Hronika

Pod istragom tri službenika ZIKS-a

ZIKS

Uprava Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija za šest mjesececi ove godine pokrenula je postupke protiv tri službenika zbog sumnje da su pokušali da zatvorenicima doture telefone i druge nedozvoljene predmete, saopšteno je Pobjedi iz ove institucije.

U maju su uhapšeni zatvorski policajci Ivan Martinović (35) i Alen Beganović zbog sumnje da su pritvorenicima i zatvorenicima unosili telefone, a pretresom njihovih stanova pronađeno je i oružje. Oni se terete za zloupotrebu službenog položaja i nedozvoljeno držanje oružja.

U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija zaposleno je 515 radnika i, kako navode, potrebno je povećati broj službenika na poslovima obezbjeđenja. Saopštili su i da imaju 339 zatvorenika koji su osuđeni za krađu, tešku krađu, krađu u produženom trajanju i razbojničku krađu. Zbog silovanja kaznu služi devet osoba, za ubistvo 43, a 42 za teško ubistvo.

Takođe, kako je saopšteno, u Istražnom zatvoru se nalazi i veliki broj pritvorenika koji se sumnjiče za ubistva, krađe, razbojništva…

Zatvorenicima koji se nalaze na izdržavanju kazne zatvora omogućeno je radno angažovanje koje se utvrđuje na osnovu procjene ličnosti zatvorenika, interesovanja i afiniteta, potreba i mogućnosti zatvora, kao i na osnovu drugih relevantnih parametara u okviru zanatske i poljoprivredne proizvodnje, pomoćne tehničke, administrativne poslove.

“U ZIKS-u je radno angažovano 279 zatvorenika. Osobe koja se nalaze u pritvoru, na osnovu odobrenja sudije za istragu i osobe koje rukovodi zatvorom, takođe, mogu biti radno angažovana. U okviru pritvorskih jedinica u Podgorici i Bijelom Polju radno je angažovan 21 pritvorenik”, saopšteno je iz Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
VladanBataraspadsistema
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vladan
Gost
Vladan

Pusti te beganovica i te mucenike nego jurite pentagon tako zvani objekat

Bata
Gost
Bata

Prije nego što objavite imena, i narod počne da ih pljuje. Trebalo bi se raspitati dokle je stigla istraga i šta su utvrdili forenzičari. Krajnje ne profesionalno od vas

raspadsistema
Gost
raspadsistema

Prosle godine je zaplinjeno oko 500 telefona u zatvoru.Nece biti da su ih samo ova 3 ubacala.Direktor,pomocnici direktora,sekretarice,sefovi smjena,dezurni smjena,komplet medicinsko osoblje i jos mnogi drugi imaju pravo da unesu telefone u zatvor,a nemaju jedino pravo zatvorski policajci.Cista diskriminacija.Ko garantuje da medicinska tehnicarka nece ubaciti telefon nekom zatvoreniku.Ili niko da nema pravo,ili svi.

Send this to a friend