Hronika

Osumnjičeni za prebijanje vozača školskog autobusa pušten da se brani sa slobode

Pretučeni Saveljić (Foto: Dnevne novine)

U postupku protiv osumnjičnog Predraga Dragojevića koji se tereti da je krajem septembra brutalno pretukao vozača školskog autobusa u Danilovgradu Zorana Saveljića, saslušani su svi svjedoci, stoga je ovaj osumnjičeni pušten da se u daljem toku postupka brani sa slobode.

Kako je Dnevnim novinama saopšteno iz Osnovnog suda u Danilovgradu, odlukom sudije za istragu tog suda osumnjičeni Dragojević pušten na slobodu,  po kojim je pritvor osumnjičenom bio određen.

“Napominjemo da je osumnjičenom pritvor bio određen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će osmnjičeni boravkom na slobodi ometati postupak uticajem na svjedoke koje je trebalo saslušati u prethodnom postupku pred Osnovnim državnim tužilaštvom u Podgorici”, navodi se u odgovoru danilovgradskog suda.

Podsjetimo, 25. septembra došlo je do incidenta u školskom autobusu u Danilovgradu, kada je od Dragojevića teške tjelesne povrede zadobio vozač Saveljić. Tom prilikom sudija za istrage Osnovnog suda u Danilovgradu odredio je pritvor Dragojeviću.

Nakon toga roditelji djece iz tog autobusa održali su Savjet roditelja OŠ “Njegoš” u Spužu, kako bi se saglasili oko podnošenja prijave protiv napadača Predraga Dragojevića, koji je naočigled maloljetnje djece, pretukao vozača školskog autobusa. Međutim, nije došlo do jednoglasne odluke, jer su roditelji šestoro djece bili protiv. Ipak, podgoričko Osnovno tužilaštvo pokrenulo je postupak u ovom slučaju. Šezdesetjednogodišnji Zoran Saveljić iz danilovgradskog naselja Martinići brutalno je pretučen kod autobuskog stajališta u Spužu, kada je na njega nasrnuo otac jednog od dječaka koji se vozi u autobusu.

Prema riječima očevidaca, Dragojević je Saveljića prvobitno udario pesnicom u glavu, a potom izvukao iz autobusa pred djecom i nastavio da ga udara. Inače je u Spužu Dragojević poznat kao konfliktna osoba, koja se često svađala i sa prethodnim vozačima školskih autobusa, ali i sa sugrađanima.

Vozač je zadobio teže povrede, podlive na glavi i slomljenu desnu nogu. Saveljić je u ranijoj izjavi za Dnevne novine kazao da se incident desio na stajalištu gdje djeca izlaze iz kombija.

Konflikt Saveljića i Dragojevića traje od prošle godine, kada je vozač jednog njegovog sina izbacio iz kombija, jer je htio da izađe kroz prozor i zamalo ispao.

“Sve je počelo prošle godine kada mi se njegovo dijete nekoliko puta naslanjalo na prozor, pa sam ga opominjao. Tu sam mu spasio život, ali sam ga i izbacio iz kombija. Zbog toga me je tužio i morao sam da platim 60 eura jer nisam smio da izbacim dijete iz vozila. Prevozim njegovu djecu, koja su baš nestašna”, kazao je Saveljić.

10

avatar
1000
8
2
0
 
10
russOsavekiReljaKBolek
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
russ
Gost
russ

Neka neki bokser 🥊malo vozi dok mu ovaj ne naleti, ja mislim🤔 da posle ne bi više…

veki
Gost
veki

pušten da nastavi šoferu da lomi što nije slomio, to samo ima u MNE

ReljaK
Gost
ReljaK

Odje drzava treba da pokaze zakon i da na odgovarajuci nacin kazni prestupnika. Mora da bi pokazala djeci da se ponasanje ovoga covjeka ne tolerise i da svi moraju odgovarati za ovakve postupke.

Briđe
Gost
Briđe

Kod nas sve što čovjek želi da uradi kako treba, ispravno, zavrsi ovako, potpuno nevaspitanje i nekultura, pa kako đeca mogu da mu budu vaspitana kad je on ovakav.Roditelji đece iz autobusa ćute…neka neka, sledeći put kad bude sa pištoljem ušao u bus đe su vaša đeca…razmislite malo.

Mileva
Gost
Mileva

Meni nijesu jasni tih šest roditelja koji se protive tužbi protiv nasilnika. Za Dragojevića rigorozna kazna.

Spuski
Gost
Spuski

Podrška za Zorana Saveljica kao jednog mirnog i savjesnog gradjanima i vozaca ali ipak mora prevoznik malo vise da povede racuna o bezbednosti djece u prevozu neka nabave odgovarajue autobuse gdje djeca mogu da sjednu a ne dase guraju po kombijima malo otvorite kesu i ulozite ako ste vec dobili taj tender ako gaje bilo i onako ne placate neki… Više »

Bolek
Gost
Bolek

Bistar si Spuški… pa što je on tu kriv, on je ponudio to što ima, ne može više i bolje, nego taj koji mu je to oobrio treba da preispita svoju odluku

Del Boske
Gost
Del Boske

Saveljic da vozi djecu dock je ovaj na bolovanje I da plati troskove povrijedjenog

Osa
Gost
Osa

Da li bi ti poslao svoje dijete da ga vozi neko tako agresivan ? Ocigledno je da covjek ima psihickih problema

Gile
Gost
Gile

Reci slobodno nevaspitana

Send this to a friend