Hronika

Nadležni ispituju ubistvo Borilovića: Krivično gonjenje, nužna odbrana ili krajnja nužda?

Foto: Cetinjski list

Državna tužiteljka Višeg tužilaštva Andrijana Nastić saopštila je sinoć da se sumnja da je Cetinjanina Vuka Borilovića (34) koji je juče ubio 10 osoba, a šest ranio ubio jedan sugrađanin. Načelnik Odsjeka za suzbijanje opšteg kriminaliteta u Sektoru za borbu protiv kriminala Aleksandar Bošković kazao je danas da Cetinjanin N.K., koji je pucao juče na Borilovića, nije trenutno dostupan crnogorskoj policiji. Iz policije je ranije danas saopšteno da još uvijek nije utvrđeno da li je Borilović preminuo od projektila koji su u njega ispalili policajci ili N.K.

<<<Vuka Borilovića zaustavio sugrađanin<<<

Nakon objavljivanja informacije da postoji mogućnost da je Borilovića usmrtio N.K. nameće se pitanje da li Cetinjanin N.K. može biti krivično gonjen ili oslobođen. Advokat Stefan Jovanović je u izjavi za portal CdM pojasnio kako je zakonskom regulativom tretirana ovakva mogućnost.

<<<Borilović za juče imao zakazan ljekarski pregled, posljednjih dana pokazivao promjene u ponašanju<<<

“Prije svega postupajući tužilac, nakon što prikupi sve relevantne podatke i činjenice sa terena, utvrdiće da li postoji osnov ili pak osnovana sumnja da li je neko lice počinilo krivično djelo koje se goni po službenoj dužnosti. Preslikano na ovaj užasni, tragićni događaj to znači da će tužilac, nakon prikupljanja svega neophodnog, utvrditi da li su postupanjem tog lica, ostvareni elementi nekog krivičnog djela koje se goni po službenoj duznosti”, pojašnjava Jovanović.

<<<Uprava policije objavila hronologiju tragedije na Cetinju: Još uvijek se utvrđuje kako je ubijen Borilović<<<

Ukoliko jesu, dodao je on, tužilac je ovlašćen da pokrene krivični postupak.

“Što se tiče toga da li ovo lice može biti osuđeno ili ne, mogu reći da sam vidio na više portala potenciranje instituta kao što su nužna odbrana i krajnja nužda. Ukoliko u konkretnom slučaju ima uslova za primjenu istih, odnosno jednog od ova dva instituta, a zavisno od okolnosti, onda nema krivičnog djela”, kaže sagovornik CdM-a.

Prema njegovim riječima, ovi instituti su propisani odredbama članova 10 i 11 Krivičnog zakonika Crne Gore i u njima je navedeno da nije krivično djelo ono djelo koje je učinjeno u nužnoj odbrani, odnosno da nije krivično djelo ono koje je učinjeno u krajnjoj nuždi.

“Dakle, nema krivičnog djela ukoliko se radnje nekog lica mogu podvesti pod prethodno navedene institute. Takođe, oba instituta predviđaju i blaže kažnjavnje, odnosno oslobađanje od kazne ukoliko je došlo do prekoračenja istih. Svakako, treba dati šansu nadležnim organima da preduzmu sve radnje na koje su ovlašćeni, a kako bi utvrdili sve okolnosti ove tragedije”, zaključio je Jovanović u izjavi za CdM.

Šta piše u Krivičnom zakoniku Crne Gore

Nužna odbrana

Član 10

(1) Nije krivično djelo ono djelo koje je učinjeno u nužnoj odbrani.

(2) Nužna je ona odbrana koja je neophodno potrebna da učinilac od svog dobra ili dobra drugoga odbije istovremen ili neposredno predstojeći protivpravan napad.

(3) Učinilac koji je prekoračio granice nužne odbrane može se blaže kazniti, a ako je prekoračenje učinio usljed jake razdraženosti ili prepasti izazvane napadom, može se i osloboditi od kazne.

Krajnja nužda

Član 11

(1) Nije krivično djelo ono djelo koje je učinjeno u krajnjoj nuždi.

