Hronika Trgovina ljudima

Osumnjičen da je djevojku prodao za 500 eura i mercedes

Pred podgoričkim Višim sudom sudiće se H.S., osobi bez državljanstva i vlasniku otpada sekundarnih sirovina, nakon što je protiv njega potvrđena optužnica za trgovinu ljudima, piše Dan.

Optužnicu zastupa državni tužilac Zoran Vučinić.

On se sumnjiči da je između januara i marta 2020. godine, prijetnjom, zloupotrebom teških prilika i oduzimanjem ličnih isprava, u cilju sklapanja nedozvoljenog braka, prodavao kosovsku državljanku S.N.

“Nakon što je oštećena sa djetetom starosti godinu i šest mjeseci, zbog teških porodičnih i materijalnih prilika, krajem decembra 2019. godine napustila Kosovo i došla u Podgoricu i nakon što ju je zajedno sa djetetom primio u svoju porodičnu kuću u naselju V.R. kako bi pridobio njeno povjerenje, koristeći tešku životnu situaciju u kojoj se našla bez sredstava za život, prijeteći da će je prijaviti policiji zbog nelegalnog boravka u Crnoj Gori, ograničavajući joj slobodu kretanja tako što joj je zabranio da napušta njegovu kuću i oduzimajući joj ličnu kartu, u dva navrata ju je prodao, i to prvo licu G.D. za 500 eura i u zamjenu za “mercedes”, a nakon toga je oštećenu, kada se po napuštanju G.D. i prekida bračne zajednice s njim vratila, prodao i B.D. u, od čijeg oca je po dogovoru trebalo da za njenu prodaju naknadno dobije 500 eura, čime je izvršio krivično djelo trgovina ljudima”, navodi se u optužnici.

9

avatar
1000
7
2
0
 
8
VeMaGoranAleksaBcdSlavko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
VeMa
Gost
VeMa

Mnoge sluzbe i ljudi placeni da se bave ovakvim slucajevima su zatajili,nije ovo jedini slucaj u CG a odgovorni cute.Ovo treba rigorozno kazniti a ne nekom simbolicnom kaznom gospodo sudije.Mnogi slucajevi su zaboravljeni,zataskani u kojima je bilo i smrtnih slucajeva…..kuda ide ovaj svjet

aBcd
Gost
aBcd

Kad je “Black lives matter” NVO i slične organizacije izađu na ulicu. Kad je ropstvo u našoj državi svi žmure.

Goran
Gost
Goran

Kako može biti vlasnik ičega ako nema nijedno državljanstvo? Ako nema državljanstvo ne može imati niti jedan lični dokument.
A ovoga mercedesa bi mi iskijao na nos kunem se,tukao bi ga svaki dan dok ga ne prevaspitam. Stoka

Aleks
Gost
Aleks

Odlicno poznajes pravo

Goran
Gost
Goran

Ne znam pravo ni najmanje,samo razmišljam logično.
A vjerujem ti si stručnjak za sve, meštar pravi. Ajde odmori malo da te glava ne zaboli

Slavko
Gost
Slavko

Kako moze biti upisan kao vlasnik otpada na teritoriji CG ako nema drzavljanstvo? Ovo je jedan od onih DPS glasaca sa Konika. Nece ni uslovnu dobiti za ovaj zlocin.

samo pitam...
Gost
samo pitam...

Koje je godište? Mislim, mercedes…

Takuma Sato
Gost
Takuma Sato

Koje godiste je mercedes? Pitam da vidim jeli lud ili glup. Salu na stranu kakvih monstruma ima.

Ljekovito
Gost
Ljekovito

Sa neljudima neljudski, koje su god narodnosti.

Send this to a friend