Hronika

Pljevlja: Dvije osobe osumnjičene za zloupotrebu službenog položaja

Pljevlja

Službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije u saradnji sa službenicima Centra bezbjednosti Pljevlja podnijeli su krivičnu prijavu protiv L.C. (75) i P.C. (50) zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako navode, sumnja se da su L.C. kao predsjednik Skupštine akcionara AD „Hotel Pljevlja“ i L.C. kao predsjednik Odbora direktora AD „Hotel Pljevlja“ lažnim prikazivanjem činjenica i suprotno Zakonu o privrednim društvima doveli u zabludu manjinske akcionare ovog društva iz Pljevalja, te da su akcije koje su im povjerene u radu protivpravno prisvojili prilikom promjene organizacionog oblika ovog akcionarskog društva u društvo sa ograničenom odgovornošću.

Na ovaj način su L.C. i P.C., kako se sumnja, oštetili manjinske akcionare za iznos od 259.364 eura.

“Ovlašćeni procjenitelj je 29. februara 2010. godine, utvrdio je da imovina AD „Hotel Pljevlja“ vrijedi 1.417.803,99 eura, a da manjinski akcionari posjeduju 18,2934% vrijednosti akcionarskog kapitala, što iznosi 259.364,56 eura. Naime, prilikom restruktuiranja promjenom organizacionog oblika iz akcionarskog u društvo sa ograničenom odgovornošću L.C. i P.C. su, sumnja se, postupili suprotno Zakonu o privrednim društvima na osnovu kojeg su bili dužni od manjinskih akcionara pribaviti pisanu saglasnost za otkup njihovih akcija, a ukoliko manjinski akcionari nisu saglasni sa prodajom njihovih akcija, bili su dužni registrovati akcionare kao suvlasnike DOO analogno procentu akcija koje su oni imali u AD “Hotel Pljevlja”, objašnjavaju iz poliicje.

Provjerom poslovne dokumentacije, kako dodaju, utvrđeno je da ne postoji pisana saglasnost manjinskih akcionara na osnovu koje se može izvršiti otkup njihovih akcija kao i da nijedan od tih akcionara nije postao suvlasnik u ovom privrednom društvu. Takođe, utvrđeno je da nijedan od akcionara nije uredno pozivan na vanrednu Skupštinu akcionara AD „Hotel Pljevlja“.

“Na ovaj način P.C i L.C. su, sumnja se, namjerno držali u zabludi manjinske akcionare neobavještavajući ih da su izvršili restruktuiranje društva iz akcionarskog u društvo s ograničenom ogovornošću i na taj način protivpravno prisvojili njihove akcije u vrijednosti od 259.364 eura”, dodaju oni.

A.G.

6

avatar
1000
4
2
0
 
4
PoznatiVraneska dolinaVojoGradjaninCashike
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vraneska dolina
Gost
Vraneska dolina

Наздравље! Мислим да је власник хотела један од 2 одборника те је подржао Цркву и литије. Погледајте тсјминг, 29.02.2010. процјена, а 2020 се процесуира. Класично утјеривање страха.

Gradjanin
Gost
Gradjanin

Kad ce optuznica za uzimanje drzavne ulice na jaliji znaju pljevljaci o cemu pricam

Cashike
Gost
Cashike

Poznati neljudi u pv

Poznati
Gost
Poznati

Cvijovici

Vozi misko
Gost
Vozi misko

Litije im dodjose glave

Vojo
Gost
Vojo

I treba,rasporedili su se po strankama, misle neko lud i glup .

Send this to a friend