Hronika

Osumnjičeni za skrnavljenje spomenika u Piperima pušten da se brani sa slobode

FOTO: Stevo Vasiljević, Pobjeda

Podgoričanin Luka Vojvodić, osumnjičen da je u noći između subote i nedjelje uništio mermernu ploču na spomeniku na Ravnom lazu u Piperima, pušten je da se brani sa slobode.

<<<Policija otkrila ko je uništio mermernu ploču: Luka Vojvodić čekićem po simbolima borbe za slobodu<<<

Tužilac je sinoć Vojvodiću odredio zadržavanje do 72 sata, ali je ubrzo nakon toga uvažena žalba branioca Vojvodića, pa je ukinuto rješenje Osnovnog državnog tužilaštva Podgoric i naređeno da se osumnjičeni odmah pusti na slobodu.

<<<Osumnjičenom za uništavanje spomen ploče na Ravnom Lazu određeno zadržavanje do 72 sata<<<

Po ocjeni sudije za istragu, a što se osnovano isticalo i u izjavljenoj žalbi, navedeni razlozi o odlučnim činjenicama su bili potpuno nejasni.

“U pobijanom rješenju je došlo do povrede pretpostavke nevinosti, a državna tužiteljka je kao posebne okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo navela elemente bića krivičnog djela kojim tereti osumnjičenog. Pri tom je potpuno zanemarila da je osumnjičeni neosuđivano lice, da je učenik III razreda srednje škole i da je tek u martu ove godine postao punoljetan”, kazala je savjetnica za odnose s javnošću Nikoleta Golubović.

Kako se dalje navodi, zanemarena je i činjenica da je osumnjičeni prilikom iznošenja odbrane opisao svoj nepromišljeni postupak kojim je oštetio istorijski spomenik, a zbog svog ponašanja je ispoljio iskreno kajanje.

“Sve te okolnosti ukazuju da je zaključak državne tužiteljke da će osumnjičeni ukoliko ostane na slobodi nastaviti da se ponaša na isti način, potpuno neutemeljen”, ističe se u rješenju državnog tužilaštva.

Državna tužiteljka je kao osnov za zadržavanje uzela i činjenicu što je u daljem toku postupka neophodno saslušati svjedoke R.S, A.S, D.V, i M.Lj, ali tom prilikom nije navela bilo kakvu okolnost koja razložno ukazuje da bi osumnjičeni mogao uticati na ove svjedoke.

“Po ocjeni sudije za istragu ovakvi razlozi su nedovoljni i nejasni, jer u slučaju pozivanja na ovaj zakonski osnov za zadržavanje državna tužiteljka je morala navesti konkretne okolnosti koje se pokazuju kao “osobite” i koje ukazuju na realnu i ozbiljnu opasnost da bi osumnjičeni mogao ometati postupak uticajem na konkretne davaoce iskaza. Ovakav zaključak sudija za istragu temelji na stanovištu koje je zauzeo Evropski sud za ljudska prava u presudi Becciev protiv Moldavije, broj predstavke 9190/03 od 04. oktobra 2005. godine. Dakle, opasnost mora biti konkretna i obrazloživa, a ne apstraktna i paušalna, kakva je u konkretnom slučaju”, kazala je Golubović.

Kako je dalje navela, hapšenje, kao najstroži vid ograničenja lične slobode svakog pojedinca, treba da bude izuzetak, a ne pravilo u postupku.

“Ono je opravdano samo kad za to postoje zakonski razlozi i kada se ista svrha ne može ostvariti drugom blažom mjerom. Takođe, lišenje slobode treba da zadovolji kriterijum proporcionalnosti, odnosno da isto bude srazmjerno cilju koji se želi postići i koji je opravdan u demokratskom društvu”, navela je Golubović.

U konkrentom slučaju, dodaje ona, hapšenje Vojvodića ne zadovoljava nijedan od navedenih kriterijuma.

“Ovakvom odlukom sudije za istragu se ne želi umanjiti činjenica da je u predmetnom događaju oštećen jedan od najznačajnijih istorijskih spomenika posvećen tekovinama narodno oslobodilačke borbe za vrijeme drugog svjetskog rata, koji predstavlja simbol antifašizma kao jedne od najznačajnijih vrijednosti crnogorskog društva. Međutim, osnovna ljudska prava i slobode garantovana Ustavom Crne Gore takođe predstavljaju tekovine demokratije i moraju se dosljedno poštovati u svakoj situaciji, jer će se jedino na taj način državni aparat na legalan i legitiman način izboriti sa svim oblicima kriminaliteta”, kazala je Golubović.

<<<Rakočević: Nedopustiva odluka da se Vojvodić brani sa slobode>>>

Savjet provjerava navode da li je Vojvodić prisiljen da prizna krivično djelo

Poslanik Demokratskog fronta DF Slaven Radunović kazao je danas u Skupštini da je Vojvodić prisiljen da prizna djelo koje nije učinio.

“Imam informaciju da je momak šamaran od strane inspektora Radusinovića kako bi priznao da je to uradio”, tvrdi Radunović.

Zato je Savjet za građansku kontrolu rada policije, po sopstvenoj inicijativi, odlučio da provjeri ove navode Radunovića.

