Hronika

Otac napadnutog mladića: Josif bio u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu

Predrag Vukićević, otac Josifa Vukićevića (19) kojeg je grupa mladića pretukla u ponedjeljak veče u Siti kvartu, tvrdi daje do napada na njegovog sina došlo iz čista mira i da se on samo zadesio u pogrešno vrijeme, na pogrešnom mjestu.

<<<UP: Pretučen mladić u City kvartu, spriječeni pokušaji kamenovanja, ne nasijedati na provokacije<<<

“Prinuđeni smo da reagujemo jer se njegovo ime spominje više puta u više navrata već nekoliko dana u javnosti u negativnom kontekstu, bilo da su pojedinci ili grupe u pitanju koji su iskoristili ovu priliku da zloupotrijebe njegov identitet, time nanoseći i njemu i nama dodatni stres i nervozu”, kazao je Vukićević.

On je dodao da je događaj predstavljen kao da je Josif Vukićević „sa nekom vrstom provokacija isprovocirao grupu huligana, stvorio problem, odnosno doveo do toga da ta ista grupa fizički nasrne na njega, odnosno prebije ga“.

“Jedina i prava istina je da naš sin nijednim postupkom nije izazvao ili isprovocirao bilo koga bilo čime, već se nažalost našao na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme i nekoj grupi huligana poslužio kao predmet, žrtva na kojoj su iskalili svoje frustracije. Za nas i po našem mišljenju to nijesu ničiji navijači, ni predstavnici, već huligani od čijih ruku i nogu tu noć je stradao naš sin”, kazao je Predrag Vukićević.

On je dodao da vjeruju u nadležne organe i da očekuju da će rasvijetliti ovaj događaj do kraja i da će se krivci pronaći i biti propisno kažnjeni, jer, kako je kazao Vukićević, ako se ne uhvate i ne budu kažnjeni, ovo sjutra može zadesiti bilo koga. Iz Uprave policije ranije je saopšteno da rade na identifikaciji osoba koje su napale Vukićevića.

“Grupa, za sada nepoznatih osoba, fizički je napala J. V. koji tom prilikom nije zadobio ozbiljne povrede, dok su se napadači udaljili u pravcu kružnog toka. Aktivnosti policije o ovom događaju su u toku”, saopšteno je iz policije.

Policija je, kada je stigla, zatekla pretučenog mladića. Konstatovane su lakše povrede. Savjet za građansku kontrolu rada policije razmatrajući slučaj utvrdio je da su službenici Centra bezbjednosti Podgorica profesionalno postupali, „da konfliktu konkretnom događaju nije po nacionalnoj osnovi na što neupitno ukazuju dosadašnje izjave oštećenog građanina i očevidaca i bespredmetno i kontraproduktivno postupanje organa i zvaničnika drugih država koji tako ne doprinose rješavanju slučaja koji će svoj pravni epilog dobiti u okviru prekršajnog postupka”.

U izjavi datoj policiji, Josif Vukićević je otkrio i neke detalje koji do sada nijesu bili pznatijavnosti. Danilovgrđanin je rekao daje nekoliko osoba koji su iz automobila (jedan je bio crvene boje) počeli da tuku drugog momka koji je takođe stajao na autobuskom stalištu.

Prema svjedočenu Vukićevića taj momak nije ništa dobacivao niti n abilo koji način provocirao. U kasnijoj razradi, Vukićević je, prema navodima Vijesti, ustvrdio da su, osim njega, prebijena dvojica momama koji su bili u njegovoj neposrednoj blizini.

“Kada sam vidio da tuku ova dva momka bez razloga, prepao sam se i iz straha počeo da trčim u pravcu kružnog toka”, rekao je on policiji dodajući da su ga napadači jurili, a da im se pridružilo još desetak osoba koje su izašle iz vozila koje su prethodno zaustavili na kolovozu.

Prema informacijama Pobjede, crnogorskoj policiji nije prijavljeno, niti postoje, osim izjave Josifa Vukićevića, neke indicije da su još dvije osobe bile napadnute kod autobuskog stajališta u Siti kvartu u Podgorici.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Stanko
Gost
Stanko

Voleo bih da mi neko ovde objasni kako to da policija još uvek nije identifikovala i uhapsila one koji su tukli ovog momka. Da li je po vašem mišljenju u pitanju nesposobnost policije ili nemanje želje da se ti momci privedu?

Hajduk
Gost
Hajduk

Kriv je jer je kamenovao kolonu automobila zajedno sa još 10- tak momaka, nije imao sreće da pobjegne kao mu drugari. Tata mu zavaljen u kućnu fotelju nije mogao znat što mu mezimac radi. Nije čekao gradski prevoz sigurno.

Zabar Ct
Gost
Zabar Ct

Na kraju ce bit’ da je sam sebe izudarao

Bokelj
Gost
Bokelj

Nezavisna Boka Kotorska

Aaaaa
Gost
Aaaaa

Evo, nemamo problema sa tim. Neka se svako odvoji ko oce…

Dobar dan
Gost
Dobar dan

Kad će konačno da se jave policiji junaci što su gadjali kamenjem automobile ovih navijača i potencijalno im ugrozili ŽIVOTE u saobraćaju?

PrincOdKonika
Gost
PrincOdKonika

Sta ovaj brblja kada nije bio tamo ?
Ko mu daje prostor ??
Dje su izjave roditelja onih sto su ga prebili, neki i oni kazu sta je bio razlog ???

Uciteljica Rada
Gost
Uciteljica Rada

I da im se izvini sto su ga tukli…

Danilovgrad
Gost
Danilovgrad

Smaras druze dosadio si vise ne mices se sa portala ti znas sto je bilo vidi se da ne znas nista drugo bez da komentarises

Nina
Gost
Nina

Svi su bili divni,krasni cutolozi u prolazu.Naravno da nije istina i naravno da roditelji ne treba da se oglasavaju na ovakav nacin,jer ne cine korist vec stetu svojoj djeci.

Цар🇷🇺Романов
Gost
Цар🇷🇺Романов

Мислили су да је “њихов”, сада их није брига.

Savo Fatić
Gost
Savo Fatić

A što kažu BIA i Ivica Dačić?

Zesi
Gost
Zesi

Zaboravi da navedes da si u DPS

Pele
Gost
Pele

Ljudi ne volim kad se sport mijesa sa huliganima, svi volimo da nasi vaterpolisti pobjedjuju, ali nemojte trijunf njihov ovim nedjelom spajat, ovo ce svaki vaterpolista osudit

Simo
Gost
Simo

Napadače pod hitno treba naći i kazniti višegodišnjim zatvorom. Tu se ne radi o navijačima, niti o crnogorcima niti o Srbima, već o huliganima čiji mozak razmišlja na najprimitivniji način. Ljude koji bi vas bez razloga napali na ulicu su nekada odvodili u mentalne ustanove ili na robijanje. A danas ih štite razne NVO organizacije jer se eto bore za… Više »

Riki Miroljub
Gost
Riki Miroljub

A PIPUNA za SOBNOG STRARJEŠINU!

Boka
Gost
Boka

To vece su u automobilima bili navijaci koji su se vracali sa proslave nasih vaterpolista,tako da nije bilo ni popova ni litija! Al na kraju ce stradat neduzan narod zbog prepucavanja politicara! Bas me stalo za crkve i hoce li placat porez,al mi je stalo za neduznu djecu koja kad ovo gledaju zele da podju iz ove zemlje!

Гост
Gost
Гост

Nisu ga tukli zato što je Srbin nego zato što su mislili da je Srbin. Znači nema incidenta na nacionalnoj osnovi. Sve je u redu.

KarlitoBrigante
Gost
KarlitoBrigante

A sigurno iz cista mira, nemojre gospodine kad znate da nije istina jer je bilo vise ocevidaca, i slike mu prikazujete kad je imao 12-13g kao da je beba a ne da ima 20g i 2 metra visok. Provocira je i to je ziva istina i dizao 3 prsta na kolonu vozila i to je provokacija.

654321
Gost
654321

nije decko krv, druga grupa je kamenovala auta, junaci su pobjegli…

svjedok
Gost
svjedok

E samo mi kao kontraargumentaciju nemojte napisati :đe mogao naći kamenje.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Trebao je da odma reaguje a ne da Vučić pali tenkove. Mada ko pažljivije pogleda snimak viđeće da mali ne bježi kao da je ugrožen, nego oće da se skloni. Odma se viđelo da nije Srbin, jer je bježanje njihov nacionalni sport i nema šanse da bi ga iko stiga.Počinitelje naravno primjereno kazniti.

777
Gost
777

ne bi ga stigli do krfa da je srbin

svjedok
Gost
svjedok

Smiješno opravdanje.Da su tukli ta 2 momka vijesti bi to imale na portalu.Pravi razlog je provociranje ,tj.dizanje 3 prsta i što je mnogo važnije,gađanje kamenjima auta koja su slavili uspjeh vaterpolista.

brkoo
Gost
brkoo

U ovoj priči po mom mišljenju je najbitnije procesuirati huligane. Imaju snimci a oni se ne privode. Ko su oni te su iznad zakona, ko ih štiti i zašto, zašto novinari ćute?

Crnagorcimacg
Gost
Crnagorcimacg

On misli da ako su on i sin kao zvezdini navijaci isfrustrirani svako mora bit frustriran

Očekivano
Gost
Očekivano

Svojim neuspješnim pokušajima da sačuvaju milione, popovi su podigli pritisak do tačke ključanja, napetost je ogromna. I dalje to rade, bez obzira na posljedice, čak i po njih same.

free samples
Gost
free samples

popovi!?

GNK
Gost
GNK

При пејд патриоте показале право лице.Бију недужну дјецу

LažniRektor
Gost
LažniRektor

Svaka ti je istina takva. ZDS

mrkela
Gost
mrkela

Crkva mirno šeta i pali zapaljivu omladinu . Molim crkvu da mirnom šetnjom sa ulice pođe u hramove i ovoga biti neće .

Grk
Gost
Grk

Kriv je sigurno nebi ga iz čista mira onoliko prebili .

CafeDelSrpska
Gost
CafeDelSrpska

Oće to tako jes, stojiš i čekaš autobus i onda se odjednom zaustavi pet automobila s nepoznatim ljudima koji istrče da te biju?

Jaksa Lovcenac
Gost
Jaksa Lovcenac

Prestanimo citati In4S, Borbu,kurir to je to! Ignorisati njihove lazne vijesti i ugasice se sami kad ne bude citalaca.

Send this to a friend