Hronika Mojkovačka policija u prethodnih deset mjeseci bila na visini zadatka

Mojkovac bezbjedan i miran grad

Mojkovac

Od početka godine u Mojkovcu nije bilo ubistava, razbojništava i razbojničkih krađa, odnosno teških krivičnih djela koja bi uznemirila građane. Niko to nije ni pokušao. Nije bilo ni ozbiljnijih tuča, mada se i najmanja smatra ozbiljnom. Mojkovčani prema tome, nije teško zaključiti, žive u mirnom i bezbjednom gradu, a to je garantovano svima koji ga posjete, rekao je Vikend novinama načelnik mojkovačke policije Vitomir Veljović, predstavljajući sa prvim saradnicima policijski rad u prethodnih deset mjeseci.

“To je rezultat našeg prvenstveno preventivnog ali i represivnog rada, usklađenog sa zakonom. Tome je doprinijela i izuzetna saradnja sa građanima, javnim i državnim institucijama, školama i nevladinim organizacijama. Cilj nam je isti mir i stabilnost u našoj opštini i rezultati su tu. Dešavale su se naravno i stvari koje nijesu trebale, ali ne u mjeri koja bi pokvarila sliku o Mojkovcu kao mirnom i bezbjednom gradu”, kazao je Veljović.

O kriminalitetu u Mojkovcu, ističući zadovoljstvo postojećim stanjem, govorio je rukovodilac kriminalističke policije, Rade Vujičić.

“Pored toga što nijesmo imali ubistava i razbojništava, niti pokušaja, nemamo ni jedan registrovan slučaj teške tjelesne povrede koje bi bilo posljedica krivičnog djela protiv života i tijela, što se može pripisati i našem preventivnom radu. U prethodnih deset mjeseci u toj oblasti registrovana su samo tri krivična djela i u pitanju su lake tjelesne povrede. To jasno pokazuje kakvo je stanje javnog reda i mira u oblasti kriminalistike. Nije bilo ni vršnjačkog nasilja u školama, kod kojih smo formirali pozornički reon i tu imamo sjajnu saradnju sa školama”, naveo je Vujičić.

Inače, u pomenutom periodu, po njegovim riječima, registrovano je 31 krivično djelo protiv 29 osoba, većinom iz oblasti saobraćaja (14). Imali su i pet krivičnih djela po nepoznatom počiniocu. Tri su rasvijetljena, od kojih su u dva slučaja bile u pitanju teške krađe.

“Posebnu pažnju posvećujemo sprečavanju korišćenja narkotika. Droge ima i kod nas, ali u daleko manjoj mjeri nego u većim sredinama. Imamo evidenciju korisnika, ali ono što raduje i što je važno je činjenica da u Mojkovcu nema ljudi koji distribuiraju narkotike. Korisnici drogu nabavljaju u drugim sredinama. Inače, to je, po podjeli posla, oblast koju vodi Centar bezbjednosti Bijelo Polje, naravno u saradnji sa nama”, istakao je Vujičić.

Komandir policije, Radovan Tomović, kazao je da su u prethodnih deset mjeseci imali 35 narušavanja javnog reda i mira, pri čemu je registrovan 31 prekršaj, ali se tu ništa što bi izazvalo uznemirenost i nesigurnost građana nije dešavalo.

“Obezbjeđivali smo 14 javnih okupljanja, na kojima nije bilo incidenata. Izvršili smo, pored ostalog, 70 kontrola bezbjednosno interesantnih lica, po Zakonu o bezbjednosti saobraćaja slobode su lišena 44 lica, po Zakonu o nasilju u porodici sedam i zbog narušavanja javnog reda i mira osam. Po naredbi suda zadržana su tri lica. U ovoj godini do sada je registrovana 51 saobraćajna nezgoda, u kojima je lakše povrijeđeno 39 osoba, teško pet a jedno lice je izgubilo život. Prilikom redovnih kontrola 86 vozila je, zbog tehničke neispravnosti, isključeno iz saobraćaja. Alkotestirano je 1.525 vozača. Njih 60 je vozilo pod uticajem alkohola, među kojima je bilo sedam mladih i vozača početnika. U pomenutom periodu registrovano je 2.349 prekršaja u saobraćaju i napisano 14 krivičnih prijava”, pojasnio je Tomović, naglasivši da je, kada sve pomenuto uzme u obzir, jasno da je Mojkovac bezbjedan grad, a da je policija u ovoj godini, kao i prethodnih, bila na visini zadatka, kao i najveći broj građana.

24

avatar
1000
19
5
0
 
24
BlafCrnogorciSuSrbiCrnogorciSuSrbiLovcenskaAlfa
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Blaf
Gost
Blaf

Kako ce bit kad su svi u Podgoricu dosli. Zato se ovamo nemoze zivjet od njih.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Mojkovac moj do mojega….

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Veljovic nacelnik policije i u Mojkovcu i u Podgorici….kakva slucajnost

Alfa
Gost
Alfa

Mojkovcani takticki rasporedjeni… e da nam je reprezentacija u fudbalu takva….

Cg kontras
Gost
Cg kontras

Najbolje da nije, cio mojkovac radi u MUP

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

samo napisite koliko kosta stan u mojkonvcu i sve ce van biti jasno ..tuzan gradic

Muro
Gost
Muro

Mora bit,ka su svi u neku sluzbu…muriju,udbu ,vojsku komunalnu…ili su penzioneri istih…. 🙂

Neo
Gost
Neo

velegrad od 11 stanovnika…
ima i jedan pas

Enigma
Gost
Enigma

Treba dodati da su svi građani zaposleni u Policiji 😂😂😂😂😂

Neko Tamo
Gost
Neko Tamo

Samo jedan klan diluje drogu tako da nema problema. Da ima drugog bilo bi pucnjave po čitavi dan.

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Tacno e da je bezbjedan i miran, samo mojkovac nije uopste grad !!!

Polja -Mk
Gost
Polja -Mk

MOJKOVAC jeste grad ali ti nisi čovjek u tome je razlika…

Lovcenska
Gost
Lovcenska

A ti si covjek isto koliko je i mojkovac grad !!!

Autoplagijator
Gost
Autoplagijator

Nego dodje li ovaj veljovic sto ovome u pg sto sjedi

joko
Gost
joko

i kad su svi Mojkovčani naselili primorje pa su postali članovi škaljarskoj,kavačkoga ,barskoga ,…sutomorskoga,prčanjskoga,tivatskoga,ulcinjskoga ..klana.
Eneee svi za D.Markovićem longo u PG

Supr hic
Gost
Supr hic

Mojkovac,grad sa dijagnozom teska depresija,sve sto je valjalo je pobjeglo ili planira da pobjegne iz Mojkovca, i ako se nastavi trend iseljavanja u Mojkovcu, nece ostati 700 stanovnika.Tuzna ali realna slika.

Flojd
Gost
Flojd

Svi su se iselili iz Mojkovca, a oni stari sto su ostali nijesu ni sposobni da se pobiju ili naprave neko razbojnistvo..

Send this to a friend