Hronika Formiran predmet

Policija je trebalo da uhapsi vozača Vladinog automobila, Tužilaštvo ispituje da li su mijenjane tablice na vozilu u kojem je bio Kandić

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici saopštilo je CdM-u da ispituju da li su na službenom vozilu Vlade u kome je bio i zamjenik generalnog sekretara Nikola Kandić, a koje je prije par noći učestvovalo u saobraćajnoj nezgodi kod TC Palada u Podgorici, bile registarske tablice koje su izdate za to vozilo ili druge, koje mu ne pripadaju, a što je, kako ističu, krivično djelo. Uprava policije je trebalo da uhapsi vozača koji je u alokolisanom stanju učestvovao u udesu upravljjući službenim vozilom Vlade Crne Gore, a ne tužilaštvo, naveli su iz ODT-a.

<<<Vladino vozilo učestvovalo u udesu kod Palade>>>

<<<Vladino vozilo koje duži Kandić prošlo kroz crveno u Budvi<<<

Iz Osnovnog državnog tužilaštva CdM-u je saopšteno da je formiran predmet povodom saobraćajne nezgode u kojoj je učestvovalo službeno vozilo koje koristi Generalni sekretarijat Vlade Crne Gore, radi utvrđivanja postojanja osnova sumnje da je učinjeno krivično djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja i/ili drugo za koje se goni po službenoj dužnosti.

“Prethodno je policija, iste noći kad se nezgoda i dogodila, obavijestila telefonom dežurnog državnog tužioca u ovom tužilaštvu o nezgodi i radnjama koje je samoinicijativno preduzela i dobila obavezujući usmeni nalog da izvrši uviđaj saobraćajne nezgode i preduzme druge neophodne radnje radi utvrđivanja koje od vozila koja su učestvovali u nezgodi je prekršilo saobraćajne propise i ugrozilo život i tijelo ljudi, odnosno da li je kod nekog od učesnika nezgode nastupila laka ili teška tjelesna povreda, što je neophodno za razlikovanje krivičnog djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja od odgovarajućeg saobraćajnog prekršaja”, naveli su iz Tužilaštva.

Upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola je, podsjećaju, saobraćajni prekršaj, predviđen Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

Po zakonu, objašnjavaju, u konkretnom slučaju ovlašćeni organ za izdavanje prekršajnog naloga je Uprava policije, jer je ona, odgovarajućim aparatom za mjerenje alkoholisanosti, utvrdila prisustvo alkohola u organizmu kod učesnika nezgode.

Policija je, kažu, po zakonu obavezna da preduzme sve neophodno druge radnje prema učiniocima prekršaja, što znači da nije u nadležnosti državnog tužioca da odlučuje o hapšenju nekog od učesnika nezgode, jer državni tužilac nije ni utvrdio postojanje saobraćajnog prekršaja.

“U odnosu na činjenicu da li su na službenom vozilu Vlade bile registarske tablice koje su izdate za to vozilo ili druge, koje mu ne pripadaju, državni tužilac, u saradnji sa policijom, utvrđuje sve činjenice neophodne radi utvrđivanja da li je neko od učesnika nezgode na vozilo postavio registarske tablice koje nijesu izdate za to vozilo, te tako učinio prekršaj iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, odnosno krivično djelo falsifikovanje isprave”, navode iz Tužilaštva.

Podsjećamo, juče je tokom saslušanja na Odboru za odbranu i bezbjednost saopšteno da je po nalogu Osnovnog državnog tužioca, Uprava policije izuzela video snimke sa kamera koje postoje u blizini mjesta nezgode, kako bi se utvrdilo da li je vozilo prošlo kroz crveno svjetlo, imalo svjetlosnu signalizaciju, odnosno takozvane “blinkere”.

>>>Sekulović: Prema prvim informacijama Kandić nije bio vozač; Knežević: Tek onda imamo problem<<<

Prema tvrdnjama Dalibora Popovića, čiji roditelji su bili saputnici u „mercedesu“ na koji je naletio Vladin „mercedes“, Kandić je vozio taj službeni automobil. Tvrdi i da je prije sudara, Vladin automobil pretekao pet-šest vozila i prošao kroz “crveno” svjetlo.

Na drugoj strani, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović tvrdi da prema prvim informacijama za volanom nije bio Nikola Kandić, te je dodao da je on imao ispod jedan posto alkohola u krvi.

S.Đ, A.O

14

avatar
1000
12
2
0
 
13
Beharovic serifDjurišićDrama ručak 😅ScorpMrgud
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Djurišić
Gost
Djurišić

Eto ti sad!!!!! Vozilo iz Đukanovićeve pratnje napravilo sudar ne propustivši vozilo. Bio je van zadatka pratnje predsednika. I šta ćemo sada? Baš me interesuje.

Drama ručak 😅
Gost
Drama ručak 😅

Pod hitno uhapsiti vozača.

Scorp
Gost
Scorp

Koliko je tesko utvrditi na koje reg. tablice je registrovano vozilo? Imate vozilo…broj sasije…saobracajnu dozvolu…polisu osiguranja… A ko je vozio? Osim svjedoka koji su to potvrdili postoji bar 3 kamere koje su snimile auto i vozaca kao i tablice koje su se nalazile na vozilu.

Mrgud
Gost
Mrgud

NIKAD NIJE KASNO mogu ga uapsit i danas

verica 7000€
Gost
verica 7000€

Bice na kraju da nije ni bilo udesa …foto montaza komita .

Luka
Gost
Luka

Zar i savjetnici koji na svoje ime duže auto imaju i svog vozača??? Čini mi se da su svi taxima došli prvi dan????

Role je king
Gost
Role je king

Kako mislite da gradjani postuju drzavu i institucije ako sami radite ovakve stvari?

Miki
Gost
Miki

Ne vjeruje se zrtvama , nego ministru… Daleko cemo stici.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Svako ko bude zataškava i štitio ovo zlodjelo, ima da odgovara ! To im je sigurno !!

I.G.
Gost
I.G.

Zasto je u sluzbenom automobilu okacen krst.

golovi
Gost
golovi

Ma nisu 🙂

Izvjestaj
Gost
Izvjestaj

Odma da vam kazem da jeste

Beharovic serif
Gost
Beharovic serif

STA CE KRST na retrevizoru na vladinom autu ? Ni jedno obeljezje NEMOZE biti bilo koje vjere na vladinim autima ? Sta ima u crnoj gori nema nide u svijetu ???

Beharovic serif
Gost
Beharovic serif

Sta ce KRST na unutrasnjem retrovizoru na vladinom auto ??? Cisti javasluk i bezakonje ?

Send this to a friend