Hronika

Optuženi za ubistvo tetke: Bolesnom se ne sudi

Emir Savan bio je bitno smanjene uračunljivosti kada je ubio tetku Duriju Pojatić, saopštio je na današnjem suđenju u Višem sudu u Podgorici vještak Stanko Milić. U nalazu tima vještaka neuropsihijatara navodi se da je djelo psihopatološki motivisano i Sarvan je naveden kao osoba prosječne intelektualne sposobnosti.

Milić je objasnio da su karakterološka svojstva njegove ličnosti bile takve da su zaključili da se radi o poremećaju ličnosti.

“U vrijeme izvršenja krivičnog djela kod optuženog nijesu postojale sumanute ideje koje bi upućivale na trajno duševno oboljenje”, kazao je Milić.

U nalazu se navodi i da je Pojatić trpjela bolove velkog intenziteta, imajući u vidu brojnost povreda na njenom tijelu.

Sarvan i njegov advokat Milan Radović prigovorili su na pročitani nalaz. Optuženi je kazao da se ne smatra krivim.

“Sve što su naveli u nalazu upućuje na to da sam bolestan. Pretrpio sam moždani, bolesnom se ne sudi, tražim da me oslobodite ili osudite koliko sam bio u pritvoru. Nalaz treba da se uobliči jer nisam počinilac ovog djela”, rekao je on.

Iskaz Elze Žiga, kćerke pokojne Durije Pojatić, danas je takođe pročitan. Ona je kod tužioca ispričala da je njena majka svima pomagala, pa i Sarvanu. Žiga je kazala je da joj je majka govorila da je Sarvan često dolazio i da mu se nije u posljednje vrijeme javljala na telefon. Jednom je čak i zvala policiju, ali ga nije prijavila.

Optuženi je prigovorio i ovom iskazu, navodeći da ga je Durija Pojatić sama čašćavala novac.

Podsjetimo, Sarvan je prema navodima optužnice 30. oktobra 2017. godine na svirep način s umišljajem ubio tetku Duriju Pojatić u njenom stanu u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici. U optužnici se navodi da je ugušio, a prethodno joj je šakama držao zatvorene nos i usta, udarao nogama, rukama i kutlačom po glavi i tijelu. Obdukcijom tijela Pojatić, konstatovani su mnogobrojni podlivi, razderotine i oguljotine glave i prelom 13 rebara sa obje strane tijela.

J.L.

4

avatar
1000
4
0
0
 
4
MilePiksiBez prenemaganjĐoko IQ 16
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mile
Gost
Mile

Durijo Utudinović, majka me poslala za izvod za pasoš. Idemo u Grčku, odeljenje

Piksi
Gost
Piksi

Injekciju kao u Ameriku da malo dodje sebi

Bez prenemaganj
Gost
Bez prenemaganj

Samo čišćenje. Skoro je 8 milijardi ljudi, treba provjetriti.

Đoko IQ 16
Gost
Đoko IQ 16

U pravu je, bolestan je. Što mu ne daju pola kila ljekova da popije, lakše bi mu bilo.

Send this to a friend