Hronika

Osuđenici podnijeli 52 molbe za pomilovanje Vujanoviću, a 75 Đukanoviću

ilustracija

Pomilovanje od predsjednika Crne Gore u prošloj godini tražilo je 127 osuđenika. Prema podacima koje je objavilo Predsjedništvo, milost bivšeg predsjednika Filipa Vujanovića tražila su 52 osuđena lica, dok je pomilovanje Mila Đukanovića tražilo njih 75, piše Dan.

Od svih zahtjeva za pomilovanje uvažen je samo jedan. Đukanović je pomilovao jednog osuđenika, a Vujanović je odbio svih 52 zahtjeva koja su mu upućena od 1. januara do 20. maja 2018. godine, kada je otišao sa čela države.

“U periodu od 20. maja do 31. decembra 2018. godine predsjednik Crne Gore Milo Đukanović odlučivao je o 75 molbi za pomilovanje osuđenih lica i donio 74 odluke kojima nije uvažio molbe za pomilovanje osuđenih lica i jednu odluku kojom je uvažio molbu za pomilovanje osuđenog lica (N.M.), pri čemu je Ministarstvo pravde dalo predlog da se molbi udovolji. Odluka o pomi lovanju se odnosi na zamjenu izrečene kazne zatvorau trajanju od 11 mjeseci kaznom zatvora u trajanju od šest mjeseci, koja će se izdržavati u prostorijamau kojima osuđeni stanuje”,  objasnili su iz Predsjedništva.

Vujanović je odbio osam molbi za pomilovanje lica osuđenih za krivična djela protiv života i tijela, dok je Đukanović odbio 13 takvih zahtjeva. Za lica koja su osuđena za krivična djela protiv sloboda i prava čovjeka i građanina, a tražila su milost predsjednika, Vujanović je donio jednu, a Đukanović četiri odluke kojima nijesu uvažili molbe za pomilovanje.

Bivši predsjednik Filip Vujanović je donio šest odluka kojima nijeuvažio molbe za pomilovanje osuđenih lica za krivična djela protiv braka i porodice, a Đukanović je odlučivao po sedam takvih molbi i sve ih je odbio. Nijedno od 21 osuđenog lica za krivična djela protiv imovine nije pomilovano odlukama Vujanovića i Đukanovića.

Vujanoviću je podnijeto pet molbi za pomilovanje za osuđenike za krivična djela protiv platnog prometa i privrednog poslovanja, a Đukanoviću tri i nijedna nije prihvaćena.

Bivši predsjednik je odbio dvije molbe lica osuđenih za krivična djela protiv zdravlja ljudi, a Đukanović devet. Crnogorski predsjednici nijesu uvažili po jednu molbu za krivično djelo protiv životne sredine i uređenja prostora.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jadranka Jonska
Gost
Jadranka Jonska

Mog druga nijesu pomilovali.Jadan,operisan,trbusnu aortu.Pet bajpasa.Dobije kaznu za ne placeni porez.Zainati se i ode sa policijom u Spuz.Po izlasku je secer uzeo razornu moc.Amputirana mu je noga u posluje sest mj.je preminuo.Samo KRIMISE Vujanovic pomiluje.Srecno mu bilo.

Naravno
Gost
Naravno

Tu se uzimaju dobre pare.

mark
Gost
mark

Mozete vi nama da pricate sto god hocete,ali vidi se po svakodnevnim obracunima na ulicama da li su kriminalci u zatvoru!

aki
Gost
aki

Ovo uopste nije tacno,svi drzavni sluzbenici koji su osudjeni na zatvorske kazne su pomilovani i kazne su im preinacene u uslovne ili kucni pritvor!

Boka Kotorska
Gost
Boka Kotorska

Vujanovic je koliko se sijecam pomilovao onoga sto je iskasapio svoju majku, izaso iz zatvora posle Vujanovicevog pomilovanja i ubio onoga bivseg policajca u Baru.

Danko
Gost
Danko

Tako je! Mislim da nije on ali nema veze jer ko god da je NIKO ga nije NIDJE spomenuo kao pravoga saucesnika !!!

Pitaj se
Gost
Pitaj se

Za koje pate bi ti istrpio da potpišeš? (A da poslije ne ubije nekoga tvoga)

Dalibor
Gost
Dalibor

I da li je Milo nekoga “pomilovao”?

Bzv
Gost
Bzv

E moj Tito prevrces li se u grob…

xyz
Gost
xyz

Zar nije Vujanović pomilovao Rufina Vujovića?

Danko
Gost
Danko

Nije on, pustio ga je neko drugi, do dan danas NIKO nije pitao kako je izasao poslije 5-6 godina!!!!!! Kao sto znamo cim je izasao skovao je plan, mucio i ubio covjeka za 200-300 e. Dvoje bagre sa njim su osudjeni nesto smijesno za saucesnistvo ali da je onaj ubijeni Bokan imao jacu porodicu oni bi trazili da se strpa… Više »

miki
Gost
miki

i ovi sto traze pomilovanje od ovoga sto ga daje da je srece na izgradnju auto puta bi trebali svi zajedno

Send this to a friend