Hronika

Nepoznat organizator grupe koja se sumnjiči za ubistvo Klisića

Šest osoba sumnjiči se da je umiješano u ubistvo Jovana Klisića i ranjavanje Velizara Gardaševića, dok organizator te kriminalne grupe iz Bara nije identifikovan. Ipak, kako je saopšteno, pronađeno je dovoljno materijalnih i personalnih dokaza da svakog člana kriminalne organizacije mogu osumnjičiti do stepena osnova sumnje.

<<<Stefan Đukić osumnjičen za ubistvo Klisića?<<<

Foto: CdM
Foto: CdM

Kako je na pres konferenciji Specijalnog državnog tužilaštva i Uprave policije saopštio specijalni tužilac Saša Čađenović, protiv S.Đ., V.L. i M.V. podnijeta je krivična prijava zbog krivičnog djela ubistvo u pokušaju na štetu Gardaševića.

“Lišeni slobode su M.V., V.L., H.M., Z.D., M.L., M.M., a zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. U odnosu na lica S.Đ., V.L. i M.V. podnijeta je krivična prijava zbog krivičnog djela ubistvo u pokušaju”, rekao je Čađenović, dodajući da je odnosu na sve njih donijeta naredbe o sprovođenju istrage , a za četiri lica je određen pritvor.

Konkretni motivi ubistva Klisića i ranjavanja Gardaševića za sada su ostali nepoznati, a na novinarsko pitanje da li motiv možda ima veze sa pokušajem ubistva Jovana Đurovića, Čađenović je kazao da se istražuju sve mogućnosti.

Kako dodaje, jedan od osnovih motiva, između ostalog, je materijalna korist članova kriminalne organizacije.

“Pronađeno je i više od 50.000 eura za koji postoji osnovana sumnja da je korišćen za djelovanje ove kriminalne organizacije”, rekao je Čađenović, navodeći da su pronađena i sredstva komunikacije.

Po nalogu SDT- a, u akciji su izvršeni i pretresi stranova u Podgorici, Danilovgradu i Baru.

Kriminalci prijetili sa egotičnih destinacija

Pomoćnik direktora Uprave policije Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Zorana Lazovića, on je ranije poslao poruku građanima da će se osjećati bezbjedno u svojoj zemlji. Osim toga, druga poruku uputio je pripadnicima kriminalnog miljea.

“Njihove reakcije bile su žestoke. Zvali i prijetili sa egzotičnih destinacija. Oni misle da su tamo sigurni, ali se varaju”, poručio je on.

Podsjetimo, Klisić je likvidiran 1. novembra u Baru, ispred restorana “Savoja”, a tom prilikom, teško je ranjen Gardašević.

Riješeni slučajevi iz oblasti trgovine drogom, krijumčara cigareta…

Čađenović je kazao da je u prethodnom periodu razbijena kriminalna grupa koja se bavila švercom marihuane, a ta akcija sprovedena je u saradnji sa Hrvatskom.

Tužilastvo je unazad nekoliko mjeseci u dva navrata procesuiralo određene osobe zbog šverca cigareta. Kako je dodao, Specijalno odjeljenje je jutros utvrdilo da 16 hiljada paketa nije legalno izašlo iz carinske zone.

“Izvršeno je više pretresa na području Podgorice i Bara i podnijete krivične prijave protiv tri fizička i dva pravna lica. SDT je unazad godinu realizovalo više predmeta u kojima je zaplijenjeno više od 17 hiljada paketa cigareta, a budžet je oštećen za oko 70 miliona eura. Samo u posljednjem predmetu je utvrđena šteta po budžet u isznosu od 16 miliona eura”, zaključio je Čađenović.

J.Lasica 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
PrincOdKonika
Gost
PrincOdKonika

S.Đ. se posle ubistva vinuo ka soko preko granica.

Brajo Zakletva
Gost
Brajo Zakletva

Katnić da se zakune.

Pero
Gost
Pero

I pištolj bi se od straha raspao kad čuje Lazovića

Jvs
Gost
Jvs

KAMERE I samo KAMERE

Prc CG
Gost
Prc CG

Nisam istražitelj ali od ovoga nema ništa ovo su čista nagađanja,na kraju će morati da se plati odšteta svima…

Montenegrina
Gost
Montenegrina

Dajte puna imena a ne inicijale

Vojin
Gost
Vojin

Zoranu Lazovicu skidam kapu za sve sto je uradio za Crnu Goru i sto dalje radi! Boljeg i odgovornijeg covjeka nijesam upoznao, svako dobro zelim i samo da nastavi kao sto do sad radi i nema zime za nas gradjane!

Toni
Gost
Toni

Šta ćeš od priloga?

Serdar
Gost
Serdar

Hahahahahahahaha
😂😂😂😂😂😂😂

Todor
Gost
Todor

Znaju ovi iz kriminalnih organizacija ko je Zoran Lazovic i da nece moci kao sto su prije radili, zato su se i primirili inace prije je svako malo bilo neko ubistvo, a sad mirni kao bele lale!

Ilija
Gost
Ilija

E sta ti je kad dodje Zoran Lazovic u UP pa sve dovede u pod konac, da je neko drugi bio i dalje bi se tapkalo u mjestu i ni jedan dokaz se bi nasao.

Toni
Gost
Toni

Ma pod konac, evo javljaju iz Norveške da bi u sledećem prelaznom roku mogao tamo otići.

Krsto
Gost
Krsto

Zorane imas podrsku cijele Crne Gore samo naprijed…

Liki
Gost
Liki

“Njihove reakcije bile su žestoke. Zvali i prijetili sa egzotičnih destinacija. Oni misle da su tamo sigurni, ali se varaju”, poručio je Lazovic.
Nego sto samo jakoooo!!!!

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

samo da vidimo koliko ce bit osudjni …po 40 godina i ko su nalogodavci i kad ce oni bit pohapseni i osudjeni na dozivotne kazne

Send this to a friend