Hronika OPTUŽNICA SDT-A PROTIV MEĐUNARODNOG NARKO-KARTELA, ODAO IH SVJEDOK SARADNIK

Osamnaest kilograma kokaina stiglo iz Kolumbije

Oduzeti kokain, novac, vozila, oružje...

Optužnica koju je specijalni državni tužilac podigla protiv jedanaest članova međunarodnog narko-kartela, koji su uhapšeni u akciji “Manjifiko” zbog sumnje da su učestvovali u švercu 18 kilograma kokaina iz Kolumbije, dostavljena je Višem sudu na provjeru. Ročište je zakazano za 6. decembar, potvrdila je za Dan portparol suda Aida Muzurović.

Na čelu te kriminalne grupe bio je Danilo Đurović. Organizovana kriminalna grupa iz Tivta kokain je švercovala iz Kolumbije preko kruzera MSC Manjifiko. Kokain je u Tivat stizao iz grada Kartagena, koji je glavni i najveći grad departmana Bolivar na Karipskoj obali Kolumbije.

Nakon saslušanja kod sudije za istragu 23. avgusta ove godine, Srđan Pavlović, Toni Petković, Miloš Petrić, Đuro i Miloš Perović i Rade Samardžić poslati su u Istražni zatvor u Spužu, dok tužilac nije tražila određivanje pritvora za Božidara Božovića. Na njen predlog osumnjičenima je pritvor odredio sudija za istrage Višeg suda u Podgorici Miroslav Bašović.

Tokom istrage, kako nezvanično saznaje Dan, uhapšeni Srđan Pavlović iz Tivta priznao je krivicu, a tužilaštvo je planiralo da mu dodijeli status svjedoka saradnika. Ta informacija zvanično nije potvrđena, ali ni demantovana.

Iz Višeg suda Danu je saopšteno da nisu ovlašćeni da daju informacije vezano za postupke koji nose oznaku tajnosti, što je slučaj i sa postupcima vezanim za status svjedoka saradnika.

Pavlović je, navodno, pred tužiocem i kod sudije za istragu do detalja opisao ulogu svih članova međunarodne kriminalne grupe, tvrdeći da su u više navrata iz Kolumbije nabavljali kokain u manjim količinama, kako ne bi izazvali sumnju. Specijalno državno tužilaštvo (SDT) interesovalo je ko im je dopremao drogu i koji pomorci su učestvovali u tome.

Jedan od uslova SDT bio je i da Pavlović otkrije kopletnu dilersku mrežu na primorju.

Policija je obavila pretres kuće Srđana Pavlovića, gdje je pronađena određena količina narkotika. Istražitelji provjeravaju i da li se s tom kriminalnom grupom i njihovim poslovima može dovesti u vezu nedavno paljenje automobila Pavlovićeve majke, ali i još nekoliko povezanih događaja u Tivtu.

Advokat Ratko Pantović potvrdio je ta da za medije da je nakon saslušanja otkazao punomoć Pavloviću, ali da zbog tajnosti postupka ne može govoriti o razlozima zbog kojih je to učinio. Pojasnio je da je sudija svima odredio pritvor zbog opasnosti od bjekstva i uticaja na svjedoke i saučesnike, a Petkoviću i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
KarlitoBriganteMoreplovacBole
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
KarlitoBrigante
Gost
KarlitoBrigante

Doslo je da kod nas ili osnujes politicku partiju ili kriminalni klan. E sad su neki mala neki sredna a neki velika preduzeca- stranke.

Moreplovac
Gost
Moreplovac

Eno ga Djurovic u Cirih otvorio diskoteku jebe mu se sa ostalim prijateljima a da mu je stigla samo ta jedna tura dobro bi bilo…pisete
tu ludosti svi znaju da su radili sa kokainom okle im tolike nekretnine i automobili skupi i ostalo

Bole
Gost
Bole

Preimenovace ih tuzilastvo iz “narko krimi-grupa” u “biznismeni”, samo da im stigne novi ajfon preko koga ce objaviti 🙂

Send this to a friend