Hronika

Podgoričanin uhapšen zbog sumnje da je plaćao falsifikovanim novcem

Budvanska policija uhapsila je V.M. (51) iz Podgorice zbog  falsifikovanja novca.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, Podgoričanin se sumnjiči da je 11. i 12. juna, na jednoj trafici i benzinskoj pumpi stavio u opticaj dvije falsifikovane novčanice po 200 eura, kupujući predmete manje prodajne vrijednosti.

“Za oba događaja, Centralna banka je sačinila izvještaje o izvšenoj tehničkoj analizi novca, kojima je konstatovano da je tehničkom analizim utvrđeno da su predmetne novčanice falsifikati veoma dobre izrade”, navode u Upravi policije.

Falsifikovani novac, najčešće euro i dolar, u Crnu Goru dospijeva iz inostranstva i uglavnom je naša zemlja samo tranzitna destinacija.

“Zbog svog geografskog položaja i demografske strukture Crna Gora nije interesantna falsifikatorima kao tržište na kojem se može staviti u promet velika količina falsifikovanog novca”, ističu u Upravi policije.

Konstantan monitoring Centralne banke Crne Gore i Uprave policije dovodi do proaktivnog i blagovremenog reagovanja na svaku masovniju pojavu plasiranja falsifikovanog novca na nivou grada, opštine i regionalnog dijela Crne Gore.

“Ukoliko građanin primijeti falsifikovanu novčanicu molimo da se obrati najbližoj policijskoj organizacionoj jedinici, odnosno centru ili odjeljenju bezbjednosti u svom gradu ili da pozove besplatni policijski broj 122”, poručuju u Upravi policije.

S.Đ.

Send this to a friend