Hronika

Pola godine kućnog zatvora zbog napada na vozača školskog autobusa

Ilustracija

Predrag Dragojević osuđen je presudom danilovgradskog Osnovnog suda na pola godine kućnog zatvora zbog nanošenja teških povreda Zoranu Saveljiću, vozaču školskog autobusa, krajem septembra prošle godine.

Podsjetimo, Dragojević je 25. septembra u popodnevnim časovima kod autobuskog stajališta u Spužu pretukao Saveljića, koji je bio na svom radnom mjestu, odnosno prevozio djecu.

Dragojević je otac jednog od dječaka koji se vozi školskim autobusom, a kritičnom prilikom napao je Saveljića i to naočigled maloljetnje djece.

Prema riječima očevidaca, udario ga je pesnicom u glavu, izvukao iz autobusa pred djecom i nastavio da ga udara, u pratnji trojice sinova.

Inače je u Spužu Dragojević poznat kao konfliktna osoba, koja se često svađala i sa prethodnim vozačima školskih autobusa, ali i sa sugrađanima.

Prilikom spornog događaja Saveljić je zadobio teže povrede, podlive na glavi i slomljenu desnu nogu. Saveljić je nakon incidenta u izjavi za DN kazao da se on desio na stajalištu gdje djeca izlaze iz kombija.

“Kada sam vozio đake iz škole, oko 16.45, Dragojević je čekao na stajalištu. Pitao me je da li može da uđe da popričamo, ja sam mu rekao da može, ali da se prvo pozdravimo, na šta je on odgovorio: ‘Ne, ti si krvnik meni i mojoj djeci’ i udario me šakom. Sjedio sam za upravljačem kada me je prvi put udario, pao sam i svijest mi se pomutila”, kazao je tom prilikom Saveljić, dodajući da se ne sjeća kako se našao na pločniku ulice.

“U trenutku kad je Dragojević podigao kamen iznad moje glave, naišao je moj brat od tetke, koji mi je bukvalno spasio život. Da on nije došao, vjerovatno bih bio mrtav. Brzo je došla policija i rađen je uviđaj. Prebačen sam u urgentni, gdje sam bio do ponoći. Ustanovili su mi teže povrede glave i konstatovali da mi je slomljena desna noga”, ispričao je Saveljić.

Konflikt Saveljića i Dragojevića traje od prošle godine, kada je vozač jednog njegovog sina izbacio iz kombija, jer je htio da izađe kroz prozor i zamalo ispao.

7

avatar
1000
7
0
0
 
7
Ja samJa samGorštakMilanboca
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ja sam
Gost
Ja sam

Da ga je ubio dobio bi cijelu godinu kucnog zatvora.

Ja sam
Gost
Ja sam

Ovoga je sudstvo nagrdilo,mora se zaliti ovako velika kazna se ne pamti

Gorštak
Gost
Gorštak

užasnut sam presudom. Mogu samo zamisliti kako se danas osjeća ovaj Saveljić. Nemam više komentara.

Milan
Gost
Milan

Trebali su vozaca osudit a Dragojevica nagradit kao sto jesu. Oj kukavno sudstvo ugaseno…

boca
Gost
boca

zamalo ubio covjeka i pola godine kuci??? preporucio bih ostecenome da pravdu trazi nedje drugo

Animus
Gost
Animus

Smijesnija presuda ne moze biti…neka sto je pretukao covjeka, nego ga je pretukao na njegovom radnom mjestu! Koja je poruka za gradjane, prije odlaska na posao – naoruzajte se!?

Mitar
Gost
Mitar

E pa sad nam EU i NVO kazu dvije stvari koje su 100 posto sigurne: 1. Ovaj ce odsluzit kaznu i i ostat kuci 5 mjeseci! Ima da postuje sud i nidje nece izlazit jer, kao sto vidimo, u pitanju je dobar, castan covjek koji postuje zakon! 2. Ova uzasno teska kazna ima da ga nacera da razmisli i da… Više »

Send this to a friend