Hronika TIVĆANIN S.P. SVJEDOK SARADNIK U PREDMETU MANJIFIKO

Otkrio dilersku mrežu iz Kolumbije i Crne Gore

Kod uhapšenih nađeno i oružje (Foto: Uprava policije)

Tivćanin S.P. koji je uhapšen kao član kriminalne grupe koja se bavila švercom kokaina, priznao je krivicu, a tužilaštvo  lanira da mu dodijeli status svjedoka saradnika. Prema nezvaničnim informacijama Dana, on je do detalja opisao ulogu svih članova međunarodne kriminalne grupe.

<<<Akcija Manjifiko: Prekinut međunarodni lanac šverca kokaina, uhapšeno sedam osoba<<<

Navodno, on je ispričao da su u više navrata iz Kolumbije nabavljali kokain u manjim količinama, kako ne bi izazvali sumnju. SDT je interesovalo ko im je dopremao drogu i koji pomorci su učestvovali u tome. Jedan od uslova SDT bio je i da S.P. otkrije kompletnu dilersku mrežu na Primorju. Kako Dan saznaje, on će biti ponovo saslušan, a nakon toga će Viši sud cijeniti njegov iskaz i donijeti konačnu odluku već tokom naredne nedjelje.

Službenici Uprave policije su u koordinaciji sa Specijalnim državnim tužilaštvom realizovali akciju “Manjifiko” i na taj način prekinuli međunarodni lanac krijumčarenja kokaina iz Kolumbije u Crnu Goru. Krivičnim prijava je obuhvaćeno ukupno 11 lica, od kojih je do sa da uhapšeno sedam. U ovoj akci ji uhapšeni su Miloš Petrić, Đuro Perović, Miloš Perović, Srđan Pavlović, Toni Petković i Rade Samardžić, dok su Dragan Miletić i Danilo Đurović u bjekstvu. Na slobodu je pušten Božidar Božović jer tužilac nije predložio pritvor za njega.

Istražitelji sumnjaju da je Đurović bio na čelu ove kriminalne organizacije.

Advokat Ratko Pantović potvrdio je za Dan da brani šestoricu osumnjičenih i da su svi oni na saslušanju u Specijalnom državnom tužilaštvu negirali krivicu.

Novac od kriminala ubacivali u legalne tokove

Policija je obavila pretres kuće Srđana Pavlovića, gdje je pronađena određena količina narkotika. Istražitelji provjeravaju i da li se s tom kriminalnom grupom i njihovim poslovima može dovesti u vezu nedavno paljenje automobila Pavlovićeve majke, ali i još nekoliko povezanih događaja u Tivtu.

Tokom pretresa su pronađeni i oduzeti kokain, vaga za precizno mjerenje, veća količina novca, putnička motorna vozila visoke klase, oružje i municija, kao i skupocjeni predmeti za koje se sumnja da su pribavljeni nelegalno stečenim novcem.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su pripadnici ove kriminalne organizacije, vršeći krivična djela, stekli veliku imovinsku korist, koju su, kako se sumnja, pranjem novca pokušali da ubace u legalne finansijske tokove naveli su iz policije.

4

avatar
1000
4
0
0
 
4
awetinjaVlasnik dronaMMANadamo se
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
awetinja
Gost
awetinja

Oće li biti uhapšen ko u columbiu?

Vlasnik drona
Gost
Vlasnik drona

Velike tivatse biznismene i fvercere droge neće da uhapse ili ne smiju.Moze li ko da kaze ko truje djecu drogom po Crnoj Gori i kako ona dolazi kod nas a toliko carine i policije na terenu

MMA
Gost
MMA

E sada to sto su na taj nacin stekli sve treba prodati i podijelizi ljudima koji nemaju da se prehrane ili u budzet drzave,moje misljenje

Nadamo se
Gost
Nadamo se

Daj bože da se makar ova jedna jaka linija trovanja dijece zaustavi.

Send this to a friend