Hronika

Optužnica protiv graničnog policajca zbog zloupotrebe službenog položaja

Ilustracija

Protiv službenika granične policije M.R. podnijeta je optužnica zbog zloupotrebe službenog položaja jer je na graničnom prelazu Sitnica i Kobila u više navrata lažno evidentirao prelazak granice osmoro ruskih državljana, kojima je na taj način omogućio nesmetan produžen boravak na teritoriji Crne Gore.

Kako se navodi u optužnici, policijski službenik je u više navrata, zloupotrebom službenog položaja, “fiktivno” u informacioni sistem Uprave policije u aplikaciju “granica” evidentirao državljane Ruske Federacije, a sve u cilju da bi isti nesmetano mogli produžiti boravak na teritoriji Crne Gore.

Zbog tih radnji mu je od službenika Grupe za suzbijanje privrednog kriminaliteta “Jug” (Herceg Novi) podnijeta krivična prijava zbog osnovane sumnje da je izvršio produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja, a zatim je nakon istrage 5. jula ove godine podignuta optužnica zbog dva produžena krivična djela zloupotreba službenog položaja.

On je, prema optužnici, 23. aprila 2016. godine na izlazu iz Crne Gore, na graničnom prelazu Sitnica u putničkom motornom vozilu “fiat”, hercegnovskih tablica, evidentirao tri državljana Ruske Federacije, zatim dva u autobusu, i još tri u još jednom automobilu iako se oni nijesu nalazi u vozilima.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljuta
Gost
Ljuta

A onome sto nije evidentirao ulaske i izlaske sindje i paje dajte nagradu …. Katnica i radjenovica predloziti za 1aprilsku nagradu

Send this to a friend