Hronika

Odloženo suđenje Mugoši, vještaku treba vremena za izradu mišljenja

Suđenje bivšem gradonačelniku Podgorice Miomiru Mugoši, koji se tereti da je zloupotrebom službenog položaja i prekoračenjem granice službenog ovlašćenja Glavnom gradu pričinio štetu od 6,7 miliona eura, juče je odloženo u Višem sudu u Podgorici za 12. mart.

Kako je pojasnila predsjednica vijeća sutkinja Vesna Pean, vještak Sanja Radović, diplomirani inžinjer građevinarstva i magistar ekonomskih nauka obavijestila je sud da nije imala dovoljno vremena da izradi nalaz i mišljenje, te da će joj trebati još mjesec dana.

Podsjetimo, sud je ranije naložio novo vještačenje građevinske i ekonomskofinansijske struke, a na zahtjev odbrane. Advokati odbrane okrivljenog Mugoše prethodno su iznijeli opširne primjedbe na zajednički nalaz i mišljenje vještaka građevinske struke Vukašina Đuričkovića i vještaka ekonomsko-finansijske struke Milenka Popovića, uz predlog za izradu novog vještačenja.

Cilj tog predloga je ponovno utvrđivanje cijene metra kvadratnog predmetnog zemljišta na Starom aerodromu, koje je Glavni grad prodao “Carinama” po cijeni od 165 eura.

Prema navodima optužnice, okrivljeni Mugoša je postupajući suprotno službenim interesima, donio odluke 30. avgusta 2007. godine o prenosu prava na gradsko građevinsko zemljište kojom je preduzeću “Carine” prenio pravo korišćenja na gradskom građevinskom zemljištu površine 8.047 metara kvadratnih i 7.158 metara kvadratnih.

Za prenos prava na pomenutom zemljištu, navodi se u optužnici, neposrednom pogodbom određena je novčana naknada od 165 eura po kvadratu. Kako se dodaje, parcele sa tog zemljišta bile su predviđene za izgradnju mini obilaznice, dok je stvarna tržišna vrijednost predmetnih nepokretnosti na jednoj parceli iznosila 857 eura po kvadratu, a na drugoj 384 eura.

8

avatar
1000
6
2
0
 
8
BobanLipovocrnogoracBalkanska uraJa I sud
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lipovo
Gost
Lipovo

I tako prolazi vrijeme……

Boban
Gost
Boban

Koristeći svoj položaj covjek dodje do enormnog bogatstva na setu države .To mi svi znamo ali treba sud da utvrdi.Ne kazniti ovakve sve gubi smisao l inarod i drzava budu izigrani.

crnogorac
Gost
crnogorac

Preformulišite rečenicu “vještaku treba vremena da dobije svoje mišljenje”, znamo đe živimo

Ja I sud
Gost
Ja I sud

Gospodja Radovic treba dobiti otkaz

EU VASA
Gost
EU VASA

Evropa Vas upozorava sudstvo nam ne rijesava !

Balkanska ura
Gost
Balkanska ura

Naravno tako se radi da se opravda korupcija mafija lopovluk I sve ono sto ne zasluzuje jedan miran narod
Dako I vama dodje THE END

Sto bi
Gost
Sto bi

Dovoljno je pogledati NACISTO P.Komnenica 30.01.2020 I mnogima ce biti sve receno …

Balkanska ura
Gost
Balkanska ura

Jeste mu djede bio nepominjalo se to nikad vise ali sve sto je izjavio izgleda bolje poznaje nas rezim nego oni sto znaju to sto mi znamo 30 god Poceli iz Evrope da nam oci otvaraju blago nama

Send this to a friend