Hronika

Podnijete krivične prijave protiv 23 osobe osumnjičene da su oštetili budžet za 224 hiljade eura

Ilustracija

Crnogorska policija podnijela nadležnim tužiocima u Podgorici, Beranama, Nikšiću, Herceg Novom i Pljevljima 20 krivičnih prijava protiv 23 osobe zbog osnovane sumnje da su nezakonitim radnjama pričinili materijalnu štetu Budžetu u iznosu od ukupno 223.950 eura.

“Državnim tužiocima u ovim gradovima su, zbog sumnje da su počinili krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja ili krivično djelo falsifikovanje isprave, krivične prijave podnijete protiv: S.K. iz Podgorice, osnivača firme Taramont d.o.o. Podgorica; T.M. iz Podgorice, osnivača firmeMMB Commerce d.o.o. Podgorica; M.Š. iz Danilovgrada, osnivača firme Nerro azzuri d.o.o. Danilovgrad; R.M. i J.M. iz Berana, osnivača firme Zvezda Comerc d.o.o. Berane; S.L. iz Berana, osnivača firme Las – company d.o.o. Berane; R.D. iz Rožaja, osnivača firme D&A Trans export import d.o.o. Rožaje, I.D. i M.D, osnivača firmeDendopromet d.o.o. Rožaje, S.P. iz Rožaja, osnivača firme LCW d.o.o. Rožaje; S.K. i N.K. iz Rožaja, osnivača firme Ingrus comerc d.o.o. Rožaje; V.K. iz Nikšića, osnivača firme Ram commerce d.o.o. Nikšić; V.P. iz Nikšića, osnivača firme Raul com d.o.o. Nikšić; M.Š. iz Herceg Novog, osnivača firme Bono d.o.o. Herceg Novi; M.N. iz Herceg Novog, osnivača firme HN-Mirelli d.o.o. Herceg Novi; M.B. iz Herceg Novog, osnivača firme Vrbica d.o.o. Herceg Novi, D.V. iz Herceg Novog, osnivača firme Vodovar d.o.o. Herceg Novi; S.U. iz Pljevalja, osnivača firme Unko-promd.o.o, sa sjedištem u Pljevljima; S.G. iz Pljevalja , osnivača firme Ukras univer d.o.o, sa sjedištem u Pljevljima;D.M. iz Nikšića, osnivača firme Inspirit d.o.o, sa sjedištem u Nikšiću; A.P. iz Herceg Novog, osnivača firme Ap-Sara d.o.o, sa sjedištem u Herceg Novom i T.V. iz Herceg Novog, osnivača firme Bovet d.o.o, sa sjedištem u Herceg Novom”, saopštila je Uprava policije.

Osumnjičeni su u svojstvu osnivača i izvršnih direktora privrednih društava, naveli notare da ovjere izjave u kojima je navedeno da su izmirene sve obaveze koje je su ta privredna društva imala prema povjeriocima, zaposlenima i Poreskoj upravi, iako su znali da su podaci u izjavama neistiniti, a zatim su takve izjave sa neistinitim sadržajem upotrijebila kao prave prilikom podnošenja zahtjeva Poreskoj upravi za pokretanje postupka dobrovoljne likvidacije privrednih društava čiji su osnivači i izvršni direktori, pri čemu je pričinjena ukupna šteta prema Budžetu u iznosu od 223.950,13 eura.

10

avatar
1000
5
5
0
 
8
BrankoIzjavaMisterNOTodorJojle
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Branko
Gost
Branko

Cus naveli notare da im ovjere papire..To znaci da je sve prslo,niko veze nema…Od notara pa do poreske…

Todor
Gost
Todor

Dvadeset i tri osobe ostetile budzet za 224 hiljade,pa to ovi nasi iz vlasti uzimaju u 60 sekundi tolike pare kao jedinke.Da nije zalosno bilo bi smijesno.

Izjava
Gost
Izjava

POLICIJA PRAVI KARDINALNU GRESKU KOJA CE NA KRAJU SKUPO BITI PLACENA. NE SHVATAJU DA OSNIVACI NISU NAVELI NOTARE NA OVJERU IZJAVE NEISTINITOG SADRZAJA. NOTARI U KONKRETNIM SLUCAJEVIMA OVJERAVAJU ISKLJUCIVO POTPIS OSNIVACA I NISTA DRUGO. U SVAKOJ TOJ OVJERI NOTAR NAVEDE DA NE ODGOVARA ZA SADRZINU TEKSTA VEC ISKLJUCIVO I JEDINO DA JE MARKO MARKOVIC U NJEGOVOM PRISUSTVU POTPISAO DOKUMENT KAO… Više »

Jojle
Gost
Jojle

Sto bi znacilo da su mozda notari i znali da je neistinito. Bjese li ono da notar odgovara svojim potpisom i pecatom za ono sto ovjeri?

Izjava
Gost
Izjava

ODGOVARA JEDINO DA JE MARKO MARKOVIC POTPISAO

Bnjj
Gost
Bnjj

A one koji su oštetili za milione njih ne gonite samo ove sitne ribe

Privatnik
Gost
Privatnik

Nisam među njima, da se zna, ali, vjerujte, situacija u malim preduzećima je očajna. Vlada potpuna besparica, dugujemo jedni drugima, okrivljujemo se međusobno. Lakše će opštinski portir dobiti kredit nego privatnik, i zato mogu razumjeti ljude koji se odluče na taj očajnički potez da se izvuku iz situacije. Jer ovo nije poslovanje, ovo nije tržište, ovo je SITUACIJA.

Subaša
Gost
Subaša

Ne znam za Vas ali evo kod nas u firmu odlicno ide, nikom ne dugujemo, niko nama ne duguje, placamo porez, osiguravamo radnike. Sve moze.

Roki
Gost
Roki

Milo mi je ako je tako, ma mi se sve nešto čini da si ti državni službenik.

MisterNO
Gost
MisterNO

Srecno bilo! Nego mi se čini da ti pereš pare kad ti je takva idila u poslovanju….😉

Send this to a friend