Hronika

MUP Republike Srpske: Dostavili smo Crnoj Gori podatke korisne za istragu o “Tunelu”

Podzemni tunel koji vodi do depoa Višeg suda u Podgorici/ Foto: Vlada CG

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske dostavilo je podatke Upravi policije Crne Gore koji su se pokazali korisnim u slučaju “Tunel”, saopštili su iz MUP-a RS za Portal RTCG. To su kazali u odgovorima na pitanja Portala RTCG, a nakon što su objavili da se istražitelji u predmetu prokopavanja tunela ispod Višeg suda u Podgorici fokusiraju na BiH jer vjeruju da je dio osumnjičenih pobjegao u tu zemlju.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske ima saradnju sa nadležnim institucijama Crne Gore na visokom nivou. U okviru predmeta „Tunel“ dostavili smo Upravi policije Crne Gore relevantna saznanja kojima smo raspolagali, a koja su se pokazala korisnim za tu istragu”, saopštili su Portalu RTCG iz MUP-a RS.

Osumnjičeni su nakon otkrivanja tunela napustili teritoriju Crne Gore, a istražni organi vjeruju da je dio njih prešao na teritoriju BiH, zbog čega je u toku opsežna potraga.

Policija je na tragu i ženi koja je pomagala kopačima tunela.

U pitanju je Katarina Baćović. Prema nezvaničnim informacijama, istražitelji provjeravaju da li je Baćović zloupotrijebila i predmete i podatke kojima je pristup imala njena majka, koja je zaposlena je u pisarnici Višeg suda u Podgorici.

Od prije nekoliko dana, Katarini Baćović se gubi svaki trag, dok je njena majka saslušana.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić izjavio je nedavnoda je u dosadašnjoj istrazi otkriveno da su u kopanju tunela učestvovali Veljko Marković (32), Milan Marković (53), Dejan Jovanović (30) i Vladimir Erić (32), svi državljani Srbije.

On je na konferenciji za novinare pokazao njihove fotografije i izrazio očekivanje da će uz pomoć Srbije ili zemalja gdje se nalaze brzo biti uhapšeni s obzirom na to da su, kako je kazao, nakon otkrivanja tunela napustili Crnu Goru.

Rekao je da su osumnjičeni napustili Crnu Goru 11. septembra, istog dana kada je tunel do depoa otkriven i to u manjim grupama.

Protiv četvorice identifikovanih podnijete su krivične prijave a i protiv dva NN lica, rekao je Adžić i dodao da su oni imali još najmanje pet saradnika.

Njima se na teret stavlja i krivično djelo kriminalno udruživanje i krađa dokaza.

9

avatar
1000
9
0
0
 
9
mirkoScepanBellaCiaoMaestroTakoTo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
mirko
Gost
mirko

samo ljude teoriju ce mo sami…

Scepan
Gost
Scepan

Koliko ih je u’apseno do sada

BellaCiao
Gost
BellaCiao

S nama se sprda ko stigne izgleda

Maestro
Gost
Maestro

Republika Srpska nije država, prema tome, nema tu ministarstva.. to je samo dio sektora policije

TakoTo
Gost
TakoTo

Ako nam još i ovi budu pomagali djavo nam ga je izio.

Neko iz mase
Gost
Neko iz mase

Jeste al kopacima ste dali inf🤣

jowoglowo
Gost
jowoglowo

republjik forest

Petar
Gost
Petar

Ada Sumska je isto ukljucena

Tihana
Gost
Tihana

Šta ćemo sa ovih najmanje pet saradnika, Adžiću?

Send this to a friend