Hronika

Ista grupa u zatvoru polila vrelim uljem pritvorenika

U Istražnom zatvoru grupa pritvorenika, koja je nedavno polila uljem Janka Vukadinovića, ponovo je učinila isto, ali ovog puta R. K. – saznaje Pobjeda.

Kako je nezvanično saopšteno, napad se dogodio iz iste sobe, po sličnom scenariju. R. K. je izveden na šetnju i u trenutku kada je prolazio pored sobe u kojoj je smješteno pet osoba, koje se tretiraju kao kavčani, kroz otvor sobe, polili su ga vrelim uljem.

Pobjedi je rečeno da R.K, koji je uhapšen zbog droge, nije zadobio teže povrede prilikom ovog napada.

Prtivorenik R. K. je blizak škaljarskom klanu, pa se sumnja da je to bio povod napada.

Prije dvadesetak dana ista grupa napala je pritvorenika Janka Vukadinovića. Polomili su otvor na vratima i polili ga vrelim uljem.

Vukadinović, koji je u policijskim evidencijama označen kao pripadnik škaljarskog klana, prolazio je pored sobe u kojoj borave kavčani i jedan od njih kroz otvor je prosuo ulje po njegovim nogama.

Njemu je ukazana pomoć, a jedan od pritvorenika, koji je, kako je to sam kazao, napao Vukadinovića, smješten je u samicu.

Vukadinović se takođe nalazi u pritvoru zbog šverca droge i učestvovanja u dvostrukom ubistvu u centru Podgorice kada su krajem marta 2018. Godine, u centru Podgorice, u lokalu ,,Forum“ likvidirani Miloš Šaković i slučajna žrtva Radivoje Jovanović. Kao direktni izvršilac označen je Marko Jovanović, dok su Janko i njegov brat Predrag, bili optuženi da su ubicu dovezli do centra grada i sačekali ga na određenoj lokaciji nakon izvršenja likvidacije.

U međuvremenu, Specijalno državno tužilaštvo protiv Vukadinovića prikupilo je nove dokaze za pripremanje likvidacije dvojice Beograđana u Tivtu, bliskih kavačkom klanu. Vukadinovića terete da je iz zidina spuškog zatvora organizovao likvidaciju Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja i njegovog prijatelja Marka Miljkovića u januaru, u Tivtu.

Kao članovi kriminalne organizacije uhapšeni su Radovan Stanišić, Nikšićanin Mile Jovanović i Goran Marković.

Vukadinović je bio osuđen na dvije godine zatvora jer je aktivirao bombu ispred vrata tadašnjeg šefa barske policije Miloša Radulovića.

Napad eksplozivom na imovinu Radulovića dogodio se 23. decembra 2013. godine, u podgoričkom naselju Blok 6. U napadu nije bilo povrijeđenih, ali je pričinjena veća materijalna šteta.

U julu 2016. godine Jovan Jovanović iz Kotora nanio je teške povrede sugrađaninu Igoru Božoviću, kada ga je policio vrelim uljem iz šerpe.

Jovanović je slovio za člana škaljarske grupe, a Božović je oiznačen kao visokopozicionirani član kavačkog klana.

Jovanović je zbog tog napada osuđen na godinu i mjesec zatvora.

8

avatar
1000
7
1
0
 
8
noleMitargruMedoBnjj
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mitar
Gost
Mitar

Dodaju li se godine na prekrsaje koje rade u zatvori ili to niko ne procesuira? Mislim da je ovaj drugi slucaj u zatvoru mogu da rade sto hoce

gru
Gost
gru

Koji je tacno razlog sto se svakom od njih ne doda 10 godina zatvora na postojecu kaznu? Za iduci prekrsaj mjesec dana u samicu. Prekrsaj poslije toga 6 mjeseci samice. Bili bi mirni ko bubice da postavite takav sistem. Al vi im povladjujete ko da su tu na odmoru.

Medo
Gost
Medo

To braco samo naprjed💪💪💪💪👨‍👧‍👧

Bnjj
Gost
Bnjj

Cg zatvori su dno dna, čuvari ne rade posao

Friz
Gost
Friz

Okle im vrelo ulje?

nole
Gost
nole

treba pitati cuvare koji dobijajulovu za to

Patrolne sape
Gost
Patrolne sape

Dobro se przi

Čarls
Gost
Čarls

Treba pitati upravu u zatvoru . odakle im vrelo ulje ? Znaju li oni da je ulje poskupjelo duplo u zadnjih godinu dana ?

Send this to a friend