“Od Centra bezbjednosti Podgorica je zatražena detaljna informacija o postupanju policijskih službenika prema Vojvodiću, podatak da li mu je na vrijeme obezbijeđen pristup advokatu, zatražena je na uvid službena dokumentacija koja se odnosi na njegovo zadržavanje u policijskom pritvoru kao i kopija spisa predmeta koja uklučuje i zapisnik o obavještenju prikupljenom od Vojvodića”, kazali su iz Savjeta.

A poslanik Demokratske partije socijalista DPS Nikola Rakočević kazao je da je odluka Osnovnog suda u Podgorici o puštanju Vojvodića nedopustiva.

“Nedospustivo je da se akt fašizma ovako tretita jer rušenje spomenika nije ništa drugo nego fašizam”, kazao je, između ostalog, Rakočević u Skupštini.

S.Đ.

186

avatar
1000
142
44
0
 
151
MONTENEGROLovcenskaLuxHajdukNovak Ramov
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
MONTENEGRO
Gost
MONTENEGRO

sad kad vide ovi drugi poletni da je drzava nemocna da im ne moze nista, krenut ce i oni u akciju.. eno je i onaj u Okov dao akciju 30% na mace!

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Kad ce ovđe pocet da se nesto radi ili sva cg samo da svira……, i da raspravlja o ionako tuznoj i ruznoj proslosti u kojoj nema nista vrijedno pomena, osim da smo vazda bili pod nekim okupatprom !?

Hajduk
Gost
Hajduk

Po meni nije ništa manji zločin ovo što je ovaj sudija odlučio da pušti ovo drsko i nevaspitano nazovi momče da se brani sa slobode. Ja mislim da je onaj ko ruši spomenike onima koji su živote dali za slobodu Crne Gore ništa do Fašista i za to treba da bude adekvatno kažnjen.

D cazino 007cio
Gost
D cazino 007cio

U kotor brate.

BOSS
Gost
BOSS

Katastrofa od sudstva! Pa zasta da se borimo?

Brandon
Gost
Brandon

Je li živ Blažo Jovanović? Jesu li živi Brkovići? Uskokovići? “čekićem prikujemo za vezirov most” cije ovo rijeci bjehu? Crna Gora ne smije da dozvoli da se imena njihova zatru čekičem

Vesna
Gost
Vesna

Luka ide jos u srednju skolu.Za njegove roditelje jos je mali.Sigurno su bili jako uznemireni,zabrinutiSvi bi smo da su nasa djeca bila tamo.Samo pazite ,nasa djeca ucas iskliznu i podju putem koji ne mozemo vise kontrolisati Pored onoga sto sud odredi luka mora zapamtiti ko su bili Narodni Heroji cija su imena bila na toj ploci.Mora obnoviti gradivo o fasismu,kleronacionalizmu,koncentracionim… Više »

Tivat 1987
Gost
Tivat 1987

Ovoga treba kazniti novcano a onda da ide 10god da razbistri misli malo u spuz!!!A ovaj iz DF samo nek radi svoj posa zna policija sto treba da radi sa ovakvim ka sto je ovaj.Treba policija da bude strozija kazne neka se poostre pa da vidimo ko ce krenut sledeci put da rusi simbole Crne Gore!

Nijevals77
Gost
Nijevals77

Ne lupaj..polucija samo privodi po nalogu tuzioca a ne samara više…to je nekad moglo..samo to vam nije jasno još uvijek.Istrazni postupak ne uključuje fizičku obradu osumnjičenog…samo me zanima što bi rekao za onog inspektora što je pijan pokupio autom dvije djevojke….ovo je samo mermerna ploča a ne živo biće

H2O
Gost
H2O

Borili su se za slobodu a sad im novopeceni fasisti ruse spomenik! Da je ovo uradjeno u neku Evropsku drzavu, ne bi ga pustili da se brani sa slobode! Da je srusio stubic pored puta vise bi bio kaznjen. A ovako ce ga jos i nagradit i platit mu odstetu……katastrofa!

marko
Gost
marko

Rade li ti poligrafi … da nam slaven ne ispira mozak i da se zastite policajci od ovakvog sudstva.

Hipp-
Gost
Hipp-

Ovamo se odrase da se pokazu Kao demokratsko drustvo- pokrecu postupke protiv policajaca, oslobadjaju notorne ratnohuskace, tolerisu rusitelje drzave…a Freedom house 👎👎👎

varvar stari
Gost
varvar stari

Ovoga su trebali dobro da rebnu jer izgleda da mu opomene za krsenje zakona nisu dovoljne bile.Od ovoga se opametiti nece.

Torsades
Gost
Torsades

Vidis da je tuzilac nesposoban…

Dterna30centi
Gost
Dterna30centi

U kotor dva mjeseca da odmori.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Klinac je tek punoljetan, nije strašno što je pušten iz pritvora, đetetina je to. Ali prozivka policijskog inspektora od strane ovog zadriglog fašiste iz DF, bez ikakvog dokaza (oni drukčije i ne znaju) je nešto zbog čega bih mu, da sam taj Radusinović, promijeniio lični opis- pa nek košta šta košta.

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Zamislite potomka nekog od ovih heroja sto su ostavili zivote braneci i stvarajuci ovu zemlju kako se osjecaju,zamisli Da nalete na kakvom nikogovica u trenutku kad ovo lomi.Razmislite to dobro cetnicici I sektasi.

badžana
Gost
badžana

Slaven, antipatican tip, ali ga je zasijenio onaj Djukanovic iz DF-a.Ljudi moji i da mi nista ne radi ne mogu ga očima vidjeti, ono kad ti necija faca smeta.

