Hronika

Otac i sin stradali greškom onih koji su radili put?

Ilustracija, foto: Twitter

Porodica Đorđija (58) i Vuka Mašnića (28), koji su poginuli u saobraćajnoj nesreći 6. jula ove godine kod Nikšića, organizovaće mirno okupljanje u ponedjeljak ispred Višeg tužilaštva u Podgorici. Oni su zatražili da više instance preuzmu istragu jer, kako navode, postoje neoborivi dokazi da su stradali nemarom i greškom onih koji su radili put i onih koji je trebalo da kontrolišu bezbjednost puta, pišu Dnevne novine.

Podsjetimo, Đorđije Mašnić i njegov sin Vuk poginuli su na magistralnom putu Plužine-Nikšić, nadomak Jasenovog polja.

Porodica je saopštila da tada niko od medija nije imao preciznije informacije o njihovoj pogibiji, jer je, kako ističu, plasirana priča da se ne mogu utvrditi razlozi, a bilo je jasno da su, navode dalje, stradali na putu na kom su se izvodili radovi.

“Stanje na putu su zabilježile i kamere vaših reportera. Na putu je bila skinuta asfaltna površina, isti je bio (po svjedočenju mještana i svjedoka koji su to kasnije potvrdili u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću) neometen, nebezbjedan i nije bilo nikakvih znakova da se na putu dešavaju radovi (nije bilo znakova o ograničenju brzine, svjetlosne signalizacije, ne samo zakonom propisanih znakova, već nije bilo nikakvih)”, navodi se u saopštenju.

Kako navode, porodica je znajući za navike svojih najmilijih i pošto je bila u stalnoj komunikaciji sa njima tokom puta, posumnjala u izvještaj o vremenu pogibije jer, kako navode, zvanični snimci sa granice ukazuju da su značajno ranije prešli istu, te da su najvjerovatnije stradali u veoma ranim jutarnjim časovima, dok još nije svanulo i dok je bila smanjena vidljivost.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Slavko
Gost
Slavko

Prodjite pored Volija na Starom aerodrumu dje Mesa Kolarevic gradi zgradu i pogledajte kolika je rupcaga punih 20 dana cijelom duzinom kolovoza. U gusto naseljenom mjestu nisu u stanju da za 20 dana makar znak stave a kamoli sta drugo. Vazno je da se gradonacelnik hvali nekakvim ulozenim milionima u glavni grad na na sto metara od skole imamo crnu… Više »

marko
Gost
marko

Ovakve neodgovornosti nema ni u afriku!

kokotski
Gost
kokotski

Jaksa,
posto svakodnevno prolazim par puta tim putem i ne vidimtaj znak ogranicenja brzine molim te slikaj ga i posalji da imam.
Zamolio bih te jos i uvece da slikas svjetlosnu signalizaciju i znakove za smjer kojom trakom da vozimo posto ih svaki dan mijenjaju po par puta.
Bio bih ti zahvalan….

Roki
Gost
Roki

Svakodnevno se desava da ljudi lome kola upadajuci u rupe i nailazeci na prekopane ulice bez ikakve signalizacije, bez znaka obavjestenja, ama bas nista. Ako je tacno da su poginuli zbog toga, treba tuziti izvodjaca radova pa ce mozda sledeci put vise voditi racuna. Neka sto su nesposobni nego i bezobzirni i bezobrazni.

Advokat
Gost
Advokat

Da je tačno sve što pišete verujem da bi firma koja je na tenderu dobila posao vršenja nadzora nad ovim radovima zbog velikih garancija koje prilazu obustavila radove koji ugrožavaju bezbednost. Ali svakako to neko treba da utvrdi

Jokso
Gost
Jokso

Svjedok sam neodgovornog ponašanja kda se izvode radovi (i nažalost nije jedini put da sam to doživio). Na putu Pljevlja-Žabljak ,u maju 2018., na više od 10 mijesta je bio skinut gornji sloj asfalta. Nijedno mjesto nije bilo obilježeno. Kada padne kiša samo da vam je Bog u pomoć, iako vozite 50-60km/h. Jer toliko su duboke ivice da instiktivno nekad… Više »

željko
Gost
željko

Prošao sam istom dionicom istog dana,duplom većom brzinom od dozvoljene,naišao na sloj skinutog asfalta i nijesam skrenuo sa puta.Svaki sudski vještak će potvrditi da uslovi na putu nijesu odgovorni za tragediju ove porodice.

NekoTamo
Gost
NekoTamo

Ne lupaj casti ti

Dragutin
Gost
Dragutin

E, al tebi je očigledno Milo bio instruktor.

Roki
Gost
Roki

Pitanje je jesi li uopste naisao na znak, radovi na putu i ogranicenje brzine? Nisi vjerovatno

Koverdejl D.
Gost
Koverdejl D.

Ne bih se bavio pretpostavkama ali bi trebalo sprovesti nezavisnu istragu. Pojedini izvodjaci radova su uzas. Najbolji primjer je bulevar kroz Donju Goricu i izvodjac, firma Tehnoput ( lose obiljezeno, put u stanju da otkinete tocak dok prolazite, nebezbjedno za pjesake…). Dje je tu odgovornost?

Jaksa
Gost
Jaksa

Imas znak ogranicenje 20, pa polako, nece nista da se desi ako postujes propise

Anonimni
Gost
Anonimni

Ne mlataraj, 10x dnevno prodjem tuda, signalizacija i upravljanje saobracajem, za vrijeme izvodjenja radova je ukratko trop.

Tako je!
Gost
Tako je!

Jaksa, vidi se da nisi mrda’ iz svog rodnog sela. Ako smo razvijena drzava onda se mora voditi racuna o bezbijednosti ljudi. Putevi moraju biti obiljezeni, trotoari ravni i sahte zatvorene! Nidje sunce ne sija ljepse nego u CRNOJ gori!

misli pa zbori
Gost
misli pa zbori

Sram te bilo! Crna Gora se piše velikim slovom, a sunce nek ti neđe drugo sija, ako ti ođe ne valja!

Send this to a friend