Hronika

Optužen da je oteo i silovao djevojku

ilustracija

Vanpretresno vijeće Višeg suda u Bijelom Polju produžilo je pritvor do dalje odluke D.K. (28) iz Nikšića, sa prebivalištem u Podgorici, koji se tereti da je oteo i silovao bivšu djevojku T.R.

U optužnici se ističe da je okrivljeni bivšu djevojku, uz prijetnju pištoljem, natjerao da uđe u njegovo vozilo, nakon čega je odvezao u reon Manastira Morače, gdje je silovao. Nakon izvršenja krivičnog djela, T.R. je odvezao na drugu lokaciju gdje je pustio iz vozila. Ona je nakon toga policiji prijavila zlostavljanje.

D.K. je tokom istrage kategorički negirao krivično za koje se tereti, tvrdeći da se sve desilo na dobrovoljnoj osnovi.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dukljanin
Gost
Dukljanin

Mislim da ima na tesuće silovanja da nije prijavljeno

Vesna
Gost
Vesna

Koliko samo naslilnika ima , koliko sam samo puta zbog toga sto sam zgodna zenska osoba moga biti silovana i pretucena … sami me Bog pogledao da sam imala srece . Isla ulicom u strahu , zeljela da se umoram u feredZu da mi niko nikada vise ne dobaci neku vulgarnost ali sam shvatila da to nema veze samnom i… Više »

wtf
Gost
wtf

“Usadjeno im je od malena da zene manje postuju”?? mozda tamo odakle si ti drugarice, meni to nisu usadjivali, a vidim ni svim momcima koje znam i sa kojima se druzim… “koliko sam samo puta zbog toga sto sam zgodna zenska osoba moga biti silovana i pretucena … “?? to je isto kao i da ja kazem “koliko sam puta… Više »

Krap iz Rogama
Gost
Krap iz Rogama

Što bi sa “Arhimandritom NVOCPC odsjek Italija”, i prijavom za silovanje?

Backo
Gost
Backo

Neka dokaze da je bilo silovanje i nema problema. U suprotnom bi svaka zena mogla da optuzi svog momka za silovanje svaki put kad je na dobrovoljnoj osnovi.

Djevojčica
Gost
Djevojčica

Poštovani Backo, samo neko sa dijagnozom izložio bi sebe svemu onom što podrazumijeva lažna prijava silovanja – od stigmatizacije sredine, preko ljekarskih pregleda, do iscrpljujućih saslušanja. Dakle, sigurno je da ima i takvih slučajeva – osveta preko svojih ledja – ali oni nijesu pravilo, već izuzetak. Problem je što je silovanje teško dokazivo – ne mora tijelo biti unakaženo, puno… Više »

wtf
Gost
wtf

“ne mora tijelo biti unakaženo, puno podliva i modrica, a silovanje se, ipak, dogodilo – i sve se svodi na princip “moja riječ protiv tvoje” – sto mlatis druze?? ako se desilo silovanje, medicinskim pregledom ce se utvrditi, cija rijec protiv cije?? cist dokaz! kakve modrice, podlivi? znas li ti uopste sto je silovanje?

Vesna
Gost
Vesna

Zasto bi bilo koja djevojka prolazila kroz tu sramotu da optuzuje lazno za silovanje ? Po tvojoj logici onda bi svaki muz/bivsi/drug mogao da kaze
da su i prije imali seksualne odnose i silovanje se nikada ne bi moglo dokazati .

realno
Gost
realno

A neka Backo zivota ti. Bas bi se u CG, posebno u Niksicu djevojke izlagale na ovaj nacin. Samo se kod nas trulim fazama brane nasilnici, kojih ima dje se god okrenemo. I to sve jer vaspitavamo generacije nesposobnih muskaraca.

Wwwww
Gost
Wwwww

Heheee sad muskarci ispadose za sve krivi. A zene svetice… ili samo dobro situorani muskarci su uvijek u pravu…

Limasol
Gost
Limasol

Evo ja cu da napisem: ako se desilo, jezivo je. Treba se ovim detaljmo pozabaviti.
Mada cisto sumnjam da cemo kao narod na ovo reagovati, nemamo kad od politike!

Raulio
Gost
Raulio

Ovim treba detaljno da se pozabavi policija, mada ne znam što je zabavno tu al ajde. A drugo kako to narod reaguje, kako treba da reaguje? Što to znači uopšte, ono taman sam htio da odreagujem na ono silovanje ali nemadoh kad od politike. I onda se dogovorimo da danas reagujemo samo na silovanja a ne na politiku. IQ nas… Više »

polakote
Gost
polakote

Silovatelje i familije im treba stigmatizovati da nikad nikoms vise na pamet ne padne.

Bolest
Gost
Bolest

Misli se na reakciju drustva, komentar, osudu. Da smo kao drustvo skloniji da izadjemo na ulice protiv krivicnih djela umjesto radi politickih stavova bili bi smo montekarlo. Ovako cuti, zmuri, i gledaj ko ce koga glasat

Send this to a friend