Vavid
Gost
Vavid

Naš narod se jedino novcanim.kaznjavanjem opameti.Ovoga treba novcano kazniti plus da napravi novu plocu plus da umjesto komunalaca u.narednih mjesec dana cisti ulice…

Svetac
Gost
Svetac

Umjesto da živi život, on gazi po njemu.
Sve je iz kuće

Bora Bora
Gost
Bora Bora

Sud je u cg..bruka i SRAMOTA.

Marko
Gost
Marko

Mi sami pravimo ogromne i nedopustive greške. Na primjer, u posljednjem reklamnom spotu nikšićkog odbora DPS, značajan dio priče pokriven je atmosferom sa koncerta Beograskog sindikata. Grupe kojoj je ulazak u našu državu zabranjen zbog “litijašenja” . Nedopustivo!!!!

Delboj
Gost
Delboj

Ovo je jurisnik Slavena Radulovica, DF-a i Joanikija znaci.

Zemlja čuda
Gost
Zemlja čuda

Nije valjda sudija zaboravio da se izvini momku?

Delboj
Gost
Delboj

Izgleda da se isplati biti fasista-litijas.

Haris
Gost
Haris

Ooooooo kukavno CG sudstvo ugašeno.

Kotor
Gost
Kotor

Ja ne znam poslije svega je li ovaj tip učinio ovo vandalsko djelo ili nije.

CEKLINJANIN
Gost
CEKLINJANIN

Ne vjerujem sta citam!! Tuziocu odmah dati otkaz!

Rašo
Gost
Rašo

Ne tužiocu već sudiji , tužilac je tražio pritvor, sudija nije dao

CEKLINJANIN
Gost
CEKLINJANIN

Da malo pojasnim..Ako tuzilac nije dobro obrazlozio svoje navode, sudija na osnovu slabih dokaza tuzioca oslobadja optuzenog. U svakom slucaju, i jedan i drugi su za otkaz!

petar
Gost
petar

ti si ceklinjanin sigurno😂😂😂

Zeta
Gost
Zeta

Ne , sudiju u Spuž , mora da je isti kao ovaj jadnik

HR8
Gost
HR8

Pusten da se brani sa slobode ne znaci da je slobodan krivice. Sudjenje mu tek predstoji.Ako ne postoji opasnost da moze pobjeci u drugu drzavu ili uticati na svjedoke i slicno sud moze dopustiti da se osudjeni brani sa slobode. Nema tu nista cudno u sudskom postupku u zapadnim demokratskim zemljama.

General Diaz
Gost
General Diaz

Trebali ste ga parom častiti

Marko
Gost
Marko

Pa zar to rjesenje o pustanju na slobodu nije vec ukinuto. Ima li vece instance u drzavi od tog sudije koji je gori od ovoga!

Lux
Gost
Lux

Lakše mi je da naučim kineski i da ga razumijem nego da razumijem tužilaštvo. Da u Njemačkoj neki Hitlerovac uradi ovo, završio bi u zatvor automatski, a ovi se pozivaju na nekakve konvencije i čuda. Još malo će da se ukinu zatvori kako su krenuli. A dobro je poznato da četnici još žale za Hitlerom, problem je što ih država… Više »

Jelena Savojska
Gost
Jelena Savojska

Malog ce jos i da nagrade, kako su krenuli…🙈🙈🙈🙈

Dokleam
Gost
Dokleam

Užas!!!

Mitar
Gost
Mitar

Samo me zanima kako je sud utvrdio da se iskreno kaje

Brano
Gost
Brano

Ima li u pravosudju ko visi od ovog sudije, da ponisti ovu brukuuuuu.

Rade007
Gost
Rade007

Ako ikad budem imao moć,ka što neću,predlagaću zakone slične Šerijatskim. Ovaj bi visio na trgu ,javno,da svi vide i shvate kako prolaze rušitelji spomenika,državnih dobara i identiteta.

Rade007
Gost
Rade007

Eeee kako se za ovo prolazi u uređenim drzavama. Ođe ga nagradiše

vukomita
Gost
vukomita

SRAMNO….ZRTVE SE PREVRCU U GROBU..PONOVO SU UBIJENE

BudoMne
Gost
BudoMne

Zasto se ne objavljuju imena sudija koje donose ove odluke…kad u masu drugih slučajeva to radite, zasto?
Da se zna ko i kako primjenjuje zakon…

Antiteza
Gost
Antiteza

Najmanje pola naroda sumnja u sve i nije siguran da cio dogadjaj nije namjesten ! Najmanje pola !

Jasarko
Gost
Jasarko

Pola df vjeruje pola ne moze ni u ovo vjerovat.