(2) Krajnja nužda postoji kad je djelo učinjeno radi toga da učinilac otkloni od svog dobra ili dobra drugoga istovremenu ili neposredno predstojeću neskrivljenu opasnost koja se na drugi način nije mogla otkloniti, a pri tom učinjeno zlo nije veće od zla koje je prijetilo.

(3) Učinilac koji je sam izazvao opasnost, ali iz nehata ili je prekoračio granice krajnje nužde, može se blaže kazniti, a ako je prekoračenje učinjeno pod naročito olakšavajućim okolnostima, može se i osloboditi od kazne.

(4) Nema krajnje nužde ako je učinilac bio dužan da se izlaže opasnosti koja je prijetila.

<<<Tužilaštvo formiralo predmet povodom masakra na Cetinju<<<

Više državno tužilaštvo u Podgorici je formiralo predmet povodom događaja koji se desio juče na Cetinju.

A.Obradović

109

avatar
1000
57
52
0
 
90
PasipasIvanSve poluđeloMarkoFjord
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Marko
Gost
Marko

Niko nema pravo da sprovodi zakon u svoje ruke, sta bi bilo kada bi svi tako radili.
Drugo odkud covjeku sa kriminalnom prosloscu pistolj?
Jedino dobro je sto je zaustavio monsruma.

Fjord
Gost
Fjord

Čuš, oni nešto ispituju, a tri dana nisu znali ni da Vukova biografija nije besprijekorna.

PGCG
Gost
PGCG

Od ovog mjesta događaja se policija nalazila na najdalje 150m, to jest ispred Cetinjskog manastira(dva tri vozila svakodnevno). A od manastira do Vladinog doma je čistina to jest optička vidljivost.

Hex
Gost
Hex

Krajnja nužda ..

Sve poluđelo
Gost
Sve poluđelo

Evo, ne znam, ali ako je Borilović već bio oboren i onesposobljen, onda nije postojala ni nužna odbrana ni krajnja nužda, niti je dokrajčiti već oborenog i onesposobljenog ikakav herojski čin. A cijelo Cetinje zna što se desilo 2006, ne znam što se sad pravimo ludi da se to nije desilo.

Durmitorac
Gost
Durmitorac

Kako onesposobljen, od koga? Sad lažete, policajče.

Sve poluđelo
Gost
Sve poluđelo

Ao, druže, kakav ti je ovo komentar? Jesi li bio na licu mjesta pa da sa sigurnošću znaš šta se desilo i kojim redoslijedom? Niko ne zna šta se tačno desilo, još se utvrđuje kad je Borilovića koji metak pogodio i koji metak je bio fatalan. Policija je zvanično izašla sa saopštenjem da je Borilović u jednom momentu bio oboren… Više »

MileBudak
Gost
MileBudak

Zna cijela Crna Gora i za Dritanovog druga (po dva pokušaja ubistva), pa ga eno na čelu ANB!

Sve poluđelo
Gost
Sve poluđelo

Prvo, pokušaj ubistva nije isto što i realizovano ubistvo. Drugo, sramota je velika što je Drutan onog tipa postavio na tako visoku poziciju u ANB-u, ali kakve to veze ima sa ovim slučajem, pobogu? Dritan je postavio u ANB lika koji je dva puta osuđivan za ubistvo ergo sad svi imamo pravo da uzmemo pravdu u svoje ruke ili šta?… Više »

Ivan
Gost
Ivan

Prijatelju, pričate gluposti na osnovu rekla-kazala. Pretpostavljam da je N. K. u bjekstvu jer je svjestan da mu ovo mogu povezat s događajem iz 2006. i 2021. O ubistvu iz 2006. sud je rekao svoje i odlobodio Kaluđerovića. To je mučna priča koju zna svo Cetinje, kao što zna i da je te 2006. N. K. štitio drugog i na… Više »

Sve poluđelo
Gost
Sve poluđelo

Pošto moderatori neće da mi objave savršeno korektan komentar, pokušaću ponovo. Prvo, Ivane, sramotno je ovo što pričate i upravo su vaše tvrdnje metanje soli na ranu porodice poginulog. O crnogorskim sudovima znamo odlično kakvi su, bezbroj je primjera u zadnjih 25 godina da su krvoloci, ubice i kriminalci izmakli pravdi zahvaljujući “časnom” sudstvu, uprkos neoborivim dokazima. Koliko je tačno… Više »

Ivan
Gost
Ivan

1. Očigledno nijeste upoznati sa situacijom iz 2006. i oslanjate se na interpretacije koje u ovih par dana cirkulišu s namjerom da se N. K. iščačka “mračna” prošlost. Vidim da Vam nije poznato ništa o drugom samoubistvu koje se desilo tim povodom a direktno je vezano za ubistvo, inače ne biste ovo dovodili u vezu s opštom pričom o cg… Više »

Pasipas
Gost
Pasipas

Ovaj Neno je treba da pridje ubici pita ga planira li jos koga da ubije, pa ako kaze Da onda da ga ubije.

dano
Gost
dano

SRAM VAS BILO BAGRO NESPOSOBNA, gradani treba da rade vas posao za koji ste placeni.Nista ne znate osim da jurisate na neduzne gradane sa suzavcem i gumenim mecima.Svi ce te odgovarati jednog dana

Nik
Gost
Nik

Ovo je cista opstrukcija da nebi komentarisali nesposobnost drzavnih organa. A niko iz vlade da podnese ostavku iz moralnih razloga ako nista drugo. FOTELJE

Makse
Gost
Makse

Neno Crna Gora je uz tebe !

Fantom
Gost
Fantom

Kad procitam ovo “postupajuci tuzilac” i “postupajuci sudija” muka me u zeludac fata.Neznalice jedne obicns koje su spedevetile pravni fakultet kroje nam sudbinu i zivote.Ko je ikad usao u neki sud zna o cemu pricam.Totalni raspad od “postupajucih”

Eto tako
Gost
Eto tako

Porodica Borilovica treba javno da stane u odbranu Kaludjerovica

igor
Gost
igor

birno da te zaustave svakih 100 metra i pitaju neke gluposti, ovo nema ni u africi. najvise policajca imamo po glavi stanovnika a nicem ne sluze, samo maltretiraju obican narod.

Sude mi..
Gost
Sude mi..

Sto je trebalo da saceka i njega i njegovu porodicu da ubije,branio se..sto ce..

Lipovo
Gost
Lipovo

Duboko vjerujem da NAROD najbolje zna KO JE OVDJE LUD, KO ZBUNJEN A KO NORMALAN !

Zovite Sergeja
Gost
Zovite Sergeja

Kakva crna policija ne mogu sad nego da falsifikuju dogadjaj da bi prikrili svoje propuste.

Merkur aum omHK
Gost
Merkur aum omHK

Zamislite policiju, koja nije mogla da stigne na licu mesta, u malom gradu, a u vremenu pogibije 11lica. Culo se 4 najmanje toliko pucnjeva, znaci grad je odjekivao kao sa je ratom pogidjen a policija nije nista cula?!! Za sta mi placamo porez? Za bas stite ili da nam pisu kazne za pojaseve i svetla,???

igor
Gost
igor

policja je najbolji biznis u cg, samo da se uzmu pare

Sve poluđelo
Gost
Sve poluđelo

Ne zaboravite da živimo u zemlji gdje se puca i kad se slavi. I najčešće kad čujemo pucnjeve, to je zato što neko nešto slavi. To je vjerovatan odgovor na pitanje zašto policija nije reagovala na pucnjeve nego su čekali da neko prijavi. U svakom slučaju, uvesti obaveznu objektivnu psihijatrijsku provjeru svakog ko ima dozvolu za oružje, ne ono idiotsko… Više »

Durmitorac
Gost
Durmitorac

Zašto nijesu helihopterom, prebačeni specijalci? Za sat ipo, mogli su pet puta doći i poći iz Podgorice.

Vlado19784
Gost
Vlado19784

Izgorelo sve djavo ponio i tuzilastvo i zakone kad se razmislja o kaznjavanju ovog kaludjerovica. Bolesni zakon kaze ako uhvatis lopo a u kuci da te krade zamoli ga da saceka policiju jer ti nesmijes da ga tuces,vezes itd jer moze da te tuzi za lisavanje slobode ovo ima samo kod nas u ameriku bi ga ubio samo da mu… Više »

Blažo
Gost
Blažo

U Teksasu je čovijek ubio masovnog ubicu i dobio je odlikovanje jer je reagovao i dobio je odlikovanje jer je spriječio dalji masakar. Slučaj od prije par godina. To je nije samoodbrana ali je nužna odbrana drugih ljudi.

