Hronika

Nikola Mršić izručen Crnoj Gori

Lenc-Mršić

Kotoranin Nikola Mršić (41) izručen je danas iz Srbije Crnoj Gori. On se tereti za ubistvo fudbalera Gorana Lenca u septembru 2017. godine.

“Danas je realizovana ekstradicija iz Srbije u Crnu Goru Nikole Mršića koji se potražuje po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Podgorica. On se potražuje radi obezbjeđenja njegovog prisustva krivičnom postupku koji se protiv njega vodi za krivična djela stavranje kriminalne organizacije, pokušaj ubistva  i nedozvoljenog držanje oružja i eksplozivnih materija”, saopštila je danas Uprava policije.

Mršić je kako tvrdi policija 16. septembra 2017. godine na igralištu stadiona FK Bokelj ubio Gorana Lenca i pokušao da ubije Milana Jovićevića.

Mršić je dva sata poslije ubistva Lenca privođen, ali je nakon saslušanja pušten na slobodu i od tada do hapšenja u Beogradu mu se gubio svaki trag.

Osnovanost sumnje da je Mršić ispalio smrtonosni hitac u Lenca potvrđena je kada su stigli nalazi iz Forenzičkog centra.

Mršić je gotovo dvije godine izmicao istražnim organima. Prema navodima crnogorskih medija, tokom skrivanja koristio je kosovska dokumenta.

Nakon ubistva Lenca Mršić se krio u Panami, a zatim u Italiji i Mađarskoj. Osim ubistva Lenca i pokušaja ubistva Milana Jovićevića, Mršića crnogorsko Specijalno državno tužilaštvo tereti da je bio član kriminalne grupe koja je pripremala ubistva policijskih službenika.

Sumnja se da se, pored još dvojice, na čelu grupe nalazio Igor Vukotić, rođeni brat Jovice Vukotića, koji je u Srbiji izdržavao kaznu zatvora zbog falsifikovanja pasoša i koji je izručen Crnoj Gori.

Sumnja se da je Mršić kao član kriminalne organizacije imao zadatak, kako tvrdi tužilaštvo, da pruža pomoć i podršku u izvršenju planiranih krivičnih djela kriminalne organizacije, da djeluje kao izvršilac ovih djela, da prenosi uputstva i zadatke organizatora drugim pripadnicima kriminalne organizacije i da ostvaruje saradnju sa njima.

Nikola Mršić je uhapšen u martu ove godine u Beogradu.

A.O.

23

avatar
1000
9
14
0
 
19
RalleRalleRalleKraleRalle
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ralle
Gost
Ralle

Treba ga kazniti 50god.greota mlad momak ode ni kriv ni duzan.

Sablja
Gost
Sablja

Kaze ko ga poznaje, Ko je bice China pa ga niko ne zna.Znamo da je olos cista, i fukara eto pa vi iz familije pišite.I dokazujete dana ne vidio.

Mila
Gost
Mila

Valjda cete ovaj predhodni komentar objaviti!

Mila
Gost
Mila

Ne pričajte gluposti, svi na stadionu Bokelja su taj dan vidjeli što se dogodilo!
Danima je dolazio na stadion i pratio ga…
Kolaža sa tim nema veze!
A Bog će ga nadam se kazniti kako zaslužuje!

Petao
Gost
Petao

Da drzava kaze krave lete iznad podgorice vi bi vjerovali… komedija

Skaljari
Gost
Skaljari

Kao covijek,kao komsija,kao osoba koja je svaki dan se srecala sa Mrsicem,gnusne lazi ne mogu ni da citam. Ljudima drzava zamaze oci svakakvim glupostima i oni u to vjeruju!! Niko ko ga ne poznaje licno nije u stanju da komentarise jer ovaj covijek nije cvjecka ali nije ni ubica kako ga oznacavaju. Covijek od 150kg da trci preskace pa i… Više »

Strasno
Gost
Strasno

Da ima pravde .Da ima boga ovaj bi trebao biti u kavez zatvoren u sumu bez vode I hrane I nskim da ne prica Da umire lagano kao sto je mladost drogom lagano poubijao Skot neka krepa

Patrolne sape
Gost
Patrolne sape

Ima li koronu

Dobrota Bas
Gost
Dobrota Bas

Ubio si dobrog i poštenog momka, mesaru debeli sad truni.U šaht te treba zatvorit da ne gledas dana, nit ikog da vidis kako je .Cisti ćeliju Vukotiću taman sad potrcko jedan.Bog ce te kaznit

Kotor
Gost
Kotor

Ne komentarisi nesto sto ne znas. Ocigledno da navijas za ove druge pa ovako pises i ne poznajes Mrsica… Ako je on bio sposoban sa 130kg ovo da uradi onda sam ja Supermen

Vile
Gost
Vile

Jel ti brt to?

Kotoranin1987
Gost
Kotoranin1987

Ziva istina ,covjek koji jedva ide a ne da ubija i trci 2km minimum.

Rumija
Gost
Rumija

Ide jedva jel bice nadrogiran na heroin, a kako trci potrcko i izbaca gajbe i peče roštilj mlad je oslabio na noge.A dobro ovi bice su ludi sto su nasli tragove ima dvojnika.A i krio se bzv bice.

Ana
Gost
Ana

Mrs zajedno s njim klosari,familija svi ste isti.

Kotoranin1987
Gost
Kotoranin1987

Ma kakva familija jadna nebila,jel ti izgleda normalno da je ubica tezak 130kg i da ne umije da trci,a morao je bar 2km istrcat pricamo o logici Odje je parola napani bilo koga.Ne branim nikog niti sam na nijednu stranu znao sa Lenca kao sto znam i Mrsica rodjeni sam Kotoranin.Samo kazem nemoguce je da je ubica tezak 130kg jel… Više »

Supermen
Gost
Supermen

Tako je supermenu,nego ovi indijanci se nadju pametni pa pisu svasta. Ko ga poznaje zna da nije to uradio!

Ralle
Gost
Ralle

Ti mu drzo svijecu a

Ana
Gost
Ana

Ti i 200kg kakve veze ima, bice ti rod daleko kuca svakom od vas.

Ralle
Gost
Ralle

A ti znas a

Krale
Gost
Krale

Raloni sto se stresiras? E viva skaljari! To navijas da zatvore i mrsica jer si se prepa od njega? A svi znate da nije on to uradio🤣

Ralle
Gost
Ralle

Mali idi u krevet vrijeme ti je.

Ralle
Gost
Ralle

Spavaj mali

Ralle
Gost
Ralle

E viva kavcani

Send this to a friend