Pravnik
Gost
Pravnik

Tuzilastvo nam je u vd stanju… To samo po sebi ostavlja posljedice, kao što je ova. Ovo je za osudu i vinovnik ovog nedjela je MORAO za početak biti u protvoru minimum u trajanju od 30 dana! Ovako će uticati na svjedoke i advokatski tim će učiniti da prodje sa nekom simboličkom blagom kaznom… Za djelo koje je počinio ovo… Više »

justicijan
Gost
justicijan

Kolega, u potpunosti saglasan sa tobom. Ovo djelo je učinjeno sa direktnim umišljajem, počinilac je bio svjestan svog djela i želio je njegovo izvršenje pa je tako na djelo i pristao, vođen očigledno necivilzacijskim stremljenjima i pobudama. Pri tom je punoljetan, nema okolnosti koje isključuju vinost ( neuračunljivist i sl.) i obzirom da se ovo djelo sasvim sigurno vršilo na… Više »

Zeljko
Gost
Zeljko

Alhohol mladost advokati i cao

annonymous
Gost
annonymous

Logicno. Dok se blago kaznjavaju oni koji su na rtcg pustili tompsonovu pjesmu na Dan pobjede nad fasizmom, ne treba ni ostale tesko kaznjavati

Lux
Gost
Lux

Vidimo iz komentara koliki si antifašista

annonymous
Gost
annonymous

@Lux Partizani nisu ginuli da bi se danas pustale tompsonove pjesme i skrnavili partizanski spomenici

ND
Gost
ND

Lomljenje spomenika nije prvi put,često su tvoji istomišljenici to radili,daleke 1992. su to uradili i učenici bogoslovije na Cetinju! Ta pjesma je izolovan slučaj. Upoređenje ti je degutantno.

Lux
Gost
Lux

I to pjesma koja nema ništa nacionalističko, a kamoli fašističko

annonymous
Gost
annonymous

@ND To sto je pustanje pjesme ustaskog pjevaca na javnom servisu koji placaju svi gradjani ove drzave izolovan slucaj nema veze. Sustina je da je na djelu uzasna selektivna pravda, hapsi se momak koji je oskrnavio partizanski spomenik a oni koji su odgovorni za pustanje pjesme ustaskog pjevaca su i dalje na poslu. Da se mozda ne razlikuju cetnici, koji… Više »

Lux
Gost
Lux

Poenta je da ne treba da se kaže “ako jedni nisu osudjeni, ne trebaju ni ovi drugi”, to je totalno pogrešno. Treba da se kaže “svi koji su zaslužili treba da se osude”, a ne da se jedan krivac rehabilituje zbog toga što neko drugi nije osudjen, a smatrate da je trebao da bude osudjen. Ako mislite da Thompson nije… Više »

Gibanica
Gost
Gibanica

Aooo , kad se javi ovaj slaven radunovic sa svojim ” tacnim ” informacijama , razočaram se jako ko ima riječ dolje .
Crna Gora je zrela za lagano razmatranje uvođenja OTVORENIH LISTA na izborima . A to najmanje odgovara opoziciji , na prvom mjestu DF-u , jer bi se raspali na prvim izborima .

Da živimo bolje
Gost
Da živimo bolje

Normalno kad je DPSov glasač

Djuka Mucavi
Gost
Djuka Mucavi

Osvedočeni dpsovac

Špijunsko čevo
Gost
Špijunsko čevo

A što bi ga držali u zatvor kad ga je DPS poslao da ruši

ND
Gost
ND

Biće da Vam je DPS zabranio i litiju u Beogradu?

Dejo
Gost
Dejo

Mrs fasizmu!

Tala
Gost
Tala

Dje to ima da se Amfilohijev i Mandicev Hitlerjugend pusta na slobodu?

Marsej 1934
Gost
Marsej 1934

Rad Vesne Medicine je više nego vidan!

Tip Top
Gost
Tip Top

Zamislite sto ce ovaj 18 godisnjak raditi po Crnoj Gori kada bude imao 23-25 godina i bude imao blagoslov ovakvog sudije da ga pusta da se brani sa slobode kako pravo odlucivao tako mu bog pomoga

Safet Sušić
Gost
Safet Sušić

AMFIKOHIJE JE VEC PRIPREMIO ORDEN ZA OVOGA VOJVODU,NE BRINITE

Marsej 1934
Gost
Marsej 1934

Momak,neka si polomio.lomi i dalje i ispisuj svesto ti je volja pa zidova kad nema države to jeste sudstva!pa kad se ukaze prilika i nama crnogorcima ceš istim čekićem lomit glavu!

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Mora da se I ovome dijelo istrglo iz konteksta kao onoj svetosavki u Niksicu.Sada nije glavno sto je ona lajala nego kako su je djeca nelegalno snimila sto govori.Ajte DF cetnicici hocete li nam objasniti njen ispad.Znaci ako nemas video dokaz oni misle izgovorima podmetnuto!silom Da priznaje,sracunato protiv njih i sekte itd.Ne obazirati se na bestijalne I sramno srpske lazavine… Više »

jadran
Gost
jadran

Fino neko dijete, samo ih vi pustajte pa cete se cesat po glavi

Vasojevic
Gost
Vasojevic

Napad na policiju, unistavanje imovine, lomljenje spomenika i na slobodu?! Sta treba jos da uradi da bi sudstvo reagovalo???Hvala policiji sto je uradila svoj posao! Sram te bilo sudijo!!!

Dterna30centi
Gost
Dterna30centi

Neno cz

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Не знам је ли овај момак сломио плочу или је присиљен да призна јер данас нажалост ником не могу вјеровати. Ако је присиљен да призна т је горе од скрнављења споменика. Ако је пак сломио, наплатити му поправку и одредити казну у складу са законом.

ElPatron
Gost
ElPatron

Čudo to?

Fan
Gost
Fan

Jes, da Marasima. Moze li se kako izracunat bez njih?

Titograd
Gost
Titograd

Vjetar u leđa četničkom podmlatku!