Mara
Gost
Mara

Neno je uspio ono sto nije nesposobna policija i Brdjo, to je tako i mozete se na glavu poperiti, vi sto palamudite, taj čovjek je heroj

Saša
Gost
Saša

Ako ga za bilo što osude na ulice svi da izađemo, jer ovo je sramota da čovjek već sada ne zna na čemu je nego se krije!

Mara
Gost
Mara

Tako je, jer evo su krenuli da mu pakuju

Strijelac
Gost
Strijelac

Sramotno Tužilaštvo, sramotno MUP, sramotna Vlada. Ostavke, ništa robe…

Daky
Gost
Daky

Ma ostavite covjeka na miru .Sve mu cvetao u zivotu ,da nije njega bilo ubih monstroum sve u toj naselje a mozda i sire.

Ivana
Gost
Ivana

Bolesniji su ovi sto Ovo dovode u pitanje no borilovic. Ludilo

Ludak mne
Gost
Ludak mne

NenoKaluđerović je danas heroj za svakog normalnog i čestitog Cetinjanina i Crnogorca.
Nije mu ovo prvi put da staje u zaštitu građana.Cetinjani mu ovo neće NIKAD zaboraviti.

Raki
Gost
Raki

Tren donijet zakon kaobu SAD da svi nose oruzje kad policija nije u stanju

Ergela
Gost
Ergela

Takodje treba ispitati sve propuste policije, a vjerujem da ih je bilo i te kako. Da nije bilo ne bi obivan gradjanin morao da reaguje!

BiH
Gost
BiH

Hvala Bogu što se neko kao N.K. našao na tom mjestu i spriječio još vecu tragediju, jer ubica se ne bi zaustavio. Osloboditi čovjeka od krivicne odgovornosti pod hitno. On je junak jučerašnjeg tragičnog dana

DONKEY DONG
Gost
DONKEY DONG

Casni ljudi ovaj momak ili coek N.K. je spasio bar 10 ljudskih zivota,zato ili mu dajte medalju za hrabrost ili mu pisite novcanu kaznu,za startni pistolj.Nasa milicija sa sjevera se ubila da pise saobracajne kazne i maltretira sirotinju,a ostali su privilegovani

Dragan
Gost
Dragan

Neutralisao je najveceg ubicu u skorijoj istoriji Crne Gore i vi ocete da mu sudite?

Jovan34
Gost
Jovan34

Treba sramota da vas bude ako ga kaznite

Jjj
Gost
Jjj

Treba da vas sramota bude ako ga kaznite

Bijeljina
Gost
Bijeljina

Šta god da je, imao je pravo što je pucao. Koji to stručnjak može da licu mjesta, u momentu dešavanja da procijeni da li je luđak i dalje sposoban da puca?
Čovjek je reagovao ljudski i junački.
Saučešće porodicama i svima u Crnoj Gori.
Dvoje zlatne dječice, dva mala anđela, srce me boli.
Pročitajte u miru pored svoje majke, pilići mili.

Svi sude
Gost
Svi sude

A sto osudjujete policiju komentatori sram vas bilo
Žena kojoj je ubica krenuo na vrata zatvorila se sa unucicima u wc dok je policajac bio sa njenim mužem na terasu i ispaljivao hice …
Sto trambuljate gluposti ..Cujte nesto i bez cd.

Ostavke bre
Gost
Ostavke bre

10 savjetnika razglaba u policiji sta i kako da urade i napisu da bi oprali necinjenje policije a da naprave kako su oni to zavrsili a da Nena nagrde.. ali kedva cekam da vidim sta ce uraditi jer to ce im bit kraj svi cemo na ulicu iako nikad nisam izasao ni na jedan protest…

Zdrav razum
Gost
Zdrav razum

Narod ima OSNOVANU SUMNJU da NE VJERUJE POLICIJI!!!!!
Jel tako????

Ertugrul Beg.
Gost
Ertugrul Beg.

