Hronika

Održan protestni skup zbog bezbjednosne situacije na Cetinju

Foto: Cetinjski list

Protestni skup u organizaciji Građanskog pokreta URA održan je danas ispred prostorija Odjeljenja bezbjednosti na Cetinju.  Skup je organizovan zbog narušene bezbjednosne situacije na Cetinju.

<<<Načelnik cetinjske policije: Osjećam moralnu i profesionalnu odgovornost<<<

Ovakvu brutalnost i nepočinstva kao što je to slučaj ovih dana, prema riječima odbornika Građanskog pokreta URA Slavka Jankovića, ovaj grad ne pamti, prenosi Cetinjski list.

<<<Napad na ljudski život nema opravdanje, počinioce privesti pravdi<<<

Nema porodice na Cetinju, kazao je Janković, koju sva stradanja na cetinjskim ulicama, nijesu pogodila.

On je istakao da nije zadovoljan kako je Uprava policije obavljala posao tokom proteklog perioda, ali ni činjenicom da je, kako je kazao, problem bezbjednosti, relativizovan prije pet mjeseci u lokalnom parlamentu.

Inicijativom se, podsjećamo, traži  ostavka načelnika cetinjskog Odjeljenja bezbjednosti Igora Popovića, konkretnija podrška MUP-a i konstantan boravak interventne jedinice na Cetinju, pojačan nadzor policije na najosjetljivijim tačkama u gradu, hitna realizacija projekta pokrivenosti Prijestonice video nadzorom, profesionalizacija Odjeljenja bezbjednosti Cetinje na svim nivoima i formiranje Odbora za bezbjednost Prijestonice Cetinje u kojem bi se, pored  predstavnika građana našli načelnik OB Cetinje, komandir Službe zaštite i spašavanja, načelnik Komunalne policije i gradonačelnik Prijestonice Cetinje.

Cetinje, prema riječima istoričara Petra Glendže, više nije grad u kome je odrastao i formirao sistem vrijednosti.

Profesor Petar Špadijer apelovao je na nadležne da se, kako je kazao, djeci na Cetinju obezbijede elementarna prava kao što su pravo na život i pravo na sigurnost.

Nisu oni statistika, oni su djevojčice koje se voze na biciklu i za par sekundi izbjegavaju kišu metaka u tri sata popodne, oni su klinci koji igraju žmurke u ljetnjoj večeri, nedaleko od ulaza u kojem eksplodira bomba, to su sportske nade koje se vraćaju sa treninga, dok u istoj zgradi meci kose njihovog sugrađanina, to su srednjoškolci koji umorni poslije šestog časa idu kućama i bivaju zasuti krhotinama eksplozivne naprave i raznijetih kola, to su prve ljubavi koje se drže za ruke dok čekaju zeleno svijetlo na semaforu a dočekaju da kraj njih eksplodira vozilo i ostavi prikaz sugrađanina koji skoro do smrti krvari. Tako već nedopustivo dugo vremena izgleda život cetinjske djece”, zaključio je Špadijer.

20

avatar
1000
17
3
0
 
20
CrnogorciSuSrbiDragan PvTomicaCinik🇮🇱JANKO
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Jel cetinjani sad setaju?

Dragan Pv
Gost
Dragan Pv

Podrška za Cetinje i njene građane da se izbore da očuvaju mir u svom gradu. A svima sa strane da ostanu na kulturnom nivou kada komentarisu ovako teške probleme. Cetinje je vazda bilo cojsko i sojsko, tako će i ostati. Nikada im niko nije pomagao a oni jesu vazda svima.

Tomica
Gost
Tomica

Bože, Bože, ima li ih 30? CDMe prebroj ovo rode i objavi da je bilo 3000. Smetale su vam mirne litije VAŠIH SUGRAĐANA na Cetinju, ne bi tamo došao niko drugi jer svi imaju litije u svojim gradovima i sve su predveče, nego bi šetala vaša braća, vaši kumovi i vaši članovi porodica. Diglo se vas isto ovako 30 kao… Više »

Cinik🇮🇱
Gost
Cinik🇮🇱

Da su priveli prisutne, utvrdili bi da je bar polovina BIL.

JANKO
Gost
JANKO

SPADIJERU..KAKO KAZE ONA TVOJA MALA…LIJEP PROVOD NA ULICU…I ONO KA KOKOSKA DIZE …HAHHAHHHAHA FAMILIJO TRAGO..

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Зар има оволико народа на Цетиње?! Нек им је Бог у помоћ.

Cetinje
Gost
Cetinje

Sramota je sto URA koristi porodicne tragedije za svoje politicke poena. Da se grupa gradjana samoinicijativno okupila prva bih dosla a ovo je sramno i toliko nisko da nemam rijeci!

Vidoje
Gost
Vidoje

Ne lupaj.

Dobro Kotoru
Gost
Dobro Kotoru

Sramna URA

SamoJA
Gost
SamoJA

Dje je ovo krenula kombi stranka

Nick
Gost
Nick

A slika je iz Bijelog Polja?

Baranin
Gost
Baranin

A cudo cete napraviti sa ovim skupom, da se ne lazemo. Ovo je cisto da se kao ” nesto radi”.

Cg selo
Gost
Cg selo

Samo nemojte da se veljovic oglasava kako je situacija stabilna.. Jer jedini sto je stabilno je trend ubijanja mladosti crne gore..

Darija
Gost
Darija

Ne pravite se pametni.

PG CG
Gost
PG CG

E ovakvih protesta što više dragi moji. Jedine normalne opcije za glasanje URA i SDP. Ajmo neke dobre proteste zbog previše kriminala. Ali ozbiljno. Tu nama gori pod nogama, a ne crkve. Crkve ne pucaju na momke od 20-25, 30,35,40 godina, a i na sve ostale uzraste, pa čak i na one od 80 godina je bilo sačekuša.

Markoza
Gost
Markoza

Sve si u pravu profesore Spadijeru. Ovo je postalo neizdrzivo. Strah je prisutna kod svih gradjana.

Prč
Gost
Prč

Protest za pohvalu.sto nema ovih sto cuvaju svetinje,i a li vece od zivota nevinog covjeka,to im nije interesantno

Neznaven
Gost
Neznaven

Prčak, … pitaj Milašinovića zašto nema…. a je li on bio na skupu,… nezavisno od URAe ,… a jesi li ti bio,… Ja jesam.

Srbo
Gost
Srbo

Šta Bokelji čekaju sa protestima oko ovih ubistava svaki drug dan ?

Cg kontras
Gost
Cg kontras

Dako i Veljovic reaguje vise

Send this to a friend