Hronika

Nuhodžić najavio da će bolje opremiti policiju i unaprijediti bezbjednost građana

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić najavio je danas u Nikšiću nastavak ulaganja u policijsku opremu, kako bi policija bila još efikasnija i time unaprijedila bezbjednost građana.

“MUP je opredijelio da dodatno radi na boljoj opremljenosti policije i stručnom usavršavanju policijskih službenika, jer time značajno unapređujemo bezbjednost građana. Poboljšanje uslova rada policije doprinosi većoj sigurnosti svih nas”,  rekao je Nuhodžič u Nikšiću, gdje je sa v.d. direktora Uprave policije Veskom Damjanovićem obišao Centar bezbjednosti i upoznao se sa stanjem na terenu u toj opštini.

Centar bezbjednosti Nikšić je, kako je kazao, ostvario značajne rezultate, ističući da je na teritoriji ove opštine u prethodnoj godini procenat rasvijetljenosti krivičnih djela iznosio 72,4 odsto, kao i da su dosadašnji rezultati za ovu godinu ohrabrujući.

Tokom sastanka sa načelnikom CB Miloradom Žižićem, bilo je riječi i o unapređenju rada policije, poboljšanju materijalnog statusa zaposlenih, jačanju kadrovskih i tehničkih kapaciteta, ali i o tome koje aktivnosti dodatno treba preduzeti na planu očuvanja javnog reda i mira i borbe protiv kriminala.

“Na sastanku ministra unutrašnjih poslova i v.d. direktora Uprave policije sa predsjednikom Opštine Nikšić Veselinom Grbovićem zaključeno je da je odlična saradnja Opštine i policije potvrđena i u okviru projekta postavljanja video nadzora na javnim površinama, sa ciljem poboljšanja prevencije ali i otkrivanja krivičnih djela i prekršaja”, ističu u MUP-u.

Ministar se zahvalio Grboviću na odluci lokalne vlasti da ustupi građevinsko zemljište i oslobodi naknade za komunalno opremanje objekat predviđen za rješavanje stambenog pitanja zaposlenih u MUP-u, policiji i Agenciji za nacionalnu bezbjednost.

Boravak u Nikšiću Nuhodžić je iskoristio i da posjeti dnevni centar za djecu i Defendologiju, jedini centar u Crnoj Gori koji se bavi djecom koja žive i rade na ulici, odnosno djecom koja se bave ili su u riziku od prosjačenja, kao i prostorije nevladine organizacije SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja Nikšić.

Govoreći o radu Operativnog tima za borbu protiv porodičnog nasilja i nasilja nad ženama, koji je formiran na inicijativu MUP-a i čije su članice predstavnice civilnog sektora, iskazao je poštovanje prema posvećenosti žena koje na svakodnevnom nivou pružaju podršku žrtvama.

Naglasio je da MUP u kontinuitetu sprovodi aktivnosti kako bi ohrabrio žene da prijave nasilnike, kao i da je za uspješnu borbu protiv ovog krivičnog djela neophodna saradnja svih subjekata društva.

„Cilj nam je da zajednički radimo na prevenciji, ali i da se snažno suprotstavimo svim oblicima nasilja, da obavljamo preventivne akcije i procesuiramo počinioce ovog krivičnog djela“, poručio je ministar Nuhodžić.

Ž.N.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend