Hronika POJAČANE KONTROLE NA SVIM PUTEVIMA

Počinje kampanja Stop za neregistrovana vozila

Uprava policije i Nacionalni biro osiguravača Crne Gore od sjutra do 30. novembra zajedno će sprovoditi kampanju “Stop za neregistrovana vozila”.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, kampanja će se sprovoditi na svim magistralnim i regionalnim putevima, naseljima, lokalnim putevima i ulicama na kojima saobraća ili se očekuje povećan broj neregistrovanih vozila, a cilj je sprječavanje njihovog, kao i učešća u saobraćaju vozila kojima je isteklo vrijeme važenja saobraćajne dozvole i vozila koja nemaju propisani broj registarskih oznaka.

“I pored činjenice da su predmet stalnih policijskih kontrola, uočeno je i dalje povećanje broja neregistrovanih vozila koja učestvuju u saobraćaju, čiji vlasnici nijesu registrovali svoje vozilo ili nijesu podnijeli zahtjev za registraciju vozila, u zakonskom propisanom roku”, navode u policiji.

Dodaju i da određeni broj vozila učestvuje u saobraćaju bez registarskih oznaka, odnosno bez propisanog broja registarskih oznaka, a česti su i slučajevi da su na vozilima istaknute neodgovarajuće registarske tablice, napravljene od materijala koji nisu u skladu sa zakonima i koje nije izdao nadležni organ.

“Pored naprijed pomenutih mjera i radnji i kontrole prekršaja iz poglavlja “Registracija motornih i priključnih vozila”, službenici saobraćajne policije će postupati i sankcionisati i ostale prekršaje vozača i učesnika u saobraćaju, u skladu sa zakonom”, ističu u policiji.

Iz Uprave policije poručuju da iako cilj kampanje prvenstveno nije sankcionisanje nesavjesnih vozača, već preventivno djelovanje, saobraćajni policajci će intenzivno kontrolisati vozila i vozačima koji se zateknu u korišćenju neregistrovanih vozila u saobraćaju biće uručen prekršajni nalog, a vozila će biti isključena iz saobraćaja.

U okviru kampanje će saobraćajna policija učesnicima u saobraćaju podijeliti 15.000 flajera, koje je obezbijedio Nacionalni biro osiguravača Crne Gore.

25

avatar
1000
20
5
0
 
24
ooooMarkoMurka DrotRealanGost
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
oooo
Gost
oooo

“Nacionalni biro osiguravača Crne Gore” a jes im i naziv 🙂

oooo
Gost
oooo

E bice muke ovo do prije izbora. Treba napunit prazani budzet. Pocelo je sa obaveznim zimskim gumama na 15-20 stepeni po PG i Primorju nije bitno sto ce klizat ka po staklu i ginut ili udese pravit nije bitno. Sad ovo sto u principu podrzavam jer treba izbacit tehnicki neispravna auta iz saobracaja. Sacekajmo jos par dana na nesto novo.

Marko
Gost
Marko

Samo pogledajte auta ispred zgrade mup-a, vecina ih je bez tablica a ostala koja i imaju tablice su vecinom neregistrovana! Ali naravno da nece kolega kazniti kolegu,kaznice nekog mrca koji nema leba da jede! A takvi rijetko divljaju u voznji,uglavnom divljaju tatini bogati sinovi jer im ne moze niko nista!

Realan
Gost
Realan

A kad ce napokon akcija STOP KORISTENJU SLUZBENIH AUTA U PRIVATNE SVRHE. nidje to niti pominju niti prate al realno na gorivo i amortizacije godisnje se ukradu milioni koje svi placamo. Samo pogledajte koliko sluzbenih auta ima ljeti po plaza,po delti svaki dan,ispred skola,ama gdje god se okrenes ispadaju euri kroz auspuhe koje nama uzimaju a mi djecu lijecimo SMS… Više »

Gost
Gost
Gost

Malo su ovi sto drze tehnicke ovome narodu uzeli para ponasaju se kao ministri svi zajedno nemaju mali odmor od skole ocekujem of nasih organa da sto vise njih kontrolisu jer su oni glavni uzrok stanja vozila koja su u saobracaju a naplacuju svoke usluge kao da rade operaciju na otvorenom srcu a ne gledaju da nevide sto je pokvareno… Više »

PG-081
Gost
PG-081

70% mupa vozi neregistrovana kola i to cijela CG zna

Trt milojka
Gost
Trt milojka

Pocnite u Niksic od Kliceva pored skole

Vido
Gost
Vido

Alo koji policajac ima registrovano auto
Pocnite od sebe.

Cocorayco
Gost
Cocorayco

Pošto prilikom registracije izdvajamo i za to: hoće li ko zakrpiti one rupetine na bulevaru ispred MAŠE? Kako to da dična policija ne interveniše jer ugrožavaju bezbijednost saobraćaja.

Slavko
Gost
Slavko

Zasto je registracija u Crnoj Gori tri puta skuplna nego u bogatoj Njemackoj? Je li vi to radi nase sigurnosti? DPSU je jedini cilj da odere Crnogorce do zadnjeg centa. Plata 250 eur, registracija 300 za auto staro 20 godina…

Blunjo
Gost
Blunjo

U principu, sve nijhove “akcije”, usmjerene su na najugrozeniji dio ucesnika u saobracaju, kojima je auto prijeko potreban za posao za prebacit djecu I sl, a koji u principu nikad ozbiljnije I ne ugrozavaju bezbjednost saobracaja. Oni od kojih ginemo, ostaju nekaznjeni. Samo navukuju bijes naroda na institucije, opravdano.

Duško
Gost
Duško

E kad se bore protiv sebe,pa SVI policajci godinama ne registruje svoja auta!
Admine, budi čoek pa mi pušti komentar!

Enigma
Gost
Enigma

E kad bi moglo kao po evropi, besplatno gorivo besplatna registracija, poklanjaju auta, velike plate, svi direktori 😂😂😂😂ajde ne sprdajte se probudite se uzmite nešto da radite 🇲🇪🇲🇪🇲🇪

freeman
Gost
freeman

Mislim da im je cilj samo da naplate kaznu, ne i da preventivno i edukativno djeluju na ucesnike u saobracaju, sto u konacnici inma neuporedivo bolje djelovanje na ponasanje i kulturu ucesnika u saobracaju. Gađenje….

Danko
Gost
Danko

Pa e,e! A kad zaustave kolegu koji nije registrovan? Sto onda?

Realan
Gost
Realan

Pusti ce ga a ako napravi udes namjestice da on nije kriv jos ce i dobit ostetu.

primorje
Gost
primorje

nista samo ga pusti

Mili
Gost
Mili

Onda ga ladno puste 🙂

Murka Drot
Gost
Murka Drot

Nista…Šta ću?

.Obicno mi kažu da imaju kredit,malu djecu,sitnu ženu, stare roditelje..Pa će čim bude isplata prekovremenog

Send this to a friend