Tinkulica
Gost
Tinkulica

Ovakve nam sudije brane ustav drzavu i dijele pravdu.Odmah je treba smijenit ili jos bolje oduzet joj zvanje sudije.Ko zna kako je dosla na tu funkciju,mozda je i ona prepisivala na testiranju.KATASTROFA

Šako
Gost
Šako

Još jedan dokaz da nam je sudstvo i policija prepuna izbjeglički potomaka kojima je CG samo krava muzara a nikako domovina.

ElPatron
Gost
ElPatron

E nemo?🤣

ElPatron
Gost
ElPatron

Istani promineni nesto

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

I ja tvrdim isto to sto je jako uocljivo u poslednjim desava njima.

NEPISMENI
Gost
NEPISMENI

Ima u jednu tursku seriju kad otac šalje sina od sedam osam godina da izvrši neku osvetu tako i ovo Aj ti mali neće tebe ništa tek si ušao u devetnaesti a ja sam u to doba već položio državi zakletvu državi

FKB1987
Gost
FKB1987

Sto ce greote…

tata / mama
Gost
tata / mama

e nesretno dijete kako se ne pitaš sa svojim životom

Dterna30centi
Gost
Dterna30centi

Ljubo jesi li ti?

Pg1989
Gost
Pg1989

Несретно дијете је оптужено неправедно. По том основу је и несретно дијете. Искористили су га да га оптуже класификујући га као “Литијаша”, “четника” и како све не, зато је пуштен. Послужио је за шта је требало, иако он ово није урадио.
30 година нико овај споменик није дирао, па сад баш некоме паде на памет. Важи!

ROKO
Gost
ROKO

Evo sad da ga pitas sta je srusio samo bi blenuo kao majmun…e jado da su ti rekli udri glavom bolje bi ti bilo.

Tip Top
Gost
Tip Top

Pod hitno objaviti ime i prezime sudije a njegovu odluku preisitati u zakonskom postupku nema i nemoze biti zasticenih gospođo Medenica kako prestupnika tako i sudija

Techno Pop
Gost
Techno Pop

Idejne vođe u ćeliju spratiti i sve mirno.

VOJO
Gost
VOJO

Drugi “DRŽAVNI UDAR” očigledno…

Svjefol
Gost
Svjefol

Sramno. Mozda bi ga trebalo i nagraditi sa sedmodnevnim boravkom na Sv Stefanu, ili negdje slicno.

YUGA
Gost
YUGA

Uvijek je bilo da fašista pokušava da uništi antifašizam. Godine nijesu problem jer fašista je isti sa 15, 18, 28 ili 68 godina.

Krsto Zrnov
Gost
Krsto Zrnov

Skoro postao punoljetan,iskreno izrazio zaljenje zbog ucinjenog,pritom jos i neosudjivan.
E,da covjek ima cerku,da te pozeli za zeta.
Crna Goro,da mozes zaplakat,ne bi susila obraze.
Iskreno receno,nije nama Srbija nikad bila problem…..pogani domace kolko oces.

Strijelac
Gost
Strijelac

Navedene ,,olakšavajuće” okolnosti, kao da mu je majka, ili u najmanju ruku, neka od tetaka smislile.

Jasarko
Gost
Jasarko

Ova drzava se sprda sa nama…ovo je neka igra..nevjerovatno da du ga pustili

Rašo
Gost
Rašo

Sram neka je sudiju koji ga je pistio. Upravo zbog takvih postupaka suda kod nas je u procvatu vandalizam i kriminal. Bruka i sramota.

Tip Top
Gost
Tip Top

To je zastiđe od sudije.

Strašno
Gost
Strašno

Tako je Rašo.
Neka lome,vrijeđaju ,zatvaraju puteve a sudovi će huligane oslobađat.

Rozaj
Gost
Rozaj

Cemu onda potraga i hapsenje, jeli to samo da bi ga pustili

Dterna30centi
Gost
Dterna30centi

Volimo luku iz stare varoši ja i đoko.

Naša gora
Gost
Naša gora

DF,SNP i Demokrate niđe ne osudiše ovaj čim.Prvo nazivi partija veze sa politikom nemaju,SNP a podržava četništvo evo 25 godina,Demokrate,tezgari,vagaju što kome treba oni su to.Neozbiljni ste a koristite državni budžet.

Realan
Gost
Realan

Mene sramota tih ljudi sto su zivote dali da bi se rodili mi ovakvi danas..

Marko
Gost
Marko

Ne brinite ništa. Pružena mu je druga šansa. Ali ako bude još jednom napravio sličan ispad ili ili bio uhapšen e onda je povratnik, pa kad mu zviznu godinu dvije arivederći ragazi.

Strijelac
Gost
Strijelac

Ovo je dobar nauk i za njega i za nalogodavca da slobodno mogu u novu trgovinu čekića, ili nečega još opasnijeg.
Momčić koji je organima reda poznat od ranije, nije odao ni saučesnike, ni nalogodavce- iako su se ovi drugi sami prozvali.
Mogli ste u tekstu navesti i imena advokata, da tačno znamo odakle vjetar duva.

