Hronika

Nikšićki Pink panter ide na Kipar

Iako je Ministarstvu pravde tokom prošle godine španskim vlastima podnijelo molbu za izručenje člana kriminalne grupe Pink Panter Radovana Jelušića, to se ipak neće desiti, saopšteno je Danu iz tog resora.

Jelušić je u martu prošle godine uhapšen u Španiji po Interpolovoj potjernici.

Kako je saopšteno, nadležni organi Kraljevine Španije su na zahtjev iz Crne Gore odgovorili da je prioritet dat nalogu za hapšenje i predaju Jelušića Republici Kipar radi krivičnog gonjenja i postupaka koji je protiv njega tamo pokrenut. Jelušić je odavno poznat crnogorskoj policiji i pravosuđu.

On je hapšen u Rimu 2010. godine, a dvije godine kasnije je izručen Crnoj Gori. Tada je hapšenje Jelušića pozdravio i izvršni direktor Interpola Žan Mišel Lubuten, koji je kazao da je pao „mozak ozloglašene bande”.

Sudija podgoričkog Višeg suda Predrag Tabaš je 2015. godine osudio Jelušića na šest godina i osam mjeseci zatvora zbog pljačke zlatare u Tokiju, iz koje je zajedno sa Podgoričaninom Rifatom Hadžiahmetovićem 14. juna 2007. ukrao nakit vrijedan 1,7 miliona eura, kao i zbog falsifikovanja pasoša.

Sudija Tabaš je nakon toga donio rješenje kojim je prihvatio jemstvo vrijedno 101.000 eura da se ukine pritvor Jelušiću, u kome je proveo više od tri godine.

Prethodnom presudom Jelušić je bio osuđen na sedam godina i dva mjeseca zatvora, ali je Apelacioni sud nakon žalbe ukinuo tu presudu.

Prema navodima iz optužnice, Radovan Jelušić je kao član kriminalne organizacije “Pink Panter” 14. juna 2007. godine, oko 17 časova, u Tokiju, u poslovnom centru Ginza, zajedno sa Rifatom Hadžiahmetovićem, opljačkao juvelirnicu, odnijevši nakit vrijedan 284 miliona japanskih jena, odnosno 1.747.452 eura.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Iznogud
Gost
Iznogud

Kolko su para donijeli i u drzavu ostavili kupujuci, provodeći se, čašćavajući. A ovi naši domaći pošteni ne ostaviše nako krše ma će i njih brzo falit. I još ih je zapalo da mu sude dje ćeš ljepše

Thomy
Gost
Thomy

ALi naslov je kao da ide turistički – ili “na posao”…

aki
Gost
aki

Eto i mi imamo nekog talentovanog kojeg trazi cijeli svijet!

Aco
Gost
Aco

Fratelo!!!

Milutin
Gost
Milutin

Ova vrsta ljudi je najbolja medju ljudima sa one strane zakona. Nijedna majka nije zakukala zbog njih, niti je iskopana nijedna familija zbog njih, niti pljackaju sopstveni narod. Jelusic je krao je nakit i dragocjenosti od surovih vlasnika juvelirnica za koje rade djeca i zene po Africi. A to su rudarski poslovi za dnevnicu od 50 centi i sendvic. Nisu… Više »

Svetlana
Gost
Svetlana

Slazem se, najposteniji posao s one strane zakona.

Osa
Gost
Osa

Bravo! Ovim ljigavcima što ukradu od sirotinje biciklo da bi imali za jednu dozu bi trebalo pola godine dosuditi da im ne pada na pamet !

Osa
Gost
Osa

Krao je od onih što imaju pa u zatvor a Milu orden ?

Dado
Gost
Dado

Radovan je gospodin.Kapa dolje

Player
Gost
Player

Proputova Evropu, radice za 15 godina kao prevodioc na vise jezika.

Pol
Gost
Pol

Radovane legendo!Sta ce,krao bi on i odje da je ista od DPS-a ostalo,ovako mora po svijetu mucenik…

🌴NIKŠIĆKO 🍺
Gost
🌴NIKŠIĆKO 🍺

svi ga oce….trazen kadar izgleda…..☺🍺

Da mi je znat
Gost
Da mi je znat

Pošto li je na Kipru predsjednikovo pomilovanje?

Jovanka
Gost
Jovanka

Sa ovim ne znaju dje ce prije…

Send this to a friend