Hronika

Policija nadzirala sahranu Igora Dedovića

Igor Dedović

Kotoranin Igor Dedović (43), koji je 19. januaraubijen u Atini, sahranjen je juče na groblju Vrbice u Dobroti. Njega su na vječni počinak ispratili brojni prijatelji i rodbina, a plato ispred kapele bio je mali da primi sve one koji su došli da se poklone sjenima nastradalog sugrađanina.

Dedovićevi prijatelji pristigli su i iz drugih crnogorskih gradova, pa je na cesti kod groblja bio veliki broj parkiranih automobila. Na prilaznom, trećem putu ka groblju, kod skretanja za naselje Sveta Vrača, službenici policije nadzirali su saobraćaj i sporadično zaustavljali vozila. Pored kovčega u kapeli su sve vrijeme stajali članovi Dedovićeve uže porodice i primali saučešće, što je završeno nešto prije 15 časova, kada je povorka krenula ka grobnom mjestu.

Igor Dedović i Stevan Stamatović likvidirani su prije osam dana u atinskom restoranu „Voskopula“ dok su večerali sa porodicama. Na njih su tada kišu metaka ispalili zasad nepoznati maskirani napadači, nakon čega su obojica izdahnuli na licu mjesta, a egzekutori su pobjegli sa lica mjesta. Tada je ranjena i Stamatovićeva supruga.

U Grbalj je juče dopremljeno i tijelo Marka Vukovića, koji je nedavno ubijen u Beogradu.

U ratu kotorskih kriminalnih klanova dosad je ubijeno na desetine ljudi, koji su likvidirani u Crnoj Gori, Srbiji i drugim evropskim državama.

Dedović je 2017. godine presudom Višeg suda bio osuđen na dvije godine i dva mjeseca zatvora zbog nelegalnog posjedovanja oružja, a u vrijeme izricanja presude bio je u bjekstvu, pa je crnogorska policija za njim tada raspisala potjernicu. Policija ga je potraživala i zbog pokušaja ubistva. Kako je tvrdila policija, Jovan Vukotić i Dedović su 2016. godine sa još jednim „škaljarcem” kolima presreli dvojicu „kavčana“ i zapucali na njih, pri čemu su jednog ranili.

4

avatar
1000
4
0
0
 
4
Cinik🇮🇱susedPOJKTeodor
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Cinik🇮🇱
Gost
Cinik🇮🇱

Lijepo je viđeti da ljudi u tolikom broju odaju počast vođi narko klana. Tako treba.
Pa nije to tamo nekakav doktor medicine pa da đecu uče da im to bude uzor, fuj.

sused
Gost
sused

sve je ovo zalosno ali ima ona stara ko sa djavolom tikve sadi oglavu mu se razbijaju

POJK
Gost
POJK

E da su narodni heroji mnogo jada.

Teodor
Gost
Teodor

Tako su mu nadgledali zenu i cijelu familiju i javljali tamo nekima,tako su mu znali svaki korak i na kraju se desilo sta se desilo.Jasno je svakom kako je ovo moglo da prodje i uz ciju pomoc.

Send this to a friend