Hronika

Napadači danima pratili Zvicera

Radoje Zvicer (foto: detective-info.com.ua

Kotoranin Radoje Zvicer (38), koji je prije tri dana teško ranjen u Kijevu, praćen je od maja mjeseca, kada je počela i nabavka vozila i oružja potrebnih za njegovu likvidaciju, pišu ukrajinski mediji. Prema nezvaničnim informacijama, on je nakon pucnjave u teškom stanju prebačen u bolnicu, gdje je konstatovano da je pogođen sa pet metaka.

Zbog pokušaja ubistva Zvicera, koji slovi za vođu kavačkog klana, uhapšeni su Stefan Đukić, prvoosumnjičeni za ubistvo Baranina Jovana Klisića, Podgoričanin Emil Tuzović i srpski državljani Petar Jovanić i Milan Branković. Kako piše Country Policy, u sklopu istrage o ovom slučaju priveden je i službenik ukrajinske policije Rostislav Černobrivi.

Prema nezvaničnim informacijama, crnogorski državljani su bili zabarikadirani u štek skrovištu i pucali su na ukrajinsku policiju.

“Žrtva organizovanog napada je državljanin Crne Gore koji se nalazi na međunarodnoj potjernici i jedan je od vođa i organizatora narko-kartela čiji članovi isporučuju narkotike ka većini evropskih država. Glavni razlozi za pokušaj ubistva bile su kriminalne aktivnosti žrtve, moguća preraspodjela sfera uticaja unutar same organizacije, kao i između balkanskih kriminalnih klanova koji kontrolišu trgovinu drogom”, saopštio je šef Nacionalne policije Ukrajine Igor Klimenko.

Na objavljenom snimku napada na Radoja Zvicera vidi se kako su ga presrela dvojica muškaraca, koji su više puta pucali u njega.

“Sektor kriminalističke policije – NCB Interpol Podgorica je 27. maja obaviješten da je u Kijevu 26. maja došlo do upotrebe vatrenog oružja, pri čemu je povrijeđen crnogorski državljanin R.Z. Crnogorska policija je obaviještena i da su, zbog sumnje da su izvršili ubistvo u pokušaju, u Ukrajini lišeni slobode crnogorski državljani E.T. (30) i S.Đ. (30). Oni su u prethodnom perodu bili predmet istrage crnogorske policije. Za S.Đ. je bila raspisana međunarodna potjernica zbog upotrebe vatrenog oružja u Baru krajem 2019. godine, kada je ubijen J.K., dok je V.G. teško ranjen”, saopšteno je iz Uprave policije.

Send this to a friend