Hronika

Milović: Abazović odbio da otvori dosije Sedme uprave jer je u njima i Šuković

Andrej Milović (Foto: CdM/Miraš Dušević)
Andrej Milović (Foto: CdM/Miraš Dušević)

Dritan Abazović odbio da otvori dosije Sedme uprave bivše Državne bezbjednost jer je u njoj između ostalih bio i aktuelni šef Specijalnog policijskog odjeljenja Predrag Šuković, saopštio je ministar pravde Andrej Milović. On je kazao da su, osim Šukovića, u toj uporavi bili i Zoran Lazović, Duško Golubović, pokojni Darko Raspopović i svi oni, kako je rekao, u doba kad je Crna Gora imala najveći šverc i najveća ubistva.

<<<Milović: Pitaću Bečića, Šaranovića i Brđanina ko je dao dozvolu Šukoviću da iznese podatke iz mog privatnog života<<<

“Pitajte Abazovića zašto je dobio da to otvori i koga on štiti. I onda ćete zaključiti ko štiti mafiju, a ko se bori protiv mafije. Vrlo jednostavno”, kazao je Milović danas novinarima.

Prema njegovim riječima uvijek za to da se postupci vode u Specijalnom državnom tužilaštvu.

“Vidjeli ste da vas do sada nikada nisam slagao, sve što sam tvrdio ispostavi se poslije određenog vremena da je tačno, kao i za praćenje i za sve ostalo. Sačekajte, sad vam kažem, sačekajte pola godine, godinu da se završe svi predmeti i procesi, vidjećete na kraju je li Milović govorio istinu ili obmanjivao javnost, i onda ćete da vidite ko je mafija, ko je zaštitnik mafije, a ko priča istinu. Stara poslovica kaže – dok laž okruži svijet, istina tek obuva cipele. I sada je takva situacija”, rekao je ministar pravde.

Odgovarajući na pitanje kakvo je bezbjednosno stanje u državi Milović je kazao da je zabrinjavajuće.

“Ako se ministar pravde kao zaštićena ličnost se prati na način na koji se prati, ne obavještava o potencijalnim bezbjednosno interesantnim licima (BIL) i kontaktima i iznose mu se kretanja javno i čine ih dostupnim organizovanim kriminalnim grupama koje to javno gledaju, sjednice odbora i slično, zamislite onda čemu može da se nada građanin ili građanka Crne Gore kada zaštićena ličnost preživi sve ono što sam ja preživio”, rekao je on.

Komentarišići objavljivanje tajnih podataka iz gluve sobe Milović je podsjetio da je predsjednik skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu Miodrag Laković najavjio krivične prijave.

“Vidjećemo”, dodao je.

On tvrdi da ministar mora da dobije od nadležne službe informacije, a ne da ta služba daje informacije šefu SPO, a on da ih saopštava na odboru, a da o određenim stvarima ne upozore ministra pravde. Šuković je sve iznio i rekao da ima dozvolu. Sad ćemo da vidimo ko mu je dao dozvoiu. Sad ćemo da otvorimo Pandorinu kutiju i neko će morati da kaže da je Šukovicu dao dozvolu”, rekao je on odgovarajući na novinarska pitanja.

Ponovio je da će podnijeti zahtjeve i dopise institucijama, a isntitucije da otkriju ko je Šukoviću dao dozvolu.

“Ne postoji osoba u Crnoj Gori koja nije u nekom kontaktu sa BIL licem. BIL lice ne znači da je kriminalac. Svako od nas može biti BIL lice. Šuković sjedi sa licima iz OKG Budva i on priča o meni i sa kim ja sjedim”, naglasio je Milović.

Ministar pravde je rekao da nije pozvan u tužilaštvo zbog navoda na sjednici Odbora.

“Glavni specijalni tužilac demantuje načelnika SPO vezano za aferu oko automobila”, ponovio je Milović.

Podsjetio je da je cilj Ministarstva pravde da se usvoji stretegija reforme pravosuđa.

O putu u Mađarsku

“Nisam pregovarao tako u ime države niti sam to rekao. Rekao sam da sam se sreo sa nekim investitorama i na to imam pravo, da pozovem da dođu da investiraju u drzavu”, rekao je on.

O najavljenom štrajku zatvorenika

“Novi Zakon o amnestiji će doći kad za to bude vakat. Izvinite vi ste tamo jer ste uradili stvari kije su kažnjive”, zaključio je Milović.

M.Dušević

14

avatar
1000
13
1
0
 
13
Predrag PopovicEurekaS'ćoškaCrniLoko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Predrag Popovic
Gost
Predrag Popovic

Milovic daje sebi neki znacaj koji realno ne zasluzuje. Ministar pravde u nasim uslovima nije neka vazna licnost niti mu treba bilo kakva pratnja. Nikakve postupke ne vodi nego je politicka licnost zaduzena za donosenje propisa iz oblasti pravosudja i stvaranje materijalnih i drugih uslova za rad pravosudnih organa

S'ćoška
Gost
S'ćoška

Nije odbio no je rečeno iz Anb da nemaju podatke od prije 30g a dali Anb govori istinu znaćete kada preuzmete Anb, a za to vam treba 2min, ali nikome ne govorite zašto ti ne radite

Crni
Gost
Crni

Samo vi sjedite jedno pored drugih po lokala(cijela vladajuca i opoziciona stranka-jedna kasika…)i pricajte basne nama crnima…

Loko
Gost
Loko

E moj Milovocu..sto uradi od sebe

amo
Gost
amo

I tu ti ja padoh.

Ne smeta reći
Gost
Ne smeta reći

Kome da da podatke, tebi. Pa više si ti uradio protuv policije u zadnje 3mj “nego svi klanovi zajedno”

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Abazović ti je reko u lice sa možete da hoćete da za 2 min da smjenite šefa Anb i pitao zašto to ne radite već pola godine, i vi ćutite

Milos
Gost
Milos

Ovaj crni Milovc je izgubio kompas.

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Meni je komsinica sigurno BIL ali nikako da se iskontaktiramo !

Ivi
Gost
Ivi

Demokrate i PES se neće dogovoriti, kraj…

Eureka
Gost
Eureka

Sramota bi bilo da se neko dogovorio sa Molovićem

Ivi
Gost
Ivi

Kraj ove vlade….

Sasi
Gost
Sasi

Ostavka

Cataleja
Gost
Cataleja

Istina ako se stiti bilo ko ovako, kao ministar ma sto bilo.Sto građanini da očekuju?
Ovo je bruka sto se radi u bezbjedonosnom, sektoru nit radi brđanin nit iko.
Smjenit sve redom.

Send this to a friend