Tip Top
Gost
Tip Top

Sto mi ne objavljujete komentsr stojim iza svoje izjave jer takvi i slicni ne treba da rade u sudstvo koji se oglusavaju na postuke koje preve neprijtelji NOB-a i ljudi koji su polozili zivote u borbi protiv favsizma za ovu danasnjicu

lludak
Gost
lludak

molim te pusti mi komentar predlazem da se ovom ajvanu da ime nekog trga jer neko stoji iza njega eh bruko bruko dovijeka

Car
Gost
Car

E sto dočeka Crna Goro da balavče pljuva po tebi , a sud ga pušta, da nam se četnici smiju u lice. A sto bi sa onom presjednikovom da će se država boriti svim silama protiv ovoga zla , e moj premijeru Markoviću ako nisi u stanju da ovo pospremiš ako tvoja riječ nista ne znači a ti se pošeni… Više »

vjecna da je
Gost
vjecna da je

kad ce vise izbori da se izmjerimo da posaljemo u duboku proslost ove srpske nacionalisticke stranke manjina u crnoj gori ….da se vratimo korijenima i ne samima sebi …kako rece sveti petar cetinjski ne budite tudja krpa i zakrpa tudja metla ….u pamet se braco crnogorci

SAMO JA
Gost
SAMO JA

Sto ste ga trazili onda …..ljepse je bilo da i dalje ne znamo ko je to uradio

Krsto Zrnov
Gost
Krsto Zrnov

Dajte mu i macu da nastavi sto jos nije zavrsio…..

CG/a
Gost
CG/a

Pustili ga… ne mogu da vjerujem! Strasno!!! Toliko je bilo priče proteklih dana o ovome da se počinilac pod HITNO pronadje i sad ga pustiše!
NIŠTA MI TU NIJE JASNO!

Zeljko
Gost
Zeljko

Sram da bude i njega i tuzilastvo trebali su ga jos i nagradit .Ljudi su ginuli za dobro svih nas pa i ovih sto pljuju na NOB.Ako im se jednom pusti proglasit ce cetnike ko oslobodioce jednog dana.

ccccccc
Gost
ccccccc

Najbolje ga nagradite …..sram vas bilo!!!

Lana
Gost
Lana

Sigurna sam da su i on i tata imali cistu 5 iz istorije pa im je tako lako bilo mozak isprati. Mali cak nije ni bio rodjen u nekom od dva poslednja rata da bi sam mogao prosuditi a jos je vjerovatnije da mu je neko iz kuce bio na strani onih ciji je spomenik lomio nego na suprotnoj strani.… Više »

Ovid
Gost
Ovid

Uzas. Fasitiscki podmladak SPC i DF-a ne moze biti neko kome se vjeruje.

veso
Gost
veso

sramota

Pravda
Gost
Pravda

Oslobodite momka i sudite tuziocu i sudiji

Manfred
Gost
Manfred

Oslobodite momka i zatvorite roditelje.

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Da su casni ljudi ti njegovi roditelji Da imaju obraza izasli bi i osudili sina osudili ovo neljudsko dijelo i mislim da mu ne bi trebala sudska kazna poslije toga.Medjutim vidim danas porodica kaze da su ga neduznog uhapsili i napali Da je to uradio.A zasto njega casna porodice zasto nisu od 650.000 ljudi nekog drugog do njega ima li… Više »

Prasac
Gost
Prasac

Namjesteno ko i sve.

Milan
Gost
Milan

Ma sve se dramatizuje previše. Može ga se osuditi i bez da se drži u pritvoru. Neka kazna zatvora od godinu dana je dovoljna uz naplatu štete koju je npravio.

Patrolne sape
Gost
Patrolne sape

A neka vam I lome sve I cuda cine kad ih tako lako pustateee

Banjo
Gost
Banjo

Sramota! Za to se i šire domaći izdajnici po napaćenoj državi i prijete…Sramota!

Bar MNE
Gost
Bar MNE

Sudstvo i Tužilaštvo najsramnije institucije države Crne Gore. Sram vas bilo i stid!

Strijelac
Gost
Strijelac

Zašto tužilaštvo?Sudija Osnovnog suda ukinuo je predlog tužilaštva.

Balsa Doclea
Gost
Balsa Doclea

Kako nije sramota SPC, DF i Demokrate da ne osude ovaj cin? Prosto, jer su ga oni i izazvali huskanjem

Tip Top
Gost
Tip Top

Kako da osude kad je ovo njihovo maslo ovog momka bih oslobodio svih optuzbi ako bi kazao ko ga je na ovo naučio

Lenjin
Gost
Lenjin

”Međutim, osnovna ljudska prava i slobode garantovana Ustavom Crne Gore takođe predstavljaju tekovine demokratije i moraju se dosljedno poštovati u svakoj situaciji, jer će se jedino na taj način državni aparat na legalan i legitiman način izboriti sa svim oblicima kriminaliteta”, kazala je Golubović. Ovo nema smisla. Zagarontavone su slobode ljudima koji se ponašaju shodno zdravom razumu vandalima tj. fašistima… Više »

Jež
Gost
Jež

Brkate nadležnosti tužilaštva i suda.

Niksic
Gost
Niksic

Sramota sto je pusten,ovaj ce ponovo uraditi nesto slicno

Monteniger
Gost
Monteniger

Moja zemlja snom mrtvijem spava!

Rajo
Gost
Rajo

Što ne nađu pravog krivca i pošteno osude nego su ucijenili malog klošara da prizna i odmah na slobodu? Da sam Milo,svu ANB bih potjerao sa posla zbog nemaštovitosti

CGCGCG
Gost
CGCGCG

Jesu li ovo tuzioci i sudije koje su na BUBICU zavrsli pravosudni ????

Pečičanin
Gost
Pečičanin

Ove je Vesna izabrala da nam brane državu i ustavni poredak. Sve ih treba metlom preko vrata baš kao i predsjednicu. Dosta više dvoličnosti.

