Hronika

Podgoričanin osumnjičen za silovanje supruge: Dokazaću svoju nevinost

Podgoričanin osumnjičen za silovanje supruge: Dokazaću svoju nevinost
Šundić

Podgoričanin Vaslije Šundić, koji je optužen da je pokušao da siluje svoju suprugu, obratio se pismo redakciji Dana, u kojem je poručio da će tokom suđenja dokazati svoju nevinost.

“Nalazim se u pritvoru već tri mjeseca. Početak suđenja mi je zakazan za 3. februar u podgoričkom Višem sudu. Ovim putem želim da se oglasim i po prijavi Uprave policije da sam prilikom privođenja u Više tužilaštvo slomio vrata od policijske marice pričinivši štetu od 338 eura. Slučaj je uzelo Osnovno državno tužilaštvo i teretilo me za isto, nakon čega je rađena rekonstrukcija uz moje prisustvo”, naveo je Šundić u pismu.

Kako je dodao, tokom rekonstrukcije pred tužiocem i više pripadnika policije pokazao je kako je otvorio vrata i pobjegao.

“Iz marice sam izašao za manje od 30 sekunid bez ikakve upotrebe sile ili lomljenja vrata, kako su oni to ranije naveli. Tužilac je odbacio optužnicu kao neosnovanu”, istakao je Šundić u pismu upućenom javnosti.

Suđenje ovom Podgoričaninu će biti zatvoreno za javnost. Podgorički Viši sud ranije je potvrdio optužnicu Višeg državnog tužilaštva protiv njega.

“Zbog tajnosti postupka, ne mogu iznositi detalje. Moj branjenik je negirao izvršenje krivičnog djela i dokazaćemo njegovu nevinost”, kazala je ranije advokat Milica Saveljić, koja će braniti Šundića.

Prema optužnici, Šundić je u noći između 27. i 28. oktobra 2019. godine, upotrebom sile, prinudio svoju suprugu na obljubu.

“Dok su putovali vozilom iz Podgorice, Šundić je svoju suprugu zaustavio u mjestu M. gdje je od nje zahtijevao da imaju seksualni odnos. Ona je to odbila, nakon čega je Šundićuspio upotrebom sile da izvrši krivično djelo. Po dolasku kući, oštećena je uspjela da se iskrade i prijavi izvršenje krivičnog djela”, piše u optužnici Višeg tužilaštva.

16

avatar
1000
11
5
0
 
15
DjuroKotOsaOpustenajovan
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kot
Gost
Kot

Ne znam slučaj ali ovakve stvari su nažalost dobra reklama protiv braka. Ludi se danas uzmu iz ljubavi i to poslije više godina ” hodanja” a onda negdje kratko poslije toga dođe do ovakvih stvari. A onda društvo pokušava da uzdiže vrijednost porodice sa djecom. Ovako nema ni braka ni porodice. Može samo veza koja traje dok traje bez ikakvih… Više »

Osa
Gost
Osa

A ŠTO OVAKO NE DATE SLIKU I PUNO IME KAD UHAPSITE ZA DROGU ???!!!

Opustena
Gost
Opustena

E i to bi voljela da vidimmm..oces kad izadjes nakon 5,6god.

Mileva
Gost
Mileva

Mrkela KRALJ 👑

djuradj
Gost
djuradj

…posle svakog sexa moze te tuziti za silovanje…

mrkela
Gost
mrkela

Ako budemo hapsili ove što siluju supruge pola muževa će biti po zatvora . Ovu drugu polovinu će
tužiti žene jer im se ne primiču . Gotovi smo . Zato je sigurna muška kuća kafana .

Kolega
Gost
Kolega

Silovanje u bračnog druga??? Majke ti , a što se udajemo ili ženimo kad bježimo od te osobe…pa zar smo došli do toga da trebamo silovati bračnog druga koji nas izbjegava ili ima nekog sa strane??? Ako je ko lud razvod i doviđenja….ali u brak smo ušli jer se volimo! Nema tu riječi o silovanju!

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Pa to je bračna dužnost, propisana Zakonom

Hmmm
Gost
Hmmm

Bračna dužnost MORA da bude obostrano dobrovoljna i tačka! Sve što je drugačije od toga, drugačije se zove i treba da podliježe sankcijama.

jovan
Gost
jovan

E,sve je djavo ponio, pa i to. Dje zena da muza tuzi za silovanje !

lol
Gost
lol

ne dokazuje se nevinost nego krivica

Ida
Gost
Ida

Šta čovjeka može snaći, sačuvaj Bože!!! Silovao suprugu??? E do mojih ušiiju još nije dopirala ovakva “krivica”. Šta li je pozadina nevjestine priče???

Hmmm
Gost
Hmmm

Raspitaj se malo bolje, razgovaraj sa psiholozima koji se bave brakom i porodicom, sa NVO sektorom koji se bavi ovim pitanjima, pročitaj međunarodna istraživanja na istu temu. Zaprepastićeš se kad saznaš da najviše silovanja ima upravo u brakovima i vezama, kao i od lica koja su dobro poznata žrtvi. Najmanje ima onoga što skoro svi mislimo da je silovanje: napad… Više »

malo razmisli
Gost
malo razmisli

Dakle kad se ozenis mozes sve da zeni radis, htjela ona to ili ne?

Djuro
Gost
Djuro

Potpuno saglasan sa Idom.

Balkanska ura
Gost
Balkanska ura

Ada mene ce ova moja onda tuzit da je po citav dan psihicki ubijam I kako to dokazati ako sam ja isti kao ona …a ona ista ja …Ajd dokazi majcin sine

Send this to a friend