Hronika

Menadžment Uprave policije pisao Krivokapiću i Sekuloviću: Bez ikakvog razloga se stigmatizuju policijski rukovodioci, prikupljaju se potpisi za njihovu smjenu

Krivokapić i Sekulović

Menadžment Uprave policije uputio je pismo premijeru Zdravku Krivokapiću i ministru unutrašnjih poslova Sergeju Sekuloviću u kome traže da ulože napore i na adekvatan način daju podršku za profesionalan rad i djelovanje svih policijskih rukovodilaca. Oni su se Krivokapiću i Sekuloviću obratili povodom sazananja da se u više gradova prikupljaju potpisi za smjenu načelnika centara i odjeljenja bezbjednosti i njihovih neposrednih starješina zbog navodnog kršenja ljudskih prava i prekoračenja ovlašćenja.

“Postoji potreba da Vas informišemo o događajima koji negativno utiču na rad zaposlenih u Upravi policije i zamolim da se lično angažujete u cilju iznalaženja rješenja za prevazilaženje trenutnog stanja. Naime, u proteklih 30 dana registrovali smo da se u više gradova Crne Gore realizuju aktivnosti na prikupljanju potpisa za smjenu načelnika centara i odjeljenja bezbjednosti i njihovih neposrednih starješina zbog navodnog kršenja ljudskih prava i prekoračenja ovlašćenja”, piše u pismu Menžmenta Uprave policije.

Posebnu težinu, kako napominju, ovakvim nastojanjima daju saznanja koja imaju da se aktivnosti u smislu organizovanja i potpisivanja peticija realizuju uz podršku pojedinih partija u vlasti.

“Službenicima policije je dobro poznato mjesto i uloga Uprave policije u sistemu državne uprave i njene nadležnosti. Takođe, imamo razvijenu percepciju o organizacionim cjelinama, organima i institucijama koje su zadužene za vršenje kontrole rada i postupanja službenika Uprave policije. Događaji koji su registrovani u prethodnom periodu pozitivno svjedoče o sankcionisanju svakog službenika Uprave policije koji se ogriješio o Zakon i prekoračio svoje ovlašćenje”, napominje se u pismu.

Kako tvrde sa pažnjom prate dešavanja na terenu i daju podršku kolegama.

“Konstatujemo, da se organizovanjem u političke svrhe navodnih građanskih protesta direktno, bez ikakvog razloga stigmatizuju policijski rukovodioci, narušava njihov integritet, policijski ugled, a posebno ističemo i to što to ima refleksiju i na njihove porodice.  Kvalitet i profesionalnost ovih policijskih službenika najbolje potvrđuju njihovi rezultati rada i njihov doprinos u borbi protiv kriminala i očuvanja stabilnog reda i mira.  Uvaženi predsjediče Vlade, uvaženi ministre!  Očekujemo da sa pažnjom sagledate kompletnu situaciju u kontekstu svih dešavanja na prostoru naše države i da uložite napore i na adekvatan način date podršku za profesionalan rad i djelovanje ovih i svih drugih policijskih rukovodilaca.

26

avatar
1000
25
1
0
 
22
Bio uraRibnicaSvetoSpijuniSasa
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bio ura
Gost
Bio ura

Dritane na sledeci izborima ces imati glasova taman toliko koliko imas foteljasa iz ure a to ti nije ni za odbornika u Ulcinju dovoljno

Ribnica
Gost
Ribnica

Treba promjene jer ste leglo korupcije svaka CAST vecem dijelu policije ali takvi pravedni posteni tesko dolaze do izrazaja.

Sveto
Gost
Sveto

Dje se sakupljaju potpisi, hocu da dam svoj potpis.

Spijuni
Gost
Spijuni

Nego kako nego potpisi. Sta ste radili prosle godino u ovo doba gospodo policajci? Cast izuzecima

Sasa
Gost
Sasa

Da nijesu Pipun i Vojvoda pokretaci peticije.A ONI VOLE POLICIJU .

Baraka
Gost
Baraka

Dritanga-Bitanga…..

Vanja
Gost
Vanja

Puna podrska policiji.

Soko
Gost
Soko

Puna podrska casnim i cestitim policajcima.Nadam se da ce ovi koji odlucuju imati sluha i razumjevanja…da ne prevagne uticaj kriminalaca i ulice, na smjene u policiji…

marius
Gost
marius

Kome smeta policija ? Vjerovatno onima,kojima ako ovo prodje, sjutra bi tako i vojsku smjenjivali. I sve tako ,dok ne urnisu vas cijelu CG. Podrska za nasu policiju.

ElPatron
Gost
ElPatron

Ma bas nidje nikakvog razloga nije imalo zasto to radite 🤣😅🤣😅🤣😅

Beti bup
Gost
Beti bup

Neće peticije protiv onih što ništa ne rade garant.

Milan
Gost
Milan

axaxaxaxaxa,stvarno ne vidim razloge

aaaaaa
Gost
aaaaaa

nije njih strah smjenjivanja nego ko ce im biti cimer u Spuz

ILUMINACIJA
Gost
ILUMINACIJA

Baš bez ikakvog razloga hahahahahaha…

Ti I virus
Gost
Ti I virus

Smijeniti sve zajedno sa namjestajem ..

Sava
Gost
Sava

Pogledajte dosije ljudi kojibpokrecu peticiju bruka…kriminalci traze smjene?

Joanikije
Gost
Joanikije

Kako mogu ovi apostoli da se brukaju ovako nije mi jasno?Mozda ce da traze posle ovoga azil u Kanadu kao homoseksualci-da oproste svi posteni homoseksualci!

Jasarko
Gost
Jasarko

Mozete biti relaksirani..tocak srpske hegemonije se okrenuo.

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

Svo rukovodstvo uprave policije mora biti smijenjeno
i to je narodna volja iskazana i na izborima, a zbog selektivnosti u radu,diskriminacije i drugih nezakonitosti, a odgovorni bi morali i kriivično da odgovaraju i to sve po zakonu i propisanoj proceduri i postupku,ako ima pravne države.

Emma
Gost
Emma

Nasa vlada ne rjesava probleme ne vlada ,oni se ponasaju kao lisice u kokosinjac!

Savo
Gost
Savo

Da li je neko potpisao ovo pismo u ime Menadžmenta Uprave policije?

Emil
Gost
Emil

uz podršku pojedinih partija u vlasti….. hehehe

Vladan
Gost
Vladan

Pa normalno.Ne moze DF da vrsi pritisak.Postoje nadlezni organi koji se bave utvrdjivanjem odgovornosti po na osob.Puna podrska policiji CG.

Mili
Gost
Mili

neka te …znamo se dobro

Kiketa
Gost
Kiketa

Puna podrska svim cestitim policajcima i rukovodiocima u CG.

SimeonProtocivi
Gost
SimeonProtocivi

Daako iskopamo 2-3 takvih

Send this to a friend