Hronika

Mitrić: Pored Filipa Trećeg sada imamo i Vesnu Treću

Blagota Mitrić

Profesor međunarodnog privatnog prava u penziji i bivši predsjednik Ustavnog suda dr Blagota Mitrić je, komentarišući novi mandat Vesne Medenice na čelu Vrhovnog suda ponovio stav od ranije Ustav iz 2007. godine ne poznaje treći uzastopni mandat. On je zaključio da sada “pored Filipa “Trećeg” imamo i Vesnu “Treću””.

<<<Medenica ponovo izabrana za predsjednicu Vrhovnog suda<<<

“To što Sudski savjet tumači kako tumači u potpunoj je suprotnosti sa članom 2 Ustavnog zakona za primjenu Ustava iz 2007. godine, u kom je precizno napisano da oni koji su bili na funkciji u bivšoj zajedničkoj državi Crne Gore i Srbije nastavIjaju da rade i prave kontinuitet sa novim mandatom. Ovaj član je decidan i jasan u toj ustavnoj činjenici, a ova norma ima i snagu ustavne norme”, rekao je Mitrić za Pobjedu.

Može, kako je dodao, da čestita članovima Sudskog savjeta “jer naći takvu pravnu finesu za ogroman broj čitalaca predstavIja se kao gotova stvar, a to znači da se radi o dobrim pravnicima”.

“To kod mene, kao njihovog nekadašnjeg profesora, počev od predsjednika Sudskog savjeta Mladena Vukčevića, te članice Vesne Simović Zvicer, nemože da prođe, kao ni kod iole upućenijih pravnik”, naglasio je Mitric.

On smatra da je”olakšavajuća” okolnost što se niko osim Medenice nije javio na oglas.

“Ipak, od najvišeg suda u državi, kako ga Ustav definiše, birati predsjednika Vrhovnog suda treći put uzastopno, osim što je neustavno, ugrožava pravni poredak i pravni sistem Crne Gore”, ocijenio je Mitric.

Slična mu je ova situacija kao kada je bivši predsjednik države Filip Vujanović biran trćci put na tu poziciju.

“Pored Filipa “Trećeg” sada imamo i Vesnu “Treću””,  zaključio je Mitric.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljuta
Gost
Ljuta

A kako dade prelaznu ovim stručnjacima?

.....
Gost
.....

I ? Eto, svi rekoste da je nelegalno, nelegitimno… I ??? Sto ce bit’ ? NISTAA !!! Objavit ce se par tekstova, par misljenja, I poslije dva dana svi cete ucutati kao I uvijek do (I po) sad, a ona ce ostati na svom mjestuu.. prekrsen zakon, Ustav, moral, rijec, obraz , sve, I sve ce isto ostat’ . A,… Više »

awetinja
Gost
awetinja

Eto si ih kvalitetno odskolovao

jovan šiptar
Gost
jovan šiptar

Dugo su te plaćali pa si kockao i ćutao mada vidimo da nikad nije kasno savjest proradila.

Sneza
Gost
Sneza

E profesore,dzaba ste joj predavali,g dja crvena(koju gore pomenuste)iz ovog savjeta-ne savlada glavne lekcije iz prava (trebalo je tu jos casova)al’ fotelju ne da,pa ne da.

Biber
Gost
Biber

Nije ona najgora, nego poltroni oko nje. Da ima ikakvog kriterijuma bila bi đe odavno zaslužuje, a i oni .. Međutijem … Biće ona “drugi put” birana “po zakonu” dok ne napuni 125 godina. Meni je bitno da je onako stalno nasmijana i vedra 🙂

veki
Gost
veki

,,ničija nije gorela do zore pa i ova tako odršila,, ima imiđž estradne zvijezde a moraljne vrijednosti kao pomada

mina
Gost
mina

Misljenja najboljih svetskhi pravnika ne znace nista ovim poltronima iz Sudskog savjeta.Nisu bas tolike neznalice,da ne znaju sta pise u Ustavnom zakonu,vec se tu radi o pukom izvrsavanju volje DPS-a.Zbog cega krse Ustav ove zemlje,najbolje ce to objasniti crvena gospodja sa dva prezimena ,iako joj je specijalnost radno pravo,sa sve vikom i drekom.

Limasol
Gost
Limasol

Bolje ona 3 puta no neka avetinja jednom

NekoTamo
Gost
NekoTamo

Duhovito ali istinito

Draško
Gost
Draško

Imamo i Mila Doživotnog,bojim se

Ksenija
Gost
Ksenija

Stvarno sto se dogada u nasoj drzavi ,pojedinci mogu sve

Send this to a friend