Gaeta
Gost
Gaeta

Ko god da je polomio ploču neka ga je sramota i to je za svaku osudu. Ali sa dotičnim momkom nešto se ne uklapa ili griješim.Naime imenovani je iz Donje Gorice , tek je punoljetan a polomljena ploča je u Piperima i poprilično je udaljena od mjesta stanovanja osumnjičenog. Kako je on došao na to mjesto.Prezime njegovo nije vezano za… Više »

moja gora
Gost
moja gora

I sudije i tužioce treba da bira narod na izborima. Prvo na 2 godine jedno 2-3 puta pa bi, možda, pravosuđe ličilo na nešto…

CGCGCG
Gost
CGCGCG

Evo napraviste jos jednog “HEROJA”
I ovaj ce vam strugnut preko grane ko onaj iz Berana ????

Marsej 1934
Gost
Marsej 1934

Crnogorsko sudstvo!
Glavni neprijatelj Crne Gore i njenih građana!

Pata
Gost
Pata

Ovaj Vojvodić nije neka sirotinja, u skupu je duksericu.
Čiji je sin, možda u tome leži razlog što će sa slobode da se brani?

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

U tome lezi razlog mnogo cega .Na najbolje poslove su zaposljeni,u najvise sudske organe u policiji u katastrima.Najace privatne gradjevinske firme koje imaju najbolje kontrakte su oni srbi.Oni koji mrze i ruse ovu zemlju najbolje iz nje nose I muzu,I sto vas cudi ovakve odluke sram ih tuzioca i sidija.

NEPISMENI
Gost
NEPISMENI

Što ga je pustio kako se zove taj sudija kako će da se brani neće valjda reč da je spomenik njega napao pa se on morao braniti svim raspoloživim sredstvima a čekić je nosio jer je tukao orahe zapravo njega i njegove i jeste napao spomenik

Velimir
Gost
Velimir

Dobro taja po dzepu!
Mali da se cisto navikava,devedeset dana Spuza!
Garantujem da nece ni blizu prilazit a kamo li lomit!

Lol
Gost
Lol

Zatvor dvije godine, minimalno

RealAN
Gost
RealAN

Eto tako…sad cete da mu jos i platite za nanesene dusevne bolove za ukaljano njegovo ime i prezime jos cete da mu se izvinete i izio vuk magarca u ostalom kao i vecini slucajeva. Ako ako svi imaju visa prava bez posteni gradjani.

TonyZ
Gost
TonyZ

Sudstvo najslabija karika u nasem sistemu. Tuzilastvo i policija za primjer.

Cicko
Gost
Cicko

I ja bih ga da se pitam odmah strpao u zatvor i masimalno osudio. Ali , momak je prizna izvrsenje djela, pokajao se, tek je napunio punoljetstvo, nije ranije osudjivan. To su za njega olaksavajuce okolnosti. Uticimo na ovakve momke vaspitno da ovakve ruzne stvari vise ne ponavljaju.

RealAN
Gost
RealAN

Mi da uticemo??? Ovo se iz kuce nosi. Sve sto oni kuci vide i cuju to rade na ulici. Uglavnom

Centar
Gost
Centar

Momak 1992.godiste, smeta mu komunizam, anti-fasizam i preci koji su se borili za slobodu naroda. Naroda koji je ujedinio veliki Tito, a rasparcali sadasnji politicari. Nema toga psihijatra koji ce da dopre do njegovog mozga i stanja svijesti.

Mirko
Gost
Mirko

Pušten? Hahahhahahahhaha!
E kuku! Da mu nije sudio jedan od ovih prepisivača?

CENTAR
Gost
CENTAR

E ovakvo sudstvo je na nivou, dali sudija covjek koi je poznat policiji kao vandal zasluzuje sa slobode da se brani i dali moze dok ceka poziv za rociste opet neku stetu napravit? Pitanje je za koga radi, ovo je vrlo providno da vandal bude oslobodjen i to nije slomijo klupu, negu spomen obiljezje ljudi sto su zivote dali za… Više »

Jovo
Gost
Jovo

Sudija se didvorava DFu ocekujuci nagradu, ako pobijede!!!! Vesna Medenica ostavku tokom dana!!!!!

Dejo
Gost
Dejo

E sram vas i stid bilo.
O jadu se policija zabavi da pocinioca ovakvog gnusnog dijela lisi slobode i vi ga pustate na slobodu.
I na kraju je opet u narod policija kriva.
Pih!

Fakinerija
Gost
Fakinerija

Geotice, tleci lazled ide? A je li bio treći razred i kad je lomio spomenik i širio fašizam? I vojnici u Aušvicu koji su gurali ljude u gasne komore su imali po 19-20 godina, vidim da bi kod nas bili oslobođeni bez problema.

DOLINA BOGOVA
Gost
DOLINA BOGOVA

Kad se od mrzitelja svega crnogorskog jos malo ne mogne ostati, bice kasno, najgora drzavo na kugli zemaljskoj!!! SRAMOTA

broj 1
Gost
broj 1

bruka

Hello
Gost
Hello

I treba ga pustit. Ali zatvorit djeda i oca. Dok su mu djed i otac dzabalebarili u Titovo vrijeme nije im smetao topli obrok, regres, sve placeno, dazbine minimalne. Pa sad kad su dosli ovi njihovi, i pozicija i opozicija koji su im sve uzelu i ukinuli, sad im ne valja onaj kod kojega su imali sve. Lijepo su ga… Više »

Max
Gost
Max

Prvi treba dobro kazniti, a onda da iz svoga dzepa izradi i postavi plocu kao sto je ranije stajala.