Normalno ispitati ovo su neka mutna posla

RORA
Gost
RORA

Kako skrecete vi iz policije odgovornost i sad cijelu pricu okrecete na to koji gradjanin ga je ubio, ne mozete opravdat vase ne cinjenje policijo koga cuvate jedino popove

Realnost
Gost
Realnost

Politiku ste upleli i sve za fotelje ,tragedija

Jel..mogucee
Gost
Jel..mogucee

Znam coeka koji je u nuznoj odbrani u svom stanu ubio coeka jer je bio napadnut nozem od komsije i evo robija skoro 10g.

BellaCiao
Gost
BellaCiao

A najjace bi bilo da ga krivicno gonite. Nekate, strucnjaci

Kale
Gost
Kale

Policija kriva za zlocin na Ct! Ministar Adzic i nacelnik Ct policije da podnesu ostavke!

Gernsheim
Gost
Gernsheim

I Gradonačelnik CT da podnese ostavku….

Gernsheim
Gost
Gernsheim

Znači ovaj nije trebao ništa da preduzima nego da pusti da jos vise ljudi nastrada, više se prašine dize ko je ubio ubicu, nego što su neduzni ljudi i djeca nastradali ovo je stvarno sramota

Darija
Gost
Darija

Sram da vas bude. !!!!!

Hrvoje
Gost
Hrvoje

Zlo činiti od zla se braneći, tu zločinstva nema nikakvoga.

Anonymus
Gost
Anonymus

Da ne bi se mijesale babe i zabe. Zakon je jasan. Kako su policijski sluzbenici Borilovica onesposobili i tesko ranili pa je samim tim prestao da uzvraca vatru ka njima. Ako ga je u tom momentu ubio Kaludjerovic ne moze se nikako raditi o nuznoj odbrani vec o ubistvu na podmukao nacin, jer je kao civil upotrijebio vatreno oruzje prema… Više »

Milos
Gost
Milos

Konacno neko razuman i realan. Ne ponovilo se nikada nikome!

Tata
Gost
Tata

Vidio bih ti komentar da si nekoga ne daj boze izgubio juce… Pitao bih te za zakon onda kakav je, sat vremena je pucao po gradu dje je bila ta policija? da je krenuo na manastir nebi mogao 2 metka opalit! Svakako da je tragedija bilo dje da se krene tako ali samo kazem kako bi reagovala policija tada, i… Više »

Ex3
Gost
Ex3

Да живимо у Амазонији, можда би то био нормалан поступак.

Pravda
Gost
Pravda

Tako je policija je obucena samo popove da stiti a na nas da baca suzavac..

Zdravko
Gost
Zdravko

On je sprecavao i Hitnu da pridje.Postavlja se pitanje jel mogao tako ranjen i da ubije nekog od radnika Hitne i da li bi neci zivot jos bio spasen da je Hitna mozda prisla par minuta ranije

Jovan
Gost
Jovan

A vi znate da je bio onesposobljen?

RORA
Gost
RORA

Anonimus,,jeli to branis adzica abazovica i brdjanina, cut i pusti pricu njih niko odbranit ne moze, oni su ponasanjem potpirili vatru u cg, 19 8 22, dosta vise djecine na ovakvim fukcijama

Alienware
Gost
Alienware

Budi ti smireni komandos, kad vidis ubijene sugradjane (izmedju kojih i 2 djece!!)…zasluzio je da ga ubije kao zeca! Momka osloboditi krivice i dati mu orden! Nacelnika policije i sve policajce u smjeni otpustiti!! Ministar Adzic nece dat fotelju, al bi mogao podmetnuti nekolicinu.

Ex3
Gost
Ex3

Браво! Најзад нормални коментар.

Lana
Gost
Lana

A Kaludjerovicu izgleda lagano da se dohvati pustolja…u ovom slucaju,svaka mu cast..

KOMIT
Gost
KOMIT

Anonymusu, a otkud ti to da su ga onesposobili?
Ako je bio u stsnju da puca i pucao je, nije onesposobljen.

Montenegrina
Gost
Montenegrina

Zakon je zakon i sve je to jasno, ali juce se dogodilo masovno ubistvo, policija nije reagovala kako je trebala i nazalost juce smo izgubili toliko zivota. Neno Kaludjerovic je uradio ono sto je bilo logicno, a to je ubistvo covjeka koji je bio spreman na sve, bio je spreman da ubije svakog policajca koji se tu nalazio, ali i… Više »

Istina
Gost
Istina

Ostavimo nadleznima utvrdjivanje istine – posto je napadac vec bio tesko ranjen, u obrucu policije, kada je u njega pucao sugradjanin, normalno je da tek treba utvrditi da li se radilo o krajnjoj nuzdi. Brzopotezno proglasavamo i zlocince, i heroje, ostavimo ljude da rade svoj posao.

Tata
Gost
Tata

On da je bio tako ranje i nesposoban vjerovatno bi mu policija prisla, jos sramnije ako je tako bilo za policajce koji samo umiju krenut na narod koji otpor ne daje!

Majka
Gost
Majka

Kojim nadležnima???? Prosvijetli nas molim te!!!!
Sram da te bude i tebe i policiju!

Pravnik
Gost
Pravnik

I za tebe važi komentar koji sam dao Anonymusu!

Milica
Gost
Milica

Tuzno je sto je i pored prisustva policije, covjek i dalje ubijao ljude.

Mirko
Gost
Mirko

Sramotnooo!

Ex3
Gost
Ex3

То нигдје не пише.

Zabica
Gost
Zabica

Pa pnda je jos tuznije ako je policoji trebalo 40min koliko je to trajalo da dodje…a inace 2min od policije do tog naselja

Damjan
Gost
Damjan

Došili su za 3 minuta, ne trabunjaj.

kazna
Gost
kazna

Pa još uvijek se ne zna ko ga je ubio , policija ili sugradjanin.

Rozaj
Gost
Rozaj

Samo orden prvog stepena da mu uruci presednik drzave !!!

Ne svirajte vis
Gost
Ne svirajte vis

Pustite svojtu da sahrani stradale ..Tri kuma …Ne sudite da Vam ne sude .. Jaoh i jest od djece do statijih koji nedužni stradase Nego volite se ljudi ..Kao vidite druga kuma brata sestru da nesto nije kako treba nagovorite ga da ode kod neuropsihijatra..Nego nas narod naziva ludim a u svjetu skoro svaka porodica ima psihologa sa kojim razgovara… Više »

Istina
Gost
Istina

Ti spomenu popove, nisi mogao bez njih. Inače si u pravu.

Rozaj
Gost
Rozaj

Ssve sto bi trebao on da se osudi neka osude policiju, on je njihov posao zavrsio, i covjeku orden za hrabrost da se udijeli

Alo alo
Gost
Alo alo

Ne može biti krajnja nužda nikako, već može da se radi samo o nužnoj odbrani ili prekoračenju iste, u kom slučaju se učinilac može osloboditi od kazne. Utvrđuje se da li je učinilac odbijao “istovremen ili neposredno predstojeći” protivpravan napad = nužna odbrana i nema krivičnog djela… Ako je učinilac prekoračio granice nužne odbrane može se blaže kazniti, a ako… Više »

Virus
Gost
Virus

Tačno tako

Tihana
Gost
Tihana

Ne lupaj. Situacija je bila takva da je više građana tražilo oružje od policije radi odbrane. Svako ko je bio tamo bi pucao samo da se završi krvavi pir!

Damjan
Gost
Damjan

Ovo nije nužna odbrana nego ubistvo, i to po svoj prilici teški oblik iz bezobzirne osvete jer mu je stradao kum. Policija je onesposobila napadača i 20 minuta nije bilo nikakve pucnjave, čekao se specijalni tim da dođe i uhapsi ga. Tada dolazi ovaj od ranije ubica i ubija sadašnjeg ubicu iz osvete. Za to je kazna do 40 godina… Više »

Ivan
Gost
Ivan

Ne lupetaj gluposti. Na oči policije, po njihovim tvrdnjama, ubijeno je 7 i ranjeno 6 ljudi! Kažu – ranili ga pa bio onesposobljen a onda uzeo telefon i ćakulao s drugom!? Pa kad je to bio u stanju onda je mogao i nastavit da puca. Kaluđerović nije “ubica od ranije”. Odležao je 2 godine jer je i tada podmetnuo leđa,… Više »

Tata
Gost
Tata

Ja ne znam koje se pitanje u opste odje poteze, covjek je spasio jos ko zna koliko neduznih ljudi, svako ko ima petlje bi isto uradio i spasio narod od daljeg stradanja! On vec danas treba da dobije medalju za hrabrost i da se proglasi junakom a ne da se poteze pitanje ima li osnova za krivicno gonjenje!

Holivud
Gost
Holivud

Pravno, ako je napadac bio tesko ranjen i opkoljen i nije imao snage za dalji napad, taj gradjanin nije smio da mu pridje i da mu on sudi tj da ga lisi zivota, bez obzora sta je napadac ucinio. To nije nuzna odbrana i krajnja nuzda, nego ubistvo. Pa vidite i sami da je pobjegao sa lica mjesta, a zasto?… Više »

Čelik
Gost
Čelik

@Holivud – zakuni se da ne pravdaš zločinca?!

Holivud
Gost
Holivud

Naravno da ne. Pokusao sam da objasnim, ali ocigledno nisi razumio.

Sale
Gost
Sale

Pricam ti pricu. Kao da u situaciji kao sto je ova ti imas vremena da razmisljas. Da sam bila na njegovom mjestu isto bih ucinjela.

Vladimir
Gost
Vladimir

Tesko ranjen i opkoljen?Pa kako mu uspije prici Vuk Gorski i Heroj Cetinja?Policija kad opkoli ne moze se prici nigdje.Nije ovo film nego tragedija.Birajte rijeci kad pominjete NK

Kokot
Gost
Kokot

Podrška policiji

Komentator
Gost
Komentator

Ti si policajac?

Herceg-Novi
Gost
Herceg-Novi

Nikada nijesam učestvovao na denmonstracijama, ali bih učestvovao, ne ako ga (ne daj bože!) zatvore, nego ako mu ne daju orden!

Miso
Gost
Miso

Ne ocekujem da ce i ne treba da ga osude. Ali ocigledno mora proci zakonska procedura i postupak u skladu sa zakonskim aktima, da covjek dobije na papiru da je postupak bio u skladu sa zakonom tim i tim, da bude i legalno lisen odgovornosti.

Čelik
Gost
Čelik

Policija uporna da uhapsi onoga koji je branio ljude od monstruma! E ovo je za nevjerovati!

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Može biti samo nužna odbrana, kranja nužda ne dolazi u obzir

Bar CG
Gost
Bar CG

A gdje je bila policija citavih sat vremena,dok je on ubijao nedužan narod?!?!?!?Ukoliko bude uhapšen heroj koji je spriječio dalji masakr i ubijanje nedužnih ljudi,cijela Crna Gora da se digne na noge i stane uz ovog covjeka bez obzira na vjersku,nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost!!!!!!!!

gretva
Gost
gretva

ma koja policija , juce su pripremali dolazak popa iz bg , nisu imali kad da zastite svoj narod , mada mozda mi crnogorci i nismo njihov narod kako potencira premijer

Boldrick
Gost
Boldrick

Ne sirite neistine. Napad je trajao pola sata do 45min a ne sat vremena.

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Najbolje da ga je puštio da pobije još toliko naroda.
Skočit će čitava Crna Gora da ga brani ako ga osude.

CRNOGORAC
Gost
CRNOGORAC

Tako je osloboditi ovog čovjeka on je spasio da tragedija koja se desila i velika je da ne bude još veća.

Boldrick
Gost
Boldrick

Napadac je bio ranjen i onesposobljen, tesko da bi u tom stanju ubio jos ljudi.

Obican crnogora
Gost
Obican crnogora

A kako ga policija onda nije obezbijedila?Ako nije bilo opasnosti kako jengradjanin mogao da bude u prilici da mu naudi,pored policije?

ZaštoPolicijo
Gost
ZaštoPolicijo

Pa sto ga policija ne uhapsi kad je bio onesposobljen? Što je narod trazio oruzje od policije? Ako je bio opkoljen kako je Neno usao u njihov obruc, a nije mogla ni hitna? Ti si zao covjek, jer kategoricki tvrdis nesto sto je netacno i to u nekoliko komentara, a zlo se vraca iznutra.

Ex3
Gost
Ex3

Скочиће онај ко не разумије о чему се овдје ради.

Send this to a friend