Hronika

Napadač u Roganovića pucao i dok je ležao na pločniku

Ubistvo Roganovića

Nepoznata osoba koja je u četvrtak ubila Novljanina Šćepana Roganovića kod Kanli kule u Herceg Novom presrela je mladića i prvo pucala u njega sa prednje strane, a kada je pao pucala mu je i u glavu. Očevici su ispričali inspektorima da se ubica kretao velikom brzinom i da nisu mnogo vidjeli. Policija sumnja da je napadač Roganovića prvo pogodio jednim hicem iz pištolja dok se nesrećni mladić spuštao niz stepenice. Kada je ranjen pao na pločnik, ubica je iz trka ispalio još nekoliko hitaca u njega, i to u tijelo i glavu, piše Dan.

Prema nezvaničnim informacijama, Novljanin je pokušao da pobjegne, ali ga je hitac iz vatrenog oružja oborio. Istražitelji sumnjaju da je ubica imao pomagače koji su pomogli da pobjegne nakon što je izvršio zločin, a navodno je bio i maskiran.

<<<U Herceg Novom ubijen Šćepan Roganović<<<

Iako nije povezivan sa ratom kotorskih klanova, istražitelji će ispitati da li je likvidacija Roganovića nastavak obračuna „škaljaraca” i „kavčana“.

Ubijeni Novljanin je brat od strica Vladimira Roganovića, koji je 21. decembra 2018. ubijenu Beču, a u evidencijama policije bio je označen kao osoba bliska „kavačkom klanu“. Sa njim je tada bio Nikšićanin Stefan Vilotijević (22), koji je teško ranjen u toj pucnjavi. Roganović je četrnaest dana prije ubistva napustio spuški zatvor. Sumnja se da su organizatori ubistva pratili njegovo kretanje.

Zbog navodne povezanosti sa istim kriminalnim klanom i Šćepanov brat Duško Roganović našao se na meti u aprilu 2017. godine, kada je teško ranjen u eksploziji. Još nepoznata lica tada su aktivirala eksploziv postavljen ispod njegovog vozila. On je ranije demantovao navode medija i policije da je blizak kriminalnom klanu.

Šćepanov i Duškov otac Niko Roganović ubijen je 26. jula 2017. godine u Herceg Novom. On je praćen dok se vraćao iz lokala koji je držao. Tri nepoznate osobe prišle su njegovom vozilu i u njegovom pravcu ispalile više hitaca. I ta likvidacija je od strane policije okarakterisana kao nastavak rata „škaljarskog” i „kavačkog” klana.

Duško Roganović je u ranijem obraćanju medijima naveo da se njegovom bratu crta meta. Policija još nije pronašla osumnjičene za ubistvo Nika Roganovića i za pokušaj ubistva Duška Roganovića. Još se ne zna ni ko je nalogodavac i izvršilac ubistva Vladimira Roganovića.

7

avatar
1000
4
3
0
 
7
PetarReal RealniCorakNemam rijeciAnonimni
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Corak
Gost
Corak

Svako normalan ko je naucio tablicu mnozenja moze da shvati ko je poglavar svim kriminalcima u drzavi!

Real Realni
Gost
Real Realni

Corak? Ko posto se vidi iz pisanja da si jako inteligentan?

Anonimni
Gost
Anonimni

Sve dok policija kao drzavni zastitnicki organ jedne nacije ne reaguje i ne sprijeci nastajanje kriminalnih klanova bilo koje vrste u toj drzavi do tada ce biti ugrozeni ne samo gradjani nego i sama drzava.
Na ovakav nacin moze biti ubijen bilo ko.

Petar
Gost
Petar

Crnoj Gori je potrebna jedna SABLJA kao sto se desilo u Srbiji…Jedino sto bi ovde isplivali razni saradnici iz Policije,Sudstva,Politike!!!

KarlitoBrigante
Gost
KarlitoBrigante

Novinari i mediji crtaju mete sa njihovim izvjestavanjem svaki dan a pisu isto i odma nekoga kvalifikuju kojem klanu pripada. Pa onda bi trebalo se zspitat za koga rade ti novinari kad tako nekoga ocrne i ponavljaju iz dana u dan. I novinari su pripadnici klanova, ne svi normalno ali neki jedu i za sitan novac crtaju metu nekome.

Nagual
Gost
Nagual

Iz teksta se ne moze nidje vidjeti da je napadac lezao na plocniku, kako ste napisali u naslovu

Nemam rijeci
Gost
Nemam rijeci

Pročitaj naslov malo bolje.

Send this to a friend