ND
Gost
ND

Znači,nagradili ga. Sramota!

gagi
Gost
gagi

Zamislite APSURD “osumjiceni se “debelo”kaje sto je uradio,to je CISTI BLEF,a taj sudija za istragu kao dosta njih u CG pravosudju je KORUMPIRAN kojeg je “neko ucijenio eurima” da mora uraditi to sto je uadio,pustio na slobodu DELIKVENTA koji je odavno POZNAT POLICIJI po nedijelima. A ko je taj sudija za istragu jeli DOBIO STAN skoro kad je bila podijela,pa… Više »

ocu da radim
Gost
ocu da radim

A da otvorimo jednu fabriku i zaposlimo 500 radnika ,to bilo lijepo

Cica
Gost
Cica

Mrznja je to sto milogorci zele

qwertyuu
Gost
qwertyuu

a kako bilo da se upregnu ovi zatvorenici malo, neka malo grade puteve i mostove sto spajaju rastavljene :),, ili pak da cuvaju stoku i da se bave poloprivredom da hrane ovu drzavu …. ali nikad to nece se desiti, to je samo masta.

Milan
Gost
Milan

Ja sam vec veoma uplasen za svoju sogurnost i sigurnist djece u ovoj drzavi, poslije ovakve odluke!!!!

Cezar
Gost
Cezar

Zbog ovakvih nam je sve kako nam je….

Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

Da ali je nekome ođe jasno o čemu se radi. Našli krivca, tužioc ga predložio za zatvor, pritvoren, tužilaštvo ga oslobađa,da se brani sa slobode. Ko je ođe u pravu, ko je krivac?

Majkl
Gost
Majkl

Sudija! Sudija ne mora da slusa tuzilastvo

Marko Z.
Gost
Marko Z.

Mislim da je sva antifasticka javnost zgrozena i uzbunjena!!!! Da li je osnov za pritvor?

Gutijer
Gost
Gutijer

Da li ste vi normalni?

Andjela
Gost
Andjela

Sjutra ce na novo mjesto ! Sramna odluka!

Jovan
Gost
Jovan

Pa ljudi, da li je ovo moguceeeee? Da imamo ovakvo sudstvo!!!! Veceg neprijatelja nam ne treba!!!

D🐞🐞🐞🐞🐞🐞🐞
Gost
D🐞🐞🐞🐞🐞🐞🐞

Jakna ili majca mu je poslednji krik mode.

Prč
Gost
Prč

Povreda pretpostavke nevinosti a on opisao i priznao djelo koje je pocinio?

Sasa
Gost
Sasa

Ovi tuzioci i sudije se sprdaju sa drzavom i gradjanima Crnr Gore.

A.Gotovina
Gost
A.Gotovina

Dzabe nama sav napor da budemo normalna drzava, s ovakvim pravosudnim sistemom nama nema naprijed, anarhija bili i ostali, a pravosuđa treba da se plasi samo posten narod, kriminalci mirno spavaju.

cikoticka-drack
Gost
cikoticka-drack

zahvaljujuci prodatim sudijama i djavoljim advokatima, sve za pare

Brano
Gost
Brano

Nevjerovatno!!!! Ko je taj sudija, saucesnik i podstrekac???

Drsko
Gost
Drsko

E vala mu je djelo da mu se unuci ponose .. pi

460
Gost
460

Još mu dajte odlikovanje. SRAMNO.

cikoticka-drack
Gost
cikoticka-drack

sad ce risto

roro
Gost
roro

Koji je motiv,da klinac od 18god.ruši neki komunjarski spomenik u vrh Pipera?Puna je CG takvih spomenika pa ih niko nikada nije dirao.

ND
Gost
ND

Tebi fale četnički spimenici,sve mi se čini?

SasaNK_ME
Gost
SasaNK_ME

Roro to je spomenik onijem sto su se borili protiv fasizma a samim tim i protiv domacih izdajnika zvanih četnicko smece i Crna Gora je i danas antifasisticka drzava a ti ljudi i tada i danas nijesu bili komunjare nego Komunisti i patriote Crnogorske.

roro
Gost
roro

Saša NK,pošto pojma nemaš o istoriji II svj.rata,da te napomenem da su glavnu ulogu u podizanju 13 julskog ustanka imali školovani oficiri Jugoslovenske vojske u otadžbini,ili kako ih ti nazivaš “smećima” Moraš i da znaš je većina pravoslavnog naroda u Crnog Gori bila u JVO,na čijem je čelu bio pukovnik Dragoljub-Draža Mihajlović,koji je dobio orden od USA,i koji su mu… Više »

Čudnovata voćka
Gost
Čudnovata voćka

Ni meni nije jasan moj roro. Niko spomenike nikad dira nije, zivjeli smo svi normalno i tiho do skoro. Ovo se sve nesto pomamilo u zadnje vrijeme, ja ne znam sto je ovo.

Paki
Gost
Paki

Sramna odluka ili presuda, nazovite je kako hocete!

Paki
Gost
Paki

Zasto to radite? Cega se plasite? Kako mislite nas normalan narod da zastitite?

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Odgovorno,samo tako,dajte primjer ostalima,da izlome sve i pustite ih…

Send this to a friend