Hronika

Policajac o ubistvu kolege Lekovića: Hladnokrvno i surovo, osjećao sam da su mi ruke bespomoćne

Privođenje Hasanaja, foto: CdM

Osoba koja je pucala u policajca Milutina Lekovića 15. decembra prošle godine u Herceg Novom vrlo je vješto, hladnokrvno i surovo rukovala oružjem, kazao je Lekovićev kolega Aleksandar Kilibarda. On je na današnjem suđenju u Višem sudu kazao da su njih dvojica samo pregledali torbe, ali nijesu pretresali Luana, Lulzima i Nure Hasanaj, koji se terete za teško ubistvo policjaca. Kada ih je ugledao, Kilibarda je imao je utisak da su migranti, koji su krenuli trbuhom za kruhom.

Kilibarda je pred vijećem sudije Predraga Tabaša ispričao kako su tog dana preko radio veze obaviješteni da prema Sutorini idu tri osobe, koje izledaju kao migranti.

“Kada smo ih legitmisali nijesu imali dokumenta, rekli su da su sa Kosova i da su spavali u hotelu Plaza i da su im tamo ostali pasoši. Kada su ušli u vozilo, žena je sjela iza vozača, a muškarac koji je hramljao iza suvozača. Dok smo se vozili kolega Leković se čuo sa dežunom službom. Nakon toga ta tri lica su počela da pričaju, ovaj što je sjedio iza mene počeo je da me zapitkuje, a žena je isptivala Lekovića. U jednom momentu samo sam čuo prsak i vidio sam dim od baruta. Vidio sam da je Miutin Leković pogođen hicem”, kazao je Kilibarda.

Nakon toga vidio je muškarca koji drži repetiran i uperen pištolj u njega. Ispričao je da je muškarca uhvatio za ruke i pokušao da ga odvoji od sebe.

“Tada mi je neko od njih prebacio jaknu preko glave. Osjećao sam da su mi ruke bespomoćne. To su bili momneti, nalazio sam se u paklu. Uspio sam da nekako skinem jaknu nakon čega mi je ovaj muškarac ponovo uperio repetiran pištolj u glavu, ali nije opalio. Nakon toga to lice koje je uperilo pištolj u mene, kada je izašlo iz vozila ponovo je pucalo ali nije opalio” , dodao je Kilibarda.

Podsjetimo, državljani Albanije Luan, njegov brat Lulzim (49) i njihova majka Nure Hasanaj (67) negirali su 8. oktobra u Višem sudu ubistvo policajca Lekovića.

Luan Hasanaj tvrdio je da je policajac koji bio suvozač u vozilu drzao pišolj koji je opalio tokom sudara, dok je Nure tvrdila da su optužbe falsifikovane i da su ona i njeni sinovi nevini.

Smrtonosni hitac u policajca na službenoj dužnosti ispalio je, prema optužnici, Luan Hasanaj.

Međutim, iskazi svjedoka koji su saslušani u istrazi opovrgli su odbrane Hasanaja  i tvrdnje da navodno kod sebe nijesu imali pištolj. I nadzorne kamere sa poslovnice Prve banke u Igalu zabilježile su kako Luan Hasanaj, nakon ispaljenog metka u potiljak Lekovića sa zadnjeg sjedišta policijskog vozila, u dva navrata pokušava da ubije i Kilibardu, što nije uspio da uradi jer je pištolj oba puta zakočio.

J.L.

21

avatar
1000
17
4
0
 
19
SašaVukašinovićLSCGhansBezbednjakMiroslav
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
SašaVukašinović
Gost
SašaVukašinović

Bačite ih lavovima nema druge za ovo…

LSCG
Gost
LSCG

Dozivotna za ubice

hans
Gost
hans

Pušti priču vitezu.Valjda kao policajac imaš službeni levor a kako ga upotrijebiti moraš znati.Zašto onda nijesu neutralisane ubice kolege policajca?

Bezbednjak
Gost
Bezbednjak

Mnogo toga je cudno u cijelom dogadjaju,policajci kao da su bili pocetnici,ispitajte detaljno cio slucaj a onda sud neka izrekne maksimalne kazne.

Don
Gost
Don

Policija je imala priliku i opravdane razloge da ih svo troje neutralise dok su bjezali jer su im ubili kolegu i bili opasni po okolinu. Zasto to nije ucinjeno.

rambo
Gost
rambo

i djecu kad hapse stavljaju lisice i pretresuih a da se to neucini sa ovim sumnjivim likovima malo cudno????
TREBA DOBRO PREISPITATI OKOLNOSTI SMRTI POLICAJCA

Jeste...farbamo
Gost
Jeste...farbamo

Pola amerike ima smrtnu kaznu a pola kao nema…ali postoji federalni i savezni sud,što znači da savezni sud može da donese smrtnu presudu i u ovoj polovini gde je ukinuta smrtna kazna,što i rade.Neka naše poglavice ostanu slobodno na toj floskuli da nemamo smrtnu kaznu ali da naprave tako da vrhovni sud ipak može da donese odluku o smrtnoj kazni… Više »

Izvjestaj
Gost
Izvjestaj

Ti si danas trebao da budes heroj to zapamti dobro

Gorocrnac
Gost
Gorocrnac

Žao mi je čovjeka,ali neka neko više obuči tu policiju kako se lica privode. Napravili su kukavci čitav niz propusta i previda. Vjerujem da je ubijeni bio dobar i pošten čovjek,ali posao nije radio kako treba. Pravilo službe je jedna knjižica malo deblja od dječije slikovnice i tu je apsolutno sve što policajac treba da zna i čega treba da… Više »

Britka sablja
Gost
Britka sablja

Poštovani g-dine Gorocrnac, komentarišete nešto u čemu nijeste upućeni. Mislim da ne treba vjerovate glasinama koje kruže u narod. Hvala

Пај0ни
Gost
Пај0ни

Не требају му гласине, довољне су чињенице за анализу догађаја.. Свако велико поштовање за људе који ризикују живот зарад коре хлеба..

Miroslav
Gost
Miroslav

U pravu ste.Policija je dobro obučavana ali ponekad rade losu procjenu.Iskustvo vremenom prelazi u rutinu previse se oslanjajuci na procjenu situacije ad-hok.Koriścenje sredstava za vezivanje iziskuje vecu pisaniju i papirologiju a policajcima je to mrsko.Na zalost to je ovog postenog policajca kostalo zivota.

PG-081
Gost
PG-081

Dajte familiji da im presudi

Bolan NK
Gost
Bolan NK

Osudite ih na 80 sati drustvenog korisnog rada,”to je po zakonu”.Ne bih se zacudio da ih ovi nasi strucnjaci oslobode jer “nema dokaza”,takvih slucajeva je more.Dajte im po 40,zeni 20,zakljucajte i bacite kljuc.

cetinje
Gost
cetinje

Majku i sinove po 30 godina robije jer su svo troje ucestvovali u ubistvu pokojnog Milutina Lekovica dobrog covjeka i policajca.

LAUDA
Gost
LAUDA

Sami te Bog sacuvao dobri i pošteni Aleksandre.

Britka sablja
Gost
Britka sablja

Tačno tako. Nije mu bilo suđeno da pogine..

Pravda
Gost
Pravda

Brzo ih osudiste?Utvrdite pravu istinu a onda najstrozije kazne za pocinioca.

Ranko
Gost
Ranko

Bez suđenja…dozivotna

Ivo
Gost
Ivo

Sve troje po 40god

Petar br.mne
Gost
Petar br.mne

Dozivotna

Send this to a friend