada kvadrata najboljeg voćnjaka u tome dijelu. Ja ne mogu svoju djecu ubijediti zašto sam to prodala i zašto sam to morala da prodam po tako niskoj cijeni, ni pet eura. U tome je moj problem, a ne znam u čemu je vaš problem”, kazala je Medenica.

Ona je navela i da morala da proda ono što je 300 godina pripadalo njenoj porodici.

“Zar nemam pravo u Crnoj Gori, kao i svi građani, pravo na mirno uživanje svoje imovine. Ja nijesam kupila, pa da ne mogu da dokažem odakle mi novac. Nego ono što je 300 godina bilo moje familije, ja sam morala da prodam. Da bih obezbijedila budućnost svoje djece, da bih sanirala posljedice iznenadne smrti mog supruga”, odgovorila je Medenica.

Podsjetimo Advokat Zorana Bećirovića Branko Čolović, najavio je pokretanje sudske parnice zbog, kako je rekao, povrede časti i ugleda njegovog klijenta, povodom “medijske kampanje koju je pokrenula Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS)” u vezi s kupovinom zemljišta od predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice.

Advokat podsjeća da Bećirović godinama investira značajna sredstva u razvoj turizma na teritoriji Kolašina kroz ulaganja u AD “Ski Resort Kolašin 1450” i druge kompanije.

70

avatar
1000
59
11
0
 
69
mne-moreEnndcrnogoracDuleDule
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
mne-more
Gost
mne-more

Sramota..pa to je njeno,pa moze kupit sladolede za te pare.Ljudi pa jel to moguce,zena je vlasnik zemlje .mans je sramota cg,ne branim G.Medenicu,branim čast ?

Ennd
Gost
Ennd

Super,da ne mislimo bar za njihovu egzistenciju😂….da joj sin ima za suplemente😎

crnogorac
Gost
crnogorac

E greote, eo se vas naježih! Dajte neki broj za uplatu pomoći.

Dule
Gost
Dule

A kako to da je ovaj kontroverzni lik kupio to zemljiste? Kako to da ste prodali nesto sto vise vrijedi?

Vozi misko
Gost
Vozi misko

Sva je sreca pa nije predsjednica drzave.Opasan naslov.

Beka
Gost
Beka

Pa ko te pitao zasto si prodavala, nego zasto nisi prijavila transkaciju pa NVO moraju da kopaju? Zasto je prodato covjeku sumnjive i kriminalne istorije, ti si Vrhovni sudija jedne zemlje. Niko te nije pitao zasto si prodavala. Auu sta u ovoj zemlji moze proci … pa ovo ni u africi nema ..kunem se…

SašaVukašinović
Gost
SašaVukašinović

E to ti je istina 100 posto znamo da si ih baš obezbijedila i to dobro

Mismo
Gost
Mismo

Kruske i jabuke……

Ivo
Gost
Ivo

Ovo danas svi lazu

Panda
Gost
Panda

Prodala svoje i šta tu ima ko da filozofira..Šteta je samo što je ovo imanje vređelo mnogo više i što ga nije kupio neko iz porodice..Čudno je da neko u vezi ovoga diže tenzije..Naša posla..

Astek
Gost
Astek

Koliko god da sad uživaju u ukradenim parama, nije im lako kad znaju da će jednom završiti u zatvoru. I Milo, i Aco, Brano, Medenica, Ivica, Katnić, Stijepović, Žugić, Simović, Ivanović…

Mucenica!
Gost
Mucenica!

E da pokojni svekar nesto ne ostavi i pokojna svekrva i pokojni djed i pradjed i ostali pokojni, ne bi imala nista, ajmo svi po euro!

Ja sam to
Gost
Ja sam to

X6,q7,

Cici
Gost
Cici

Aoooo, ja rekoh neka formula iz fizike…

awetinja
Gost
awetinja

Nijesam od početka pratio ovu aferu, ali su buksovci sve objasnili

Bnjj
Gost
Bnjj

Sve poštenjačine neke na vlasti pa zašto onda nismo makar na nivou Slovenije, zašto smo Evropska bijeda na začelju u Evropi po svim pokazateljima, đe je problem onda

Janko
Gost
Janko

Vidis da i oni zemlju pradaju da bi djeci nesto obezbjedili, toliko se dobro zivi 😂😂

Cici
Gost
Cici

Paradoks i tuga ovog sistema je što nas evo preko trideset godina ubjeđuju da se żivi vrhunski.A kada ih ovako raskrinkaju da nijesu prijavili “legalno stečenu” imovinu, oni se pravdaju da su prodali đedovinu da bi oni i njihova đeca imali normalan život..Cinični,bezobrazni i bez trunke savjesti i odgovornosti za svoje postupke i izjave. Ali može im se…

Send this to a friend