Hronika

Nakon više od četiri mjeseca Mugoša napisala presudu za pokušaj terorizma

Suzana Mugoša

Iz podgoričkog Višeg suda danas je saopšteno da je nakon više od četiri mjeseca, sutkinja tog suda Suzana Mugoša napisala presudu osuđenima za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine u Crnoj Gori, te da je ovjereni prepis presude otpremljen strankama u postupku.

“U predmetu protiv optuženih S. V. E. i dr., zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije iz čl. 401a st. 1 Krivičnog zakonika Crne Gore, krivičnog djela terorizam u pokušaju iz čl. 447 st. 1 u vezi čl. 20 Krivičnog zakonika Crne Gore i krivičnog djela pripremanje djela protiv ustavnog uređenja i bezbjednosti Crne Gore izvršenog putem podstrekavanja iz čl. 373 st. 1 u vezi čl. 24 st. 2 Krivičnog zakonika Crne Gore, presuda je pisano izrađena, a ovjereni prepis presude otpremljen strankama”, objavljeno je na sajtu Višeg suda u Podgorici.

Protiv ove presude stranke i branioci mogu podnijeti žalbu u roku od 15 dana od dana prijema prepisa presude Apelacionom sudu Crne Gore, preko Višeg suda u Podgorici.

<<<Viši sud za CdM: Presuda za pokušaj terorizma nije napisana<<<

Presuda u ovom slučaju izrečena je 9. maja. Trinaest optuženih koji su se teretili za planiranje više terorističkih akcija na dan parlamentarnih izbora 2016. godine oglašeni su krivim i osuđeni na ukupno 69 godina i sedam mjeseci zatvora, jer su, prema ocjeni sudskog vijeća nesumnjivo počinili krivična djela koja im se stavljaju na teret.

Agenti ruske obavještajne službe GRU Eduard Šišmakov i Vladimir Popov osuđeni su na 15, odnosno 12 godina zatvora za krivična djela stvaranje kriminalne grupe i terorizam u pokušaju. Bivši šef srpske žandarmerije Bratislav Dikić osuđen je na osam godina, dok su Nemanja Ristić i Predrag Bogićević, kojima je suđeno u odsustvu, dobili po sedam godina.

Za pripadništvo kriminalnoj organizaciji koja je pokušala teroristički napad, lideri DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević osuđeni su na po pet godina, Branka Milić tri godine, Srboljub Đorđević, Milan Dušić, službeni vozač DF-a Mihailo Čađenović dobili su po godinu i šest mjeseci, Dragan Maksić godinu i devet mjeseci, dok je Kristina Hristić osuđena uslovno na godinu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
LJUTA
Gost
LJUTA

Evo pravde crnogorske… presuda pisana preko 4 mjeseca jer to može po ZKPu….a žalba MORA u roku od 15dana….

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Najviše su dobili “ruski agenti” koji ne postoje

Šćepan majušni
Gost
Šćepan majušni

Pomogao joj u pisanju sinđa

NIKOLINA
Gost
NIKOLINA

Ovo ce trajati jos min 5 godina

Kotor66
Gost
Kotor66

Sve strane rade vrlo smisljeno…i ovi iz opozicije i vlasti. Nedao bog da vam sta sudi ova Mugosa

pravoslavac
Gost
pravoslavac

ovo mi je milije od para….
Pa neka se sprdaju sad sa badnjacima po beogradu i izigravaju klovnove!!!!
Da su posteno i casno i odgovorno radili svoj posao ovi nas ne bi krali ovoliko goddina i opustosili sve!

Micko
Gost
Micko

Ovo da se zaborave malo Katnic,Stanković … stanovi,kuće,novčana pomoć…

mojeime
Gost
mojeime

kovertaška država

Gorski vuk
Gost
Gorski vuk

Svaka čast Piperko ljuta..

Golden boj
Gost
Golden boj

Svaka joj cast, gleda sam sudjenje i onu koncezraciju sto zena ima i pored namjernog ometanja advokata, i svaku rijec zapamti ko je sto reka samo za pohvalu.

Jelena
Gost
Jelena

Nevjerovatna zena. Trebalo je ispratit sve.

Roro
Gost
Roro

Sad je vakat za jedan trosobni stančić

Snovi moji
Gost
Snovi moji

Bice I ona bila pu BG …makar na godisni odmor 🤣🤣😑

Đuro
Gost
Đuro

Bilo je i vrijeme vise, samo ih sto prije iza resetaka strpat!

Misi
Gost
Misi

Konačno da se i na to pitanje stavi tačka, da više ne gledm jurišnike i njihovu komandu. Da ne slušam kako je po njihovom ispravno izdati svoju zemlju i zastupati interese drugih samo zato što se ne slažu sa vlasti.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Kakva tačka, a žalba pa ponovno suđenje ? Još ćemo se nagledati ovog rijalitija

CRNOGORAC
Gost
CRNOGORAC

Konacno vojvoda i pipun u zatvor. Tsko su ih vec davno trebali. Bravoooooo

Monarch
Gost
Monarch

Jadan si mi ti Crnogorac isto koliko je jadan i Pipun.Jeste li obojoca pitali majke da vam dozvole da objavite sto pisete?

Send this to a friend