Hronika

Načelnik CB Pljevlja: Nijesu mi jasni razlozi pokretanja peticije za moju smjenu, sve što smo radili bilo je zakonito

Slavulj

Načelnik Centra bezbjednosti Pljevlja Dragan Slavulj odbacio je kao neargumentovane otpužbe koje je na njegov račun iznijela grupa građana u peticiji kojom od premijera Zdravka Krivokapića i resornog ministra traže njegovu i smjenu više policijskih službenika CB, kazao je gostujući na TV Pljevlja.

On je istakao da mu nisu jasni razlozi pokretanja peticije za smjenu dijela rukovodstva policije u Pljevljima, zbog navodne represije nad učesnicima litija.

<<<Menadžment Uprave policije pisao Krivokapiću i Sekuloviću: Bez ikakvog razloga se stigmatizuju policijski rukovodioci, prikupljaju se potpisi za njihovu smjenu>>>

„Sve što smo radili, radili smo zakonito“, istakao je.

Slavulj je naglasio da na mostu na Tari nije bilo policijskog prekoračenja ovlašćenja i da je okupljanje bilo nezakonito.

On je osvrćući se na događanja od 13. maja 2020. kazao je da je policija bila isprovocirana i kamenovana pa je otuda i opravdana upotreba pirotehničkih sredstava.

U vezi prebijanja Pljevljaka Ognjena Mijatovića iste večeri, načelnik CB je napomenuo da je to lice prethodno napalo i udarilo policajca, a da je tek kasnije došlo do prekoračenja ovlašćenja službenika policije, ali da pojedinačno nije utvrđeno ko su policajci koji su ih prekoračili.

O incidentima koji su se desili nakon izbora 30. avgusta, Slavulj je istakao da su tenzije bile ogromne i da je u nekim kafićima bilo prekomjernog slavlja, kamenovanja prostorija pojedinih političkih partija, napada na kancelariju Islamske zajednice u tom gradu.

On je istakao da su svi ti događaji dobili epilog osim napada na Islamsku zajednicu.

Slavulj je apelovao na građane da ne iznose paušalne ocjene i netačne informacije, navodeći da se često koriste informacije sa lažnih profila na društvenim mrežama.

On je upozorio na događaj u Beranama i grafite mržnje od prije nekoliko dana, ističući da ne bi čudilo ako se isto ponovi i u Pljevljima. Stoga je pozvao pripadnike političkih partija i građane da smanje komentarisanje na teme koje mogu da podignu tenzije i proizvedu reakcije drugih.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Izvjestaj
Gost
Izvjestaj

Zato sto si popustao litijasima a policajci su stradali

Podgorica
Gost
Podgorica

Najbezobraznija policija u cg , uzas

Cetinje
Gost
Cetinje

Nasilnistvo , eto zato

Suka
Gost
Suka

Aj pomalo doma

KNJAZ DANILO
Gost
KNJAZ DANILO

zasto.. zato sto ti zapale drzavnu zastavu a ti ih naucis sta ce da kazu da ih ne bi uhapsili!! eto zato za pocetak!!

Send this to a friend