Hronika

Pejaku zadržavanje do 72 sata zbog izazivanja panike i nereda

Foto: Facebook

Koordinator partije Alternativa Crna Gora Vesko Pejak (40) danas je priveden u Nikšiću, jer je na svom Facebooku profilu pozivao na rat. Kako nezvanično saznaje CdM, on je priveden zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje panike i nereda i određeno mu je zadržavanje do 72 sata.

Naime, Pejak je juče napisao status navodeći da će u Crnoj Gori biti rata i da je sinoćnji incident kod Delta city-ja potvrda njegovih riječi da će doći do oružanog sukoba.

Pejak je, između ostalog, sinoćnji doček crnogorskih vaterpolista nazvao DPS mitngom, koji je prouzrokovao provokacije i prebijanje po ulicama.

Informaciju o Pejakovom hapšenju povrdila je večeras i Uprava policije. Kako su saopštili, njegova objava “Biće rata” izazvala je uznemirenje građana.

Pejak je uz krivičnu prijavu priveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilštvu u Nikšiću.

Alternativa Crna Gora je nekoliko godina djelovala kao grupa građana, da bi uoči parlamentarnih izbora 2016. godina postali politička partija. Na tim izborima osvojili su 878 glasova.

U javnosti su poznati po inicijativi za uvođenje neradne nedjelje.

J.L.

77

avatar
1000
46
31
0
 
63
OkupatoriNEPosrbicaC.G.petar💗mne🇲🇪trtGoran
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
OkupatoriNE
Gost
OkupatoriNE

Ne euro srbima bojkot

PosrbicaC.G.
Gost
PosrbicaC.G.

Bojkot robe iz Srbije Crnogorci.

petar
Gost
petar

sjeverna koreje like this

Goran
Gost
Goran

Podraška za ovog dobrog čovjeka. Čovjek je samo rekao: ako hoćete imaćete rat. Dakle sve zavisi da li će druga strana da napane. To je uvijek bilo u redu jer se čovjek mora braniti. A posebna priča što Miraša niko ne hapsi kad je na zvaničnoj televiziji objavio da će biti rat au CG ako Zakon ne ostane na snazi.

Djomaa
Gost
Djomaa

Pale maske,a Pejaku? Bili ste neko kome smo vjerovali.Prosipali ste građanski sistem vrijednosti,a u stvari ste vašim djelovanjem dokazali da ste samo produžen rukav anticrnogorske opozicije.Vješto ste se prikrivali,priznajem.Nego srećom,mali ste i beznačajni.

mile kitić
Gost
mile kitić

Ne zna se je li zgodniji ili pametniji.

Borisv
Gost
Borisv

A nego sta nego uhapsit,ne pustat ga jedno vrijeme pa neka ratuje u spuz dolje!!!junak

Arena
Gost
Arena

Odakle su ovi ljudi koji izazivaju nerede i dovode u zabludu crnogorski narod?Odakle su došli?Zaista ću morati, čitaoce i komentatore iz CDM da pitam, jer ja ne znam, iako se ponosim poznavanjem, crnogorskih bratstava i plemena.

Boban
Gost
Boban

On je to napisao a ovi iz DPS-a sve rade da do toga dodje…jedino sa ratom mogu sacuvati fotelje

Libero7
Gost
Libero7

A vidji ovoga zeca a ne smije nocu sam izac pred kucu.

Pajo
Gost
Pajo

“Gradjanski aktivista” koji kaze “nema nas” ukoliko drzava povrati formalno vlasništvo nad sakralnim objektima koje uzurpira crkva druge države u CG, a kojoj niko be bi branio da normalno koristi ove objekte. Znači “nema nas” ako im se ukine pravo da ne daju crnogorcima da isto uđu u istete Crkve sa Svestenicima crnogorske crkve civilizovano i bez ugrožavanja ikoga. I… Više »

Zelena čoja
Gost
Zelena čoja

Eeeee SFRJ zlatili ti se zakoni i pisani i nepisani.

Kralj Nikola I
Gost
Kralj Nikola I

Te da oce.. hrvatska i bosna se odbranise od velike JNA kosovo od VJ a i mi cemo pospremit saku jada!

Maks
Gost
Maks

Vele,jesi ponio koju dekicu sa sobom,u betonjerku zna da opasno za’ladi?

VOJVODA MIRKO
Gost
VOJVODA MIRKO

izasao kad ti ja pozelio!! mnogo si se opustio!!

